Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU hallgatók győzelmével zárult a 2022-es TriMedia Verseny | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU hallgatók győzelmével zárult a 2022-es TriMedia Verseny

Idén is megrendezésre került a TriMedia Verseny, amelyen magyar és lengyel egyetemi hallgatók méretették meg tudásukat és készségeiket. A téma ez úttal a hidegháborús média volt. 

 

A 2022. májusában megrendezett eseménynek a prágai Károly Egyetem adott helyszínt, a részt vevő hallgatók pedig több, számos izgalmas programmal tarkított napot is eltöltöttek a cseh fővárosban. 

 

Városnézés és szakmai programok a 2022-es TriMedia Verseny alatt 

  

Az első napon a magyar hallgatók a Károly Egyetem által szervezett városnézésen vehettek részt, amely alatt megismerkedhettek a médiatörténet, különösen a hidegháború szempontjából jelentős helyszínekkel. Ez után a diákok Sinopsis projekt képviselőivel találkozhattak.  A Sinopsis az AcaMedia non-profit szervezet projektje, amely a Prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Kar Sinológiai Tanszékével szakmai együttműködésben valósul meg azzal a céllal, hogy rendszeres áttekintést adjon a kínai fejleményekről, a mai világ hatásairól a kínai, a cseh és a világ média szemszögéből. 

 

A hallgatók nagyon gyümölcsöző beszélgetést folytattak a képviselőkkel, és több fontos és releváns témát is megvitattak a média területén. 

 

“Érdekes volt hallani a véleményüket a szabad médiáról, és arról, hogy milyen gyakorlatokat alkalmaznak a média megbízhatóbbá tételére. A társalgás kitért a hitelesség média világába való behozatalának megpróbáltatásaira is. - mesélte Mehdi-zada Teymur METU-s hallgató. 

   

A METU két csapata a TriMedia Tournament 2022 keretében szervezett prágai városnézésen.


A METU oktatója, Rétfalvi Györgyi és a két magyar csapat a TriMedia Tournament 2022 keretében szervezett prágai városnézésen. 

 

A második napon, a verseny előtt, a résztvevő hallgatók a Szabadság Rádiót/Szabad Európa Rádiót is meglátogatták, amely egy 27 nyelven, 23 országban pontos híreket és információt szolgáltató, objektív újságírás legmagasabb normáinak megfelelésre törekvő hírportál. 

 

“A hallgatók láthatták az újságírókat munka közben, kis körutat tettek a szerkesztőségekben, és találkozhattak a Szabad Európa Rádió képviselőjével, aki a szervezetről, értékeikről, céljaikról beszélt, valamint sok szó esett a világ jelenlegi helyzetéről. A diákok megvitathatták azokat a kihívásokat, amelyekkel az újságírók világszerte szembesülnek. Az ukrajnai háború is nagy téma volt, és a rádió képviselője nagyon érdekes beszámolót tartott a térség aktuális fejleményeivel kapcsolatban, kifejezetten a média szemszögéből.” 

 

METU Kommunikáció és médiatudomány BA hallgatók lettek a TriMedia Verseny győztesei 

 

A második nap délutánján megrendezett verseny megmérettetésén összesen négy csapat vett részt: a Budapesti Metropolitan Egyetem és a lengyel Jagelló Egyetem is két-két csapattal indult. A zsűri elnöke az ukrán Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem média professzora és szovjetológusa, Olga Porfimovych volt, a zsűritagok pedig Agnieszka Szymańska a Jagelló Egyetemről, Krakkóból, Jan Miessler a Károly Egyetemről, Csehországból és Rétfalvi Györgyi a METU-ról voltak. 

 

A verseny végül a METU Kommunikáció és médiatudomány BA  szakos hallgatókból álló, „Magyar Narancs” névre hallgató csapatának győzelmével zárult, amelynek tagjai Sidorina Ekaterina, Kunishio Hikari, Mehdi-zada Teymur, Nabi Zeeshan Masood és Szabó Dóra voltak. 

 

A nyertes METU csapat beszámoló videót, illetve blogbejegyzést is készített a versenyről. Ez úton is gratulálunk nekik és minden más résztvevő hallgatónak a remek szereplésért! 

 

Ismerd meg a METU kommunikációs képzéseit! 

2022. 06. 10.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...