METU sport


Gyere és sportolj a METU-n! 2019 szeptemberében hallgatói igényeknek megfelelően indítottuk el az alább látható sportágakat az Egyetemen, és azóta is minden fejlesztésünket a hallgatóink visszajelzései alapján vezetjük be. Mire számíthatsz az edzések során? Kiváló hangulatra, jó csapatszellemre, professzionális és elhivatott edzőkre. Ha pedig hajt a versenyszellem, akkor lehetőséged lesz minden félévben versenyeken is megmérettetni magad. Sportolj, szerezz élményt magadnak és másoknak, és légy eredményes tagja csapatainknak, vagy csak élvezd az egyéni sportot kedvelőknek szóló lehetőségeket!


Online elérhető sportok, foglalkozások

Saját testsúlyos edzés

Edző:

Szászi Csenge

Leírás:

Az én célom, hogy megszerettessem veletek az órákat, és ne csak azért mozogjunk, mert úgy érezzük, hogy muszáj, mert lelkiismeretfurdalásunk van az esti nasink miatt. Szeretném, ha feltöltődést/kikapcsolódást jelentene nektek ez az egy óra. 

Az edzéseimen a teljes testünket fogjuk átmozgatni, olykor 1-1 izomcsoportra jobban fókuszálva. A gyakorlatok saját testsúlyosak lesznek, így nem szükséges semmit hoznod, csak magadat.

Ha kérdésed van az órával kapcsolatban, nyugodtan írj! Együtt mindig könnyebb. Várok mindenkit sok-sok szeretettel!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Gerinctorna

Edző:

Dr. Szilárd Zsuzsanna 

Leírás:

Egészséges életmódot tanítok a hallgatóknak, motiválom a környezetemet, és példát mutatok.

A gerinctornát kimondottan ülő és fekvő helyzetben gyakoroljuk. A cél a törzsizmok erősítése gerinckímélő helyzetekben. Az elején alapos bemelegítés, utána tudatos izomerősítés, majd szintén alapos nyújtás és relaxáció.

A feladatvégzés közben folyamatosan mondom mire kell odafigyelni, és hogyan kell helyesen végrehajtani azokat.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Alakformáló edzés

Edző:

Béres Orsi

Leírás:

Alakformáló óra, ami a mindennapi stressz levezetése mellett segít testünk egészségének megőrzésében. A pörgős zenének és a dinamikus feladatoknak köszönhetően magas kalória számot égetünk el az óra folyamán, ezzel is segítve célunk elérését, legyen szó fogyásról, erősödésről vagy csak edzettségünk szinten tartásáról.

Az edzés 5-8 perces bemelegítéssel kezdődik, majd a fő részben a popsit, a combot, a kart és a hasizom erősítését helyezzük fókuszba és ezeket a gyakorlatokat kardió jellegű, váltakozó intenzitású gyakorlatokkal kötjük össze. Az óra végül egy alapos 8-10 perces nyújtással fejeződik be.

Az edzés folyamán átlagosan 300-500 kalóriát égetünk el.

Az edzésprogram segít, hogy jól érezd magadat a bőrödben.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Rúdfitness

Edző:

Balogh Beatrix 

Leírás:

A rúdtánc egy manapság egyre jobban elterjedt sportág, amelyhez nem csak fizikai erőnlétre és állóképességre van szükség, hanem hajlékonyságra is.

Sokszor találkozunk olyan rudazóval, aki nem tud feljebb lépni egy szinten, mivel nem elég hajlékony vagy nincsen meg még hozzá a megfelelő izomzata. Az órán ezeket a képességeket fogjuk fejleszteni, hogy minél könnyebben el tudjátok majd sajátítani a rúdon végezhető kezdő és haladó elemeket, kombinációkat.

Az óra első felében egy gyors bemelegítés után erősítő gyakorlatokat végzünk, majd a 2. részében egy nagyobb lélegzetvételű nyújtással zárjuk a gyakorlatsort, ahol kifejezetten a rúdon végezhető elemek pontos kivitelezéséhez szükséges izmokat aktivizáljuk.

Legyél teljesen kezdő, vagy akár haladóbb rudas, mindig lesz számodra kihívásom saját képességeidnek megfelelően.

Várlak Téged is, ha sérülésmentesen, jó hangulatban szeretnél haladni céljaid elérése felé vagy ha valami teljesen újat szeretnél kipróbálni!


taggle vége

Yoga 

Edző:

Olgyay Ádám

Leírás

A jóga egységet jelent, a test és elme egységét, tökéletes koordinációját. Ezt fejlesztjük alkalmainkon különböző gyakorlatokkal, melyek mindegyike ősi hagyományból származik, ám a modern tudomány által is igazolt. Alkalmainkon jóga ászanákat, légzésgyakorlatot gyakorlunk, vezetett meditáción veszünk részt, és felfrissítjük elménket, hogy újult erővel folytathassuk tevékenységünket életünk minden területén.

Egy kis nyugalomra vágysz? Jelentkezz most!

Tánc

Edző:

Jessica Lima

Leírás:

A tánc az önkifejezésnek az egyik legjobb formája, ami létezik a világon, és rengeteg pozitív hatása is van a testre és az elmére egyaránt. Ugyanakkor az órák résztvevői megismerkedhetnek egymással, új barátokat szerezhetnek, és sok szuper élményt! A METU tánc órái minden hallgató számára szólnak, akik szeretnek táncolni, és szeretnének új táncformákat elsajátítani. Leginkább a latin zenére és mozgásra koncentrálunk, melyet urban stíluselemekkel kombinálunk. A METU Dance-hez csatlakozva, csakúgy mint más sportfoglalkozások esetében is az egyetemen, nem csak önmagunk, más kultúrák, illetve életstílusok felé válunk tudatosabbá világszerte, hanem empatikusabbá is válhatunk azok felé, akik különböznek tőlünk. Táncoljunk hát!
Érdekel, hogy milyen a hangulat egy óra során? Látogass el a csapat Instagram oldalára, hogy egy kis ízelítőt kapj!
Instagram: @metudance

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 


taggle vége

Csapatsportok

Gyere, és vegyél részt Egyetemünk által szervezett csapatsportjainkban, jelentkezés és bővebb információ a Coospace-en található.


Labdarúgás / Jelenleg nem aktív /

Edző:

László Bence

Leírás:

Elszántság, szenvedély, győzni akarás, érzelmek, csapat. Ezek a szavak mutatják be legjobban, a világ leghíresebb és legtöbb embert vonzó sportágát, a labdarúgást. Nincs is annál jobb érzés, mikor gólt lősz, vagy gólpasszt adsz, esetleg mentesz egy nagyot a saját kapud előtt. A sikeres pillanatok összehozzák a csapatot, a kudarcos pillanatok pedig összekovácsolják. Gyere és tapasztald meg a remek csapathangulatot és focizz egy jót. Izgalmas és pörgős körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem fociedzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Kosárlabda / Jelenleg nem aktív /

Edző:

Sári Ádám

Leírás:

A kosárlabdát a sebessége és variációs lehetőségei rendkívül látványossá teszik, ezért napjainkra az egyik legnépszerűbb sportággá vált világszerte. A kosárlabda megtanít sikeresen együttműködni másokkal a pályán és azon kívül is. Gyere és légy a kosárlabda közösség része. Izgalmas körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem kosárlabda edzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 

taggle vége

Röplabda / Jelenleg nem aktív /

Edző:

Lukács László

Leírás

Röplabda - csapat, nevetés, testmozgás-, és formálás a hívószavai! A világon a negyedik helyre rangsorolt  sport népszerűség és játékosállomány szerint, melyet beltéren és szabadban is játszanak közel 998 millióan, 220 szövetség keretén belül. 

Egyszerűek a szabályai! A két csapatot háló választja el egymástól, így nincs test test elleni kontaktus, három dimenzióban játsszák, és az edzéseken megszerzett tudásod a strandon is kamatoztathatod! 

Erő, gyorsaság, állóképesség szükséges hozzá, mellyel formás testalkatot, nevetést adsz és kapsz mert ha játszod, akkor hozzájárulsz a győzelemhez! 

Angolul és magyarul is tartjuk az edzéseket és a teljesen kezdőknek külön edzéseket biztosítunk. 

Izgalmas egyetemi bajnokság és amatőr vegyes tornák mellet belekóstolhatsz a profik edzésmódszereibe, melyek Rád várnak a Metropolitan Egyetem röplabdaedzésein!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 


taggle vége

Rúdfitness / Jelenleg nem aktív /

Edző:

Kascsák Jennifer

Leírás

A rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve. A világ számos országában rendeznek amatőr és profi bajnokságokat a sportágban, illetve minden évben világbajnokságot.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Karate / Jelenleg nem aktív /

Edző:

Lencz György

Leírás

A karate nem csak sport és mozgás. Egy életvitel megfogalmazása mozgásban. Nem leizzadni kell hanem pontosítani a mozgást. Ez egy olyan edzés lesz a METU-n ami inkább a szellemi értékeket formálja át, és mellette megtanítja a japán kultúra egy részét. Az alapoktól egészen a formagyakorlatokig, (igény szerint a küzdelemig) is elju thatunk. Megtanítja az önvédelmet, és test manipulációját.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Futás / Jelenleg nem aktív /

Edzők:

Radák Judit, Uhl Gabriella

Leírás

Az edzéshez bárki csatlakozhat, nincsen semmilyen követelmény, mindenkire vigyázunk és figyelünk. A kellemesebb tavaszi időben városnéző, tematikus futásokat is szervezünk: cél egy épület csoport pl. Budakeszi úti Bauhaus / modernista villák, Várhegy, Gellérthegy műemlékei, budai kilátók története.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 

taggle vége

Egyéni sportok

Egyéni sportolási lehetőséget is biztosítunk számotokra külső partnereink által kötött megyegyezéseinknek megfelelően. Részletek a képeken, és a Coospace-n


Úszás

taggle vége

Spinning

taggle vége

E-sport

taggle vége

Sugár Fittness

taggle vége