Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU sport | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU sport


Gyere és sportolj a METU-n! 2019 szeptemberében hallgatói igényeknek megfelelően indítottuk el az alább látható sportágakat az Egyetemen, és azóta is minden fejlesztésünket a hallgatóink visszajelzései alapján vezetjük be. Mire számíthatsz az edzések során? Kiváló hangulatra, jó csapatszellemre, professzionális és elhivatott edzőkre. Ha pedig hajt a versenyszellem, akkor lehetőséged lesz minden félévben versenyeken is megmérettetni magad. Sportolj, szerezz élményt magadnak és másoknak, és légy eredményes tagja csapatainknak, vagy csak élvezd az egyéni sportot kedvelőknek szóló lehetőségeket!Sportfoglalkozásaink
Gyere, és vegyél részt Egyetemünk által szervezett sportfoglalkozásainkon, jelentkezés és bővebb információ a 
Coospace-en található.

Saját testsúlyos edzés

Edző:

Szászi Csenge

Leírás:

Az én célom, hogy megszerettessem veletek az órákat, és ne csak azért mozogjunk, mert úgy érezzük, hogy muszáj, mert lelkiismeretfurdalásunk van az esti nasink miatt. Szeretném, ha feltöltődést/kikapcsolódást jelentene nektek ez az egy óra. 

Az edzéseimen a teljes testünket fogjuk átmozgatni, olykor 1-1 izomcsoportra jobban fókuszálva. A gyakorlatok saját testsúlyosak lesznek, így nem szükséges semmit hoznod, csak magadat.

Ha kérdésed van az órával kapcsolatban, nyugodtan írj! Együtt mindig könnyebb. Várok mindenkit sok-sok szeretettel!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Gerinctorna

Edző:

Dr. Szilárd Zsuzsanna 

Leírás:

Egészséges életmódot tanítok a hallgatóknak, motiválom a környezetemet, és példát mutatok.

A gerinctornát kimondottan ülő és fekvő helyzetben gyakoroljuk. A cél a törzsizmok erősítése gerinckímélő helyzetekben. Az elején alapos bemelegítés, utána tudatos izomerősítés, majd szintén alapos nyújtás és relaxáció.

A feladatvégzés közben folyamatosan mondom mire kell odafigyelni, és hogyan kell helyesen végrehajtani azokat.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Yoga

Edző:

Olgyay Ádám

Leírás

A jóga egységet jelent, a test és elme egységét, tökéletes koordinációját. Ezt fejlesztjük alkalmainkon különböző gyakorlatokkal, melyek mindegyike ősi hagyományból származik, ám a modern tudomány által is igazolt. Alkalmainkon jóga ászanákat, légzésgyakorlatot gyakorlunk, vezetett meditáción veszünk részt, és felfrissítjük elménket, hogy újult erővel folytathassuk tevékenységünket életünk minden területén.

Egy kis nyugalomra vágysz? Jelentkezz most!


taggle vége

Tánc

Edző:

Jessica Lima

Leírás:

A tánc az önkifejezésnek az egyik legjobb formája, ami létezik a világon, és rengeteg pozitív hatása is van a testre és az elmére egyaránt. Ugyanakkor az órák résztvevői megismerkedhetnek egymással, új barátokat szerezhetnek, és sok szuper élményt! A METU tánc órái minden hallgató számára szólnak, akik szeretnek táncolni, és szeretnének új táncformákat elsajátítani. Leginkább a latin zenére és mozgásra koncentrálunk, melyet urban stíluselemekkel kombinálunk. A METU Dance-hez csatlakozva, csakúgy mint más sportfoglalkozások esetében is az egyetemen, nem csak önmagunk, más kultúrák, illetve életstílusok felé válunk tudatosabbá világszerte, hanem empatikusabbá is válhatunk azok felé, akik különböznek tőlünk. Táncoljunk hát!
Érdekel, hogy milyen a hangulat egy óra során? Látogass el a csapat Instagram oldalára, hogy egy kis ízelítőt kapj!
Instagram: @metudance

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 


taggle vége

Labdarúgás

Edző:

László Bence

Leírás:

Elszántság, szenvedély, győzni akarás, érzelmek, csapat. Ezek a szavak mutatják be legjobban, a világ leghíresebb és legtöbb embert vonzó sportágát, a labdarúgást. Nincs is annál jobb érzés, mikor gólt lősz, vagy gólpasszt adsz, esetleg mentesz egy nagyot a saját kapud előtt. A sikeres pillanatok összehozzák a csapatot, a kudarcos pillanatok pedig összekovácsolják. Gyere és tapasztald meg a remek csapathangulatot és focizz egy jót. Izgalmas és pörgős körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem fociedzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Kosárlabda

Edző:

Mészáros Kristóf

Leírás:

A kosárlabdát a sebessége és variációs lehetőségei rendkívül látványossá teszik, ezért napjainkra az egyik legnépszerűbb sportággá vált világszerte. A kosárlabda megtanít sikeresen együttműködni másokkal a pályán és azon kívül is. Gyere és légy a kosárlabda közösség része. Izgalmas körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem kosárlabda edzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 

taggle vége

Röplabda 

Edző:

Lengyel Tamás

Leírás

Röplabda - csapat, nevetés, testmozgás-, és formálás a hívószavai! A világon a negyedik helyre rangsorolt  sport népszerűség és játékosállomány szerint, melyet beltéren és szabadban is játszanak közel 998 millióan, 220 szövetség keretén belül. 

Egyszerűek a szabályai! A két csapatot háló választja el egymástól, így nincs test test elleni kontaktus, három dimenzióban játsszák, és az edzéseken megszerzett tudásod a strandon is kamatoztathatod! 

Erő, gyorsaság, állóképesség szükséges hozzá, mellyel formás testalkatot, nevetést adsz és kapsz mert ha játszod, akkor hozzájárulsz a győzelemhez! 

Angolul és magyarul is tartjuk az edzéseket és a teljesen kezdőknek külön edzéseket biztosítunk. 

Izgalmas egyetemi bajnokság és amatőr vegyes tornák mellet belekóstolhatsz a profik edzésmódszereibe, melyek Rád várnak a Metropolitan Egyetem röplabdaedzésein!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 


taggle vége

Polefitness

Edző:

Kascsák Jennifer

Leírás

A rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve. A világ számos országában rendeznek amatőr és profi bajnokságokat a sportágban, illetve minden évben világbajnokságot.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Futás 

Edző:

Afzal Hussain

Leírás

METU - Zens, kalandra fel, kezdjük meg a heti futásainkat Budapest csodálatos városában!

Cél: Adjunk le egy kis stresszt a hétköznapok forgatagából, és mozgassuk meg az energiákat! Szeretnénk elérni, hogy METU - Zens néven vehessünk részt 10 kilóméteres városi maratonokon! Ahhoz, hogy ezt elérjük csak edzünk, futunk, edzünk, és tovább futunk folyamatosan!

Tipp: Töltsétek le a Strava nevű mobil applikációt (elérhető a Play Store-ban és az App Store-ban is!)

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 

taggle vége

METUsa Challenges

METUSA kihívásainkat minden félévben megrendezzük. Versenyezz Te is, és nyerj értékes ajándékutalványokat. Az aktuális kihívásokért látogass el Facebook oldalunkra. 

Futás

Készülj, vedd elő a futócipődet, fusd le az 5 km-t, közben érezd jól magadat a friss levegőn, és nyerd meg Decathlon ajándékutalványok egyikét.

Biciklizés

Készülj, vedd elő a bringádat, tekerd le az 5 km-t, közben érezd jól magadat a friss levegőn, és nyerd meg Decathlon ajándékutalványok egyikét.

taggle vége


Sport eseményeink

Csatlakozz túra és egyéb sport eseményeinkhez, ahol nem csak a mozgásra, de a jó hangulatú beszélgetésekre és kapcsolatépítésre is lehetőséged nyílik. Aktuális eseményeinkért látogass el Facebook oldalunkra.

Eseményeink

2022. Tavasz – METOUR: Julianus-kilátó, Remete-barlang

Egyetemi túrasorozatunk idei tavaszi eseményén Nagymarosra vonatoztunk, és onnan túráztunk fel a Julianus-kilátóhoz, majd felkerestük a Remete-barlang izgalmas képződményeit is. A kilátás a túra mindkét állomásáról gyönyörű volt. A csúcsról Zebegénybe értünk le, ahol közösen elfogyasztottuk a jól megérdemelt lángosainkat. Nézzétek meg a videót, hogy merítsetek túráink nagyszerű hangulatából.2021. Ősz – Kárpátmedencei Egyetemek Kupája

Másodszorra veszünk részt a Kárpátmedencei Egyetemek Kupája rendezvényen, ahol profi csapataink összemérhetik erejüket más egyetemek csapataival. Sok értékes tapasztalatot és élményt szerzünk ezeken a versenyeken. Az alábbi videóban a focicsapatunk meccseibe nyerhetünk betekintést!


2021. Tavasz - METOUR Rám-szakadék

Egyetemi Túrasorozatunk keretében a Pilis hegységbe látogattunk, és bejártuk a Rám-szakadék – Dobogókő – Lukács árok körtúrát. A látvány csodálatos volt, a hangulat nagyszerű, és fent a kilátó közelében remek jó babgulyást ettünk a csapattal.