Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Csomagolástervezési pályázaton vettek részt a METU tervezőgrafika alkotói | Budapesti Metropolitan Egyetem

Csomagolástervezési pályázaton vettek részt a METU tervezőgrafika alkotói

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Tervezőgrafika BA másod- és harmadéves hallgatói az R-Water Kft. két azonos termékvonalhoz tartozó márkájának terveztek csomagolást. 

 

Az R-Water Kft. által kiírt pályázatot az egyetem beillesztette a Tervezőgrafika BA képzés tanrendjébe, így az alkotók az órai feladatok keretében kellő időt tudtak fordítani terveik kidolgozására, és a tervezési feladat során tanári segítségre is támaszkodhattak. A pályázatra készülő munkák konzulense Tóth Judit volt. 

METU tervezőgrafika BA csomagolástervek

Balogh Ádám és Kocka Paloma METU Tervezőgrafika szakos alkotók tervei 

 

R-Water Kft. 100%-ban magyar családi vállalkozásként 1993 óta foglalkozik palackozott üdítőitalok, ásványvíz és funkcionális ital termékek gyártásával, forgalmazásával 

 

 A sportital kategóriában piacvezető cég által adott feladat lehetőséget biztosított a hallgatóknak egy valóban gyakorlatorientált tudásanyag elsajátítására. Megtanulhatták egy márka arculatának tervezési lépéseit, a csomagolás vizuális hierarchiájának felállítását, a technológiai követelményeknek és korlátoknak megfelelő, a fogyasztók számára vonzó grafikai megjelenítést. 

 

A kötöttségek között talán a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a termékek már adott formavilágú flakonokba kerülnek. Fontos volt, hogy a hallgatók beleképzeljék magukat, azoknak az aktív sportos életet élő fogyasztóknak a helyébe, akik eltérő célok miatt döntenek a pályázatban érintett két terméktípus valamelyikének megvásárlása mellett. Az általuk tervezett címkéknek kifejezésre kellett juttatniuk, hogy ezek a termék magas hatóanyag tartalommal segítenek mindenkinek, legyen szó a fogyás elősegítéséről, állóképesség javításáról, izomépítésről vagy regenerálásról. 

 

A pályázat keretében összesen 19 tervezőgrafika szakos hallgató készített terveket, melyeket személyes prezentáció keretében mutattak be az R-Water képviselőinek. 

 

A Tervezőgrafika BA másodévről résztvevő hallgatók:  

Óvári Ágnes, Ács Anett, Csóra Panna Kamilla, Dobai Dóra Anna, Feke Zsófia Eszter, Szabó Dominika, Tar Vanessza Szilvia, Vörös Regina Boglárka.  

 

METU tervezőgrafika BA csomagolástervek

Fekete Zsófia és Vörös Regina alkotók tervei 

 

A Tervezőgrafika BA harmadévről résztvevő hallgatók: 

Balogh Ádám Zoltán, Balogh Luca Panna, Csíki Titánia Virág, Csizmadia Fanni, Dusnoki Andrea, Goldschmidt Réka, Kiss Áron, Koczka Paloma, Lagzi Kata, Molnár Noémi, Punk Zsófia Edit.  

 

METU tervezőgrafika BA  csomagolástervek

Balogh Luca és Goldschmidt Réka alkotók tervei 

 

Erre nem csak látványtervek készültek - a diákok 1:1 méretű maketteken is megmutatták elképzeléseiket, ezeket a flakon terveket a cég munkatársai az előadások után magukkal vihették. Minden hallgató más és más kommunikációs lehetőséget látott meg a termékekben, így a saját identitásuk is tükröződött a kidolgozott grafikákról.  

 

A végső döntés meghozatalába a cég 23 munkatársát vonták be, akik a név nélkül bemutatott maketteket értékelték. A bírálók szerint minden munkában találtak olyan megoldásokat, melyek rendkívül kreatívak, változatosak voltak. A teljesség igénye nélkül a zsűri súlyzó alakú vonalkódot, az illusztratív figurákat emelte ki, illetve az olyan egyedi megközelítéseket, mint a cipőtalp, az izmok, vagy a zenei ritmusok vizualizálása. 

 

A cég végül Csóra Panna Kamilla, a Tervezőgrafika BA másodéves hallgató munkáját díjazta.  

 

METU tervezőgrafika BA Csóra Panna

Panna és csomagolásterve 

 

A zsűri tagjai szerint Panna munkája a letisztultsága és érthetősége miatt nyert. Panna terve kiválóan tükrözi a sportital kategória sajátosságait, ráadásul mindenki úgy nyilatkozott, hogy bármikor levenné a polcról a terméket. 

R-Water csomagolástervezési pályázat Csóra Panna

Ez úton is gratulálunk neki kiváló munkájához! 

 

Ismerd meg a METU grafikus képzéseit! 

2022. 09. 13.

Hírek

Művészet
Peter Javorik tervezőgrafika workshop és kiállítás

Peter Javorik lengyel tervezőgrafikus, plakáttervező művész egy hetes workshopot tartott a METU tervezőgrafikus hallgatóinak, amelyből kiállítás is nyílt.

peterjavorikws

Peter Javorik tervezőgrafika workshop és kiállítás

Peter Javorik lengyel tervezőgrafikus, plakáttervező művész egy hetes workshopot …

Művészet
India vezető divatiskolájával kötött megállapodást a METU Művészeti és Kreatívipari Kara

2024. febr. 2-5. között a Soft Pune (School of Fashion Technology, India) intézet jelenlegi igazgatója Garima Bhalla, és Dr...

indiadivatcsemp

India vezető divatiskolájával kötött megállapodást a METU Művészeti és Kreatívipari Kara

2024. febr. 2-5. között a Soft Pune (School of Fashion Technology, Ind …

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányok és Politikatudományi Intézete konferenciát szervezett A platformtársadalom kora? címmel...

platformhírcsemp

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányo …

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára!

CAMPcsempe

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára! …

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési portfóliója

fenncsemp

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési …

Művészet
Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-1984)A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói pályázatot hirdet melynek témája Kopátsy Sándor, Magyarország egyik legismertebb közgazdászának rendhagyó kötete: A Kopp! Az emberi civilizáció történetével szinte egyidősek a rövid, tömör bölcseletek, amelyeket a legkülönbözőbb élethelyzetek szültek...

koppcsemp

Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-198 …

Művészet
Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...