Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Díjnyertes METU rövidfilmeket vetítettek a Művészetek Völgye Fesztiválon | Budapesti Metropolitan Egyetem

Díjnyertes METU rövidfilmeket vetítettek a Művészetek Völgye Fesztiválon

A METU mozgóképes alkotóinak díjnyertes rövidfilmjeit és legsikeresebb vizsgamunkáit vetítették a 2022-es Művészetek Völgye Fesztiválon. 


Fotók: Művészetek Völgye, Laky Dóra 


A közönség a METU Képalkotás BAMozgóképkultúra- és média szakirány, Mozgóképkultúra és médiaismeret BA , Mozgóképművész MA és Televíziós műsorkészítő MA képzésein tanuló legkiválóbb alkotók munkáit ismerhette meg. 

Az idén 31. alkalommal megrendezett fesztivál programjában két napon is helyet kaptak a METU-s rövidfilmek. A július 26-án és július 30-án 19.00-21.00 között megtekinthető vetítéseknek a FILMIOPajta-Mozgó filmszínháza adott otthont, amely a filmes szakma krémjét mutatta be a fesztiválon részt vevő, műfaj iránt érdeklődőknek. 


METU rövidfilm vetítés a Művészetek Völgye Fesztiválon

Fotók: Művészetek Völgye, Laky Dóra 

Díjnyertes METU rövidfilmek a Művészetek Völgye Fesztiválon 

A biciklidet itt hagytad - Laky Dóra, Televíziós műsorkészítő MA, forgatókönyvíró specializáció 

A mágikus realista rövidfilm egy pár szétköltözését és utolsó közös pillanatait követi, akik képtelenek egymással nyíltan és őszintén kommunikálni, még az őket legmélyebben érintő és legfontosabb közös traumáikról sem. Amikor pedig a felgyülemlett feszültség, az elfojtott mondatok, a bűntudat és a bűntudatkeltés a felszínre törnek, a közegük is reakcióba lép.    


A biciklidet itt hagytad - Laky Dóra METU Televíziós műsorkészítő MA hallgató filmje


Kócos BT - Kocsányi András, Mozgóképkultúra és médiaismeret BA 

Egy groteszk hajvágás krónikája. Szilágyi, a harminc körüli férfi az apja halála után ismét szembenéz Kócossal, a fodrásszal, akitől gyermekkora óta retteg. A fodrászat neon cégérét látva feldereng előtte a traumatikus hajvágás estéje, amikor az apja elvitte őt a rémalakhoz. A fodrász semmit sem változott azóta, ismét a fodrászszékébe invitálja a fiút, akinek ez a találkozás akár a felnőttkorba való lépést is jelentheti, vagy rosszabb esetben traumáinak súlyosbodását. A Kócos Bt.-ben egyszerre bontakozik ki egy sötét humor átszőtte rejtélyes történet, egy útkeresés és egy párbaj. 


https://youtu.be/U3SuxVyKRl0


JHVH - Kocsis Judit, Televíziós műsorkészítő MA, operatőr-vágó specializáció 

Juli épp a kamaszkor küszöbén áll. Édesanyja egy bigott vallás rabja, és eszerint próbálja nevelni őt. Juli ezeket a szabályokat egyre nehezebben viseli és egyre komolyabb összetűzésekbe keveredik édesanyjával. 


Ezt már megbeszéltük - Honti AriánKépalkotás BA 
Egy apás nap után Apuka kettesben hagyja a lányát és újdonsült mostohafiát egy fontos elintéznivaló miatt. A fiú nem örül a helyzetnek, mivel új nővére nem bánik vele jótestvérként. A lány nemcsak a fiúra haragszik, hanem a fiú édesanyájára is, mivel elvették tőle szeretett apját. A lány ki is mutatja érzéseit a fiú felé, aki a megismerkedésük óta tűri az ellenséges viselkedését. A folyamatos kritizálások után a kisfiúnál most telik be a pohár. Az apa visszaérkezéséig elfajulnak a dolgok a két gyerek között. 


Ezt már megbeszéltük - Honti Arián METU Képalkotás BA hallgató filmje


Takarás - Papp MátéKépalkotás BA, Mozgóképkultúra- és média szakirány 

Egy színházi társulat elfelejtett kellékesét ismerjük meg. Fejből fújja a színház minden darabjának szövegét, de nincs lehetősége megvillantani a tehetségét, egészen egy váratlan eseményig. A társulat egyik színésze a darab kellős közepén a takarásban eszméletét veszti, amiről csak a kellékes lány szerez tudomást. Feladata, hogy biztonságos helyre vigye a színészt, és hogy valahogy megmentse a színpadon zajló darabot. Elhatározza hát magát: Ő maga fog színpadra lépni az ájult színész helyett. 


Rise Above - Selmeczi AndrásMozgóképkultúra és médiaismeret BA 

Egy balerina táncfellépésre való felkészüléséről szól, melyet kiskorában már előadott, de tragédiaként ért véget. A tánc újbóli előadása felnőttként is rendkívül nehezére esik, a felkavaró emlékekből adódóan. A balerinánk a fő műsor előtt félve kezd neki az előadásnak, viszont erőt vesz magán, és végül hibátlanul sikerül a koreográfiája.  

Leginkább azoknak szól, akik megfutamodnak a nehézségektől és a kudarctól. Ez a kisfilm segíthet erőt meríteni és leküzdeni a régen szerzett, magunkkal hordozott fájdalmakat. 


Rise above - Selmeczi András METU Mozgóképkultúra és médiaismeret BA hallgató filmje


Akarsz-e játszani - Venczel ZsoltTelevíziós műsorkészítő MA 

Misi egy zárt intézet rabjaként él emlékek nélkül. Megismeri Julit, és kiderül, hogy az ő viszonyuk régre vezet vissza. Próbál az ő segítségével közelebb kerülni az emlékeihez, illetve megérteni hol vannak és miért. Juli igyekszik felbújtani Misit, hogy megszökjenek, de vajon bízhat-e a lányban? 


Szakítási szabadság - Rácz KataMozgóképművész MA  

Babszi gyászfolyamata a buszmegállóban kezd el készülődni, ahol még csak a tejfölről van szó. A történet ott kezdődik igazán, amikor a lány hazaér, majd végigverekszi magát azokon a romokon, melyeket csak egy bedőlt kapcsolat tud maga után hagyni, és le nem kerül a lelki sittkupaca aljára.   

A Szakítási szabadság Elisabeth Kübler-Ross pszichiáter gyászmodelljén, azaz a tagadás, a harag, az alkudozás, a depresszió és az elfogadás pszichológiai fázisain bukdácsoltatja keresztül Babszit. Babszi feltárásra került szenvedéstörténete, azt az üzenetet hordozza, hogy a romok alatt sincs senki egyedül.  


Diszkó Diktátor - Kőváry DánielKépalkotás BA 

Laci bácsi, a szebb napokat látott ex-lemezlovas bakelit boltot üzemeltet. A lepukkant üzlet alagsora hétvégente klubként funkcionál, ahol a fiatal Dj, Peti mixel. Mixelne, ha Laci hagyná. 


Diszkó Diktátor - Kőváry Dániel METU Képalkotás BA hallgató filmje

 

Ismerd meg a METU művészeti képzéseit! 

2022. 08. 03.

Hírek

Generációk és kulturális sokszínűség konferenciája a METU-n

Generációk és kulturális sokszínűség

hircsempe

Generációk és kulturális sokszínűség konferenciája a METU-n

Generációk és kulturális sokszínűség …

Ipari értéklánchossz és területi koncentráltság

Ipari értéklánchossz és területi koncentráltság

ksfjkas

Ipari értéklánchossz és területi koncentráltság

Ipari értéklánchossz és területi koncentráltság …

Művészet
Nemzetközi design díjat nyert a METU hallgatója

Nemzetközi design díjat nyert a METU hallgatója

designdijhircsempe

Nemzetközi design díjat nyert a METU hallgatója

Nemzetközi design díjat nyert a METU hallgatója …

Művészet
Művészet
HUNGAROPACK STUDENT- csomagolástervezési pályázati eredmények

HUNGAROPACK STUDENT

hungaropackhircsempe

HUNGAROPACK STUDENT- csomagolástervezési pályázati eredmények

HUNGAROPACK STUDENT …

Művészet
Erasmus+ International Staff Training Week- ’Sustainable solutions in our everyday activities’ - a fenntarthatósági kérdések jegyében

A fenntarthatósági kérdések jegyében

sustaincsemphír

Erasmus+ International Staff Training Week- ’Sustainable solutions in our everyday activities’ - a fenntarthatósági kérdések jegyében

A fenntarthatósági kérdések jegyében …

Az Amazing AI és a METU közös konferenciát tartottak

2024. május 28-án került megrendezésre az "AI in Business" konferencia és workshop az Amazing AI és a METU közös közreműködésében.

mivancsemp

Az Amazing AI és a METU közös konferenciát tartottak

2024. május 28-án került megrendezésre az "AI in Business" konferencia és worksh …

Művészet
Brittnek Andrea - a METU Vizuális Kommunikáció Tanszék vezetőjének doktori munkájából nyílt kiállítás a Tabán szívében

Brittnek Andrea - Tapintható fehérség – A design útja a fenntartható jövő felé - kiállítás a Virág Benedek Házban

brittneka-hir

Brittnek Andrea - a METU Vizuális Kommunikáció Tanszék vezetőjének doktori munkájából nyílt kiállítás a Tabán szívében

Brittnek Andrea - Tapintható fehérség – A design útja a fenntartható jövő felé …

Művészet
Művészet
Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallgatók tervezési projektjeit, valamint egy építészet jövőjéről szóló filmet mutat be.

fugametcsemp

Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallga …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...