Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Közös tér - METU alkotók a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításán | Budapesti Metropolitan Egyetem

Közös tér - METU alkotók a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításán

  • Kezdődik
    2022. 04. 09. 08:00
  • Vége
    2022. 09. 04. 02:09
  • Helyszín
    Műcsarnok, Budapest, Dózsa György út 37, 1146

A Budapesti Metropolitan Egyetem számos oktatója és volt hallgatója is szerepel a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022-es kiállítói között, amely a kortárs magyar iparművészet és design friss eredményeit foglalja össze. 

Az immár második alkalommal megrendezett Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon ezúttal egy összetett műfaj fogalmaival, filozófiai kérdéseivel is foglalkozik. 

Közös tér című kiállításon négy generáció alkotásai tekinthetőek meg, a szakmák doyenjeinek műveitől kezdve egészen az ifjú pályakezdő tehetségek munkájáig, lehetőséget adva az alkotóknak, hogy a Műcsarnok impozáns termeiben mutassák be munkásságukat a nagyközönségnek. 

A kiállítás kurátora Szilágyi B. András művészettörténész, a Budapesti Metropolitan Egyetem volt óraadó oktatója, munkáját pedig főszaktanácsadókként Ducki Krzysztof (a METU Tervezőgrafika oktatója), Fusz György, Harmati Hedvig, Kálmán László, Liszka Tamás (a METU Média Design korábbi szakvezetője, jelenleg a Budapest Film Zrt. vezetője), Szenes István és Tóth Fruzsina segítik. 

A kiállítás 2022. április 9. - szeptember 4. között látogatható. 

Helyszín: Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37. 

Ismerd meg a METU művészeti képzéseit!