Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Top 5 podcast és szám METU diákoktól, diákoknak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Top 5 podcast és szám METU diákoktól, diákoknak

Inspirációt keresel? 

Olvasd el, milyen 5 (+1) podcastot és számot ajánlanak a METU diákjai, Robi és Réka Neked és a többi (leendő) METU-snak!  

Top 5 podcast METU-soknak 

Érdi Róbert, METU Fotográfia BA hallgató 

BA-s művészeti hallgatóként az ember elég hamar rádöbben arra (legalábbis én hamar rádöbbentem), hogy a fotográfiával kapcsolatos tudását piacképessé kell formálnia. 

Én ekkor voltam talán a legnehezebb lelkiállapotban az egyetemi éveim alatt. Ez idáig nem is hallgattam podcastokat (igaz, Magyarországon ekkor még nem is volt túlzottan sok), aztán rátaláltam a Biznisz Boyz Podcastre, ami a magyar kisvállalkozók egyik leghallgatottabb podcast csatornája. 

Természetesen élhetnék a közhellyel, hogy megváltoztatta az életem - de ez bármennyire is rosszul hangzik, nem állna távol a valóságtól. 

Azóta nagyon sok kedvenc podcastem van, mindegyik más hangulatállapothoz, környezethez, témához. Mindenképp fontosnak tartom megismertetni a (leendő) METU-sokkal a kedvenc podcastjeimet. 

  

Az én TOP 5 podcast listám:   

TOP 1: Biznisz Boyz Podcast 

METU diákok ajánlják - Biznisz Boyz podcast


A Biznisz Boyz volt az első podcast, amit hallottam, így nagyon meghatározó része lett az életemnek. Ez a podcast segített megismernem és megtanulnom a vállalkozásépítés alapjait, a vállalkozói mindset kiépítésében, motivált és választ adott a kérdéseimre. Annyira megszerettem a műsort, hogy felkerestem őket egy fotózással kapcsolatban, amire örömmel igent is mondtak. Azóta úgy hallgatom őket, hogy a saját képeim köszönnek vissza a Spoty-n. Őszintén ajánlom minden kezdő vállalkozónak, és azoknak, akik még csak gondolatban dédelgetik a vállalkozói létbe való belehelyezkedést!   

Róbert, a METU Fotográfia BA képzés hallgatója egy fotózás keretein belül együtt dolgozott a Biznisz Poyz podcast csapatával.


TOP 2: Alkalmazottból vállalkozó 

A Biznisz Boyz mellett egy másik üzleti podcast is van a listámon, amely szintén nagy hatással volt rám. Ekkor már egy reklámcégnél dolgoztam fotósként és retusőrként, ahol minden szakmai tudás mellett, igyekeztem a dolgok üzleti részét is elsajátítani. Elkezdtem sales – marketing és projekt menedzsment területeken is fejleszteni magam, hogy a lehető leghamarabb és legjobban tudjak a saját vállalkozásommal elindulni a nagybetűs életbe.  

TOP 3: Halottnak a Coach 

Mind az alkotói tevékenységeim során, mind a hétköznapi munkában rengetegszer ért utol az alkotói válság, szorongás, depresszió, imposztor szindróma. Ezeket az esetek többségében saját magamnak generálom és tartom karban, így az üzleti podcastek hallgatása is képes volt nyomást tenni rám olyan gondolatokkal, hogy; „ők már itt tartanak te meg még sehol”, „más ennyi idő alatt már sikeres vállalkozást épített fel”, „ma se csináltál semmi hasznosat”. Ezekre volt nagyon jó gyógyír ez a podcast, ahol sikerült mindig egy kicsit kilöknem magam a gödörből és tiszta fejjel nekimenni újra a kihívásoknak.  

TOP 4: Felforgatók 

METU diákok ajánlják - Felforgatók podcast

Az évek során igyekeztem elemezni magam, fejleszteni, dolgozni a gyengeségeimen, kiemelni az erősségeimet. Rájöttem, hogy őrült nagy hiány van az életemben inspirációból. Kevés ember vett körül, akik inspiráltak volna vagy pozitív hatással lettek volna a gondolataimra, tevékenységemre emberileg, szakmailag. Ekkor találtam meg ezt a podcast sorozatot, ahol kedvemre válogathattam sikeres emberek gondolataiból, személyes történeteikből. Talán sikerült is szert tennem egy-két példaképre is. Ha te is úgy érzed, hogy túl sok a negatív, toxikus ember, gondolat körülötted, ez egy kiváló safe space!   

TOP 5: Business Unusual with Barbara Corcoran (EN) 

METU diákok ajánlják - Business Unusual with Barbara Corcoran podcast


Az esetek legritkább esetében nézek tévét. Csak akkor, ha minden kötél szakad és tényleg nincs jobb, más elfoglaltságom. Egy külföldi weboldalon azonban szembe jött velem az amerikai Shark Tank befektetői műsor (itthon Cápák Között, de ez a megjelenése előtt 3 évvel volt) reklámja, majd bizalmat szavaztam neki és elkezdtem nézni. Alig 1 hét alatt néztem meg 9 évadot belőle. Nem tudtam abbahagyni, alig tudtam aludni akkora hatással volt rám a műsor és a befektetői világ reakciói egy-egy üzleti modellre. Így találtam rá erre a podcastre is, ami azóta is a legjátszási listáim örök tagja. 


Top 5 szám - Spotify lejátszási lista METU-soknak 

Vilcsek-Kovács Réka, METU hallgató 

Mit csinál egy egyetemista manapság? Mert tévét nem néz, a tuti. Hallgat. De miről? Vagy miről nem. És ha nem, akkor hol? Hát a Spotin. 

Míg Robi az előző részben kedvenc podcastjeibe avat be Titeket, én megmutatom azt az 5+1-es listát, ami a 2021-es évemet jellemezte. Ez a ’még mindig covid van’, és ’még mindig egyetemista vagyok’ lista azoknak szól, akik szintén nem tudják megválaszolni azt a kérdést, hogy milyen zenét szeretnek. Azoknak, akik azt is szeretik, amit már senki sem. Azoknak, akik élvezik a trasht és a magasművészetet is. 

Neked szól, drága egyetemista, akinek a laptopja már rég az ágyába költözött az online oktatás alatt. Neked, aki kicsit arról álmodik, hogy bár bemehetnénk újra az iskolába. Szól a reményről, a furcsaságokról, a sokszínűségről, de legfőképp rólunk, egyetemistákról.  

Airpodsot a fülbe, szóljon a lista! 

1. Love Tonight – David Guetta, Shouse 

Hogy egy picit felrázódjunk, a legnagyobb nyári slágert tettem első helyre. Nem volt olyan buli, ahol ez a dal ne hangzott volna el. Szinte látom, ahogy alig várom, hogy 21:00 körül végre lemenjen a nap, előkerüljenek a rövid bőrszoknyák és reggelre fájjona lábam a sok tánctól. Ez volt a Love Tonight – David Guetta, Shouse közösétől egy pohár gin toniccal. 

2. Lej - Dzsúdló, Lil Frakk 

A buliból hazavezető úton már a legtrashebb magyar zenék is előkerültek. Ahogy félig feljött már a nap, úgy került le a megjósolt fájó lábunkról a magassarkú. Mezítláb bicegtünk végig a Dohány utcán a legjobb barátnőmmel ezeket énekelve bolti szendviccsel a kezünkben.  

3. Ghost Love Score - Nightwish 

Hazaértél a buliból, ettél is, nincs más hátra, mint az ágyba. Jó, meg a csutak... Kicsit más zenére is vágysz már, mint a buli lüktetése. Milyen jó, hogy mindenféle műfajt szeretsz. Akkor most jött el az ideje egy kis metálnak, aminek velünk egyidős képviselője nem más, mint a finn Nightwish. Én személy szerint sok-sok évig jártam zeneiskolába és tanultam zongorázni, így imádom, ha a rock és metál műfaj keveredik a komolyzenével. Ha Te is kedveled ezt, akkor a Ghost Love Score-t mindenképp érdemes meghallgatni. 

4. Just the Two of Us - Grover Washington, Jr. Bill Withers 

Ha már a komoly zenéig eljutottunk, nem maradhat ki a jazz sem. Aki szokott a TikTok-on szörfölgetni, annak ez ismerős lesz. Just the Two of Us Grover Washingtontól és Jr. Bill Witherstől.  

5. Deja vu – ALEE, Manuel 

Mindenkinek van egy barátja, akinél, ha beakad egy szám, azt nem csak ő, de kötelezően a környezetének is rongyosra kell hallgatnia. Hiába mondod, hogy ez neked nem tetszik, nem jó, egy idő után te is rákattansz és azon kapod magad, hogy tudod a szövegét, sőt már valahogy be is került a spoti kedvenceid közé. Nos, ezzel a magyarok leuralták az 5+1-es mezőnyt, ugyanis az utolsó helyet elnyerte ALEE és Manuel Deja vu című nyáridézője.  

+1: They do not define me 

Volt finn metál, amerikai smooth jazz, magyar trap. Nehéz eligazodni egy ilyen ízlésen. Vagy inkább könnyű. Az van, hogy minden nézőpont kérdése, és sose hagyd, hogy mások határozzanak meg! Épp ezért a +1-em nem is igazán zene lesz, hanem a kedvenc motivációs szövegem, amit vizsgák előtt mindig meghallgatok. A címe They do not Define me. Higgyetek magatokban, mert akkor mindenre képesek lesztek! Higgyünk együtt a jobb 2022-ben!  

 

Ismerd meg METU képzéseit! 

2024. 05. 26.

Hírek

Művészet
Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallgatók tervezési projektjeit, valamint egy építészet jövőjéről szóló filmet mutat be.

fugametcsemp

Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallga …

Művészet
Művészet
Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs gyártója tartott gyakorlati bemutatót az építészeti piacon kimagasló eszközökkel, technológiákkal.

ercoutohir

Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs …

Művészet
Művészet
Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjai.

metcsempehír

Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és kö …

Művészet
Kárpát-medencei Rektori Konferencia a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Cél a kárpát-medencei értékek globális láthatóságának növelése A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) adott otthont a Magyar Rektori Konferenciával (MRK) közösen szervezett Kárpát-medencei Rektori Konferenciának és kerekasztal beszélgetésnek 2024...

aláírós

Kárpát-medencei Rektori Konferencia a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Cél a kárpát-medencei értékek globális …

Művészet
Animáció mesterszakos hallgatóink készítettek animációs rövidfilmeket a Pagony kiadónak

A Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves Animáció mesterszakos hallgatói, az őszi féléves Tervezés kurzus keretében olvasást népszerűsítő animációs rövidfilmeket készítettek a Pagony kiadó számára...

pagobyhír

Animáció mesterszakos hallgatóink készítettek animációs rövidfilmeket a Pagony kiadónak

A Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves Animáció mestersz …

Művészet
A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

foto20240502

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan …

KommunikációTurizmusÜzlet
A METU oktatóinak előadása a XII. Nemzetközi Médiatudományi Konferencián

A METU oktatóinak előadása a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem által szervezett XII. Nemzetközi Médiatudományi Konferencián

médiakonfeneciahircsempe

A METU oktatóinak előadása a XII. Nemzetközi Médiatudományi Konferencián

A METU oktatóinak előadása a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem által szervezett …

KommunikációTurizmusÜzlet
Üzlet
A környezetvédelem kulcsa a tudás és szemléletformálás

A környezetvédelem kulcsa a tudás és szemléletformálásStratégiai megállapodást kötött a METU és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók SzövetségeA Budapesti Metropolitan Egyetem - mint az ország legnagyobb magánegyeteme - hosszútávú együttműködésről írt alá megállapodást a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével...

1232131525

A környezetvédelem kulcsa a tudás és szemléletformálás

A környezetvédelem kulcsa a tudás és szemléletf …

Üzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...