Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU Art Diploma Díj 2016 | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU Art Diploma Díj 2016

A Budapesti Metropolitan Egyetem 2016-ban a művészeti mesterképzéseken diplomázó, legjobb eredményt elért hallgatók tanulmányi, szakmai, közösségi munkája elismerésére ART Diploma díjat alapított. Az ART diploma díj odaítélésénél fontos szempont a hallgató szakmai teljesítménye az oktatásban és részvétele a különböző külső szakmai pályázatokon, fórumokon, mellyel az egyetem jó hírnevét erősíti.

A díj odaítéléséről szakmai javaslatra a művészeti rektor helyettes és az általános rektor helyettes dönt. Az első díjak átadására 2016. szeptember 16-án, a diplomakiosztó ünnepség keretében került sor.

 

2016. évi díjazottak:

BRÁZ NOÉMI

Noémi Kézműves alapszakunkon végzett 2014-ben, Divat- és textiltervezés mesterszakunkon idén diplomázott kitűnő eredménnyel. 

Munkáira jellemző a kreativitás és a felismerhető egyediség, önmaga legyőzése. A divat, számára a legszínesebb paletta, ahol határok és szabályok nélkül bármit megtehet. Folyamatosan új szabásvonalakkal, mintákkal, textúrákkal kísérletezik, munkája során az alapanyagot is ő maga hozza létre. Különböző textúrák, anyagstílusok keverésével igyekszik egyedit alkotni. Tanulmányai során aktívan vett részt a közösségi munkákban, jó szervező, pontos és megbízható. Mindvégig segítette a kampuszon folyó szakmai munkát. Többször volt az egyetem Nyílt Napjainak előadója. Tevékenyen vett részt oktatáson kívüli projektekben is, kiállítás rendezésében, divatbemutató szervezésében. 

Munkáival szerepelt több hazai és külföldi divatbemutatón is, többek között a London Fashion Week-en, több alkalommal a Marie Claire Fashion Days-en, a Fresh Fishes kiállításon a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület Galériájában, a dunaszerdahelyi WLF Divatshow-n, a Kosice Fashion Weeken, a Krakkói Divathéten.

Számos díjat hozott el különböző divatpályázatokon, divatversenyeken, mint az EFU divatpályázata, aLenovo X Elle Divattervező Pályázata, a Jól áll neked a tolerancia divatpályázata. Tanulmányai mellett saját márkát épít NOEN márkanév alatt, folyamatosan szerepel online és print  divatmagazinokban, szakmai oldalakon (Zsiráf Magazin, Pumpkin Paradise,  Hype and Hyper, Rúzs és Selyem, Joy magazin, Duna TV kívánságkosár).

 

 

KOSZTÁNDI ORSOLYA 

2016-ban diplomázott a METU Tervezőgrafika mesterszakán jeles érdemjeggyel.Orsi életében a zene és a képzőművészet mindig is kéz a kézben járt, sokéves zeneművészeti háttérrel rendelkezik, gitározik, énekel, és zongorázik, pár éve zenét is szerez. A tervezőgrafika számára ötvözi a művészet közelségét és a hasznos gyakorlatiasságot, nagyfokú átjárást biztosít a különböző művészeti ágak között. Leginkább az inspirálja, hogy egymástól elhatárolt művészeti ágak egy projektben való összevonásával közelebb hozhatja egymáshoz az ezen művészeti ágakban tevékenykedőket.

Tanulmányai alatt számos hazai és nemzetközi pályázaton szerepelt sikerrel; workshopokon, projektben vett részt. A 2015-ös Országos Művészeti- és művészettudományi Diákköri Konferencián a Képgrafika 3. szekció első díjazottja lett Bartókon innen és túl. Zenei parafrázisok Bartók Béla II. hegedűversenyéhez című munkájával. Részt vett a Fresh Design nemzetközi workshopon, a szegedi Belvárosi Mozi Logópályázatán különdíjat nyert. Mesterszakos tanulmányai alatt több egyetemi esemény grafikai tervezésében vett részt, ilyen volt a Think Outside the Boxprojekt - Csajkovszkij Jolánta és A cárnő cipellője című darab, vagy a New Craft 2015 csoportos kiállítás arculata.

Önálló kiállítását láthatta a nagyközönség a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában „Számító-képek” címmel digitális grafikákból, művészeti alkotói támogatásban részesült Szeged város önkormányzata jóvoltából. Hallgatótársa mellett Orsi munkáit választották ki a budapesti Koós Károly Általános Iskola és Gimnázium belső terei arculatának megtervezésére. Megnyerte a Lengyel Intézetben rendezett idei Tervezőgrafika mesterszak kiállítás arculati pályázatát, tervei alapján készült a meghívó és a plakát.

 


 

RÖDÖNYI CSILLA

Csilla Animáció alapszakunkon végzett 2014-ben, idén Mozgóképművész mesterszakunk animációs mozgóképtervező specializációján diplomázott. Munkái mindvégig kiemelkedtek a mezőnyből, filmjei számos fesztivál versenyprogramjában szerepeltek. Jellegzetes grafikai világa, rafinált képi humora, kiváló ritmusérzéke és animátori képességei már most kiforrott és szerethető alkotói stílust eredményeznek. Az alkotáshoz és a csapatmunkához való hozzáállása is különleges, személyiségét az önzetlen együttműködés, és a hihetetlen munkabírás jellemzi.

Kiváló illusztrátori és animációs készségét a kötelező iskolai feladatokon túl számos külső és belső megkeresés során is bizonyította, amelyek alkalmával minden esetben az egyetem hírnevét is öregbítette. Ilyen például az Időfutár rádiós sorozat illusztrációi, melyet az MTVA a sorozat népszerűsítésekor használt, a Postlines telefonos applikációhoz készített illusztrációi, a Libri számára készült könyvtrailer Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül című könyvéhez. 

Dolgozott a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság felkérése is, munkái az egyetem számos promóciós és reklámtárgyán is megjelentek. Filmfesztivál szpotjai: KAFF, Szolnoki Filmfesztivál, jelentősebb fesztiválszereplései, bemutatói: Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, Kolozsvári Diákfilm Fesztivál, III. Felsőoktatási Diákfilmszemle, IV. Eszterházy Filmnapok.

Diplomafilmje, a Gomoly című animációs rövidfilm mély gondolati tartalommal rendelkező, de mégis a széles közönség számára is könnyen értelmezhető alkotás, amely mind a koncepció, mind pedig a látvány és az animáció szempontjából is kiemelkedő. A film a diplomavédést követő végleges simítások után ígéretes fesztiválszereplés elé néz.


     


Gratulálunk mindhárom frissdiplomásunknak!

2016. 09. 16.

Hírek

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányok és Politikatudományi Intézete konferenciát szervezett A platformtársadalom kora? címmel...

platformhírcsemp

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányo …

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára!

CAMPcsempe

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára! …

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési portfóliója

fenncsemp

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési …

Művészet
Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-1984)A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói pályázatot hirdet melynek témája Kopátsy Sándor, Magyarország egyik legismertebb közgazdászának rendhagyó kötete: A Kopp! Az emberi civilizáció történetével szinte egyidősek a rövid, tömör bölcseletek, amelyeket a legkülönbözőbb élethelyzetek szültek...

koppcsemp

Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-198 …

Művészet
Megjelent felvételi tájékoztató kiadványunk

Töltsd le kiadványunkat, melyből tájékozódhatsz a felvételi eljárásról és a 2024 őszén induló képzéseinkről!Ne feledd, a siker kulcsa Te vagy, eredményes érettségi vizsgát kívánunk!Találkozzunk 2024 őszén!A Budapesti Metropolitan Egyetem Csapata

csempfelvkiad

Megjelent felvételi tájékoztató kiadványunk

Töltsd le kiadványunkat, melyből tájékozódhatsz …

Együttműködésbe kezd a Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Metropolitan Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), amelynek célja - többek között - közös hallgatói, gyakornoki program kialakítása, továbbképzési-, valamint kutatási programok megvalósítása...

egyuttmukodescsempe

Együttműködésbe kezd a Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Metropolitan Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá …

Kiemelten fontos a pénzügyi tudatosság az egyetemi évek alatt

Együttműködési megállapodást kötött az MNB-Edulab és a METU

mnbedulab

Kiemelten fontos a pénzügyi tudatosság az egyetemi évek alatt

Együttműködési megállapodást kötött az MNB-Edulab és a METU …

Economania blogbejegyzés író versenyfelhívás 2023/2024

Az MNB Intézet és az MNB Oktatási Klub országos blogbejegyzés író versenyt hirdet a 2023/24-es tanév tavaszi félévében...

blogcsemp

Economania blogbejegyzés író versenyfelhívás 2023/2024

Az MNB Intézet és az MNB Oktatási Klub országos blog …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...