Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU Art Diploma Díj 2016 | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU Art Diploma Díj 2016

A Budapesti Metropolitan Egyetem 2016-ban a művészeti mesterképzéseken diplomázó, legjobb eredményt elért hallgatók tanulmányi, szakmai, közösségi munkája elismerésére ART Diploma díjat alapított. Az ART diploma díj odaítélésénél fontos szempont a hallgató szakmai teljesítménye az oktatásban és részvétele a különböző külső szakmai pályázatokon, fórumokon, mellyel az egyetem jó hírnevét erősíti.

A díj odaítéléséről szakmai javaslatra a művészeti rektor helyettes és az általános rektor helyettes dönt. Az első díjak átadására 2016. szeptember 16-án, a diplomakiosztó ünnepség keretében került sor.

 

2016. évi díjazottak:

BRÁZ NOÉMI

Noémi Kézműves alapszakunkon végzett 2014-ben, Divat- és textiltervezés mesterszakunkon idén diplomázott kitűnő eredménnyel. 

Munkáira jellemző a kreativitás és a felismerhető egyediség, önmaga legyőzése. A divat, számára a legszínesebb paletta, ahol határok és szabályok nélkül bármit megtehet. Folyamatosan új szabásvonalakkal, mintákkal, textúrákkal kísérletezik, munkája során az alapanyagot is ő maga hozza létre. Különböző textúrák, anyagstílusok keverésével igyekszik egyedit alkotni. Tanulmányai során aktívan vett részt a közösségi munkákban, jó szervező, pontos és megbízható. Mindvégig segítette a kampuszon folyó szakmai munkát. Többször volt az egyetem Nyílt Napjainak előadója. Tevékenyen vett részt oktatáson kívüli projektekben is, kiállítás rendezésében, divatbemutató szervezésében. 

Munkáival szerepelt több hazai és külföldi divatbemutatón is, többek között a London Fashion Week-en, több alkalommal a Marie Claire Fashion Days-en, a Fresh Fishes kiállításon a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület Galériájában, a dunaszerdahelyi WLF Divatshow-n, a Kosice Fashion Weeken, a Krakkói Divathéten.

Számos díjat hozott el különböző divatpályázatokon, divatversenyeken, mint az EFU divatpályázata, aLenovo X Elle Divattervező Pályázata, a Jól áll neked a tolerancia divatpályázata. Tanulmányai mellett saját márkát épít NOEN márkanév alatt, folyamatosan szerepel online és print  divatmagazinokban, szakmai oldalakon (Zsiráf Magazin, Pumpkin Paradise,  Hype and Hyper, Rúzs és Selyem, Joy magazin, Duna TV kívánságkosár).

 

 

KOSZTÁNDI ORSOLYA 

2016-ban diplomázott a METU Tervezőgrafika mesterszakán jeles érdemjeggyel.Orsi életében a zene és a képzőművészet mindig is kéz a kézben járt, sokéves zeneművészeti háttérrel rendelkezik, gitározik, énekel, és zongorázik, pár éve zenét is szerez. A tervezőgrafika számára ötvözi a művészet közelségét és a hasznos gyakorlatiasságot, nagyfokú átjárást biztosít a különböző művészeti ágak között. Leginkább az inspirálja, hogy egymástól elhatárolt művészeti ágak egy projektben való összevonásával közelebb hozhatja egymáshoz az ezen művészeti ágakban tevékenykedőket.

Tanulmányai alatt számos hazai és nemzetközi pályázaton szerepelt sikerrel; workshopokon, projektben vett részt. A 2015-ös Országos Művészeti- és művészettudományi Diákköri Konferencián a Képgrafika 3. szekció első díjazottja lett Bartókon innen és túl. Zenei parafrázisok Bartók Béla II. hegedűversenyéhez című munkájával. Részt vett a Fresh Design nemzetközi workshopon, a szegedi Belvárosi Mozi Logópályázatán különdíjat nyert. Mesterszakos tanulmányai alatt több egyetemi esemény grafikai tervezésében vett részt, ilyen volt a Think Outside the Boxprojekt - Csajkovszkij Jolánta és A cárnő cipellője című darab, vagy a New Craft 2015 csoportos kiállítás arculata.

Önálló kiállítását láthatta a nagyközönség a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában „Számító-képek” címmel digitális grafikákból, művészeti alkotói támogatásban részesült Szeged város önkormányzata jóvoltából. Hallgatótársa mellett Orsi munkáit választották ki a budapesti Koós Károly Általános Iskola és Gimnázium belső terei arculatának megtervezésére. Megnyerte a Lengyel Intézetben rendezett idei Tervezőgrafika mesterszak kiállítás arculati pályázatát, tervei alapján készült a meghívó és a plakát.

 


 

RÖDÖNYI CSILLA

Csilla Animáció alapszakunkon végzett 2014-ben, idén Mozgóképművész mesterszakunk animációs mozgóképtervező specializációján diplomázott. Munkái mindvégig kiemelkedtek a mezőnyből, filmjei számos fesztivál versenyprogramjában szerepeltek. Jellegzetes grafikai világa, rafinált képi humora, kiváló ritmusérzéke és animátori képességei már most kiforrott és szerethető alkotói stílust eredményeznek. Az alkotáshoz és a csapatmunkához való hozzáállása is különleges, személyiségét az önzetlen együttműködés, és a hihetetlen munkabírás jellemzi.

Kiváló illusztrátori és animációs készségét a kötelező iskolai feladatokon túl számos külső és belső megkeresés során is bizonyította, amelyek alkalmával minden esetben az egyetem hírnevét is öregbítette. Ilyen például az Időfutár rádiós sorozat illusztrációi, melyet az MTVA a sorozat népszerűsítésekor használt, a Postlines telefonos applikációhoz készített illusztrációi, a Libri számára készült könyvtrailer Bud Spencer: 80 év alatt a Föld körül című könyvéhez. 

Dolgozott a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság felkérése is, munkái az egyetem számos promóciós és reklámtárgyán is megjelentek. Filmfesztivál szpotjai: KAFF, Szolnoki Filmfesztivál, jelentősebb fesztiválszereplései, bemutatói: Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, Kolozsvári Diákfilm Fesztivál, III. Felsőoktatási Diákfilmszemle, IV. Eszterházy Filmnapok.

Diplomafilmje, a Gomoly című animációs rövidfilm mély gondolati tartalommal rendelkező, de mégis a széles közönség számára is könnyen értelmezhető alkotás, amely mind a koncepció, mind pedig a látvány és az animáció szempontjából is kiemelkedő. A film a diplomavédést követő végleges simítások után ígéretes fesztiválszereplés elé néz.


     


Gratulálunk mindhárom frissdiplomásunknak!

2016. 09. 16.

Hírek

Üzlet
Az akadémiai kapcsolatépítésben rejlő lehetőségekről tárgyaltak amerikai és magyar egyetemek

A Hungarian Summit 2023 rendezvény keretében vezető amerikai és magyar egyetemek képviselőit látta vendégül a Budapesti Metropolitan Egyetem.

summit

Az akadémiai kapcsolatépítésben rejlő lehetőségekről tárgyaltak amerikai és magyar egyetemek

A Hungarian Summit 2023 rendezvény keretében vezető amerikai és magyar egyetemek …

Üzlet
Művészet
METU alkotói sikerek a 11. Friss Hús Fesztiválon

Az elmúlt időszak legsikeresebb Friss Hús fesztiválon 2023-ban öt METU alkotó filmje is szerepelt.

friss-hus

METU alkotói sikerek a 11. Friss Hús Fesztiválon

Az elmúlt időszak legsikeresebb Friss Hús fesztiválon 2023-ban öt METU alkotó fi …

Művészet
BC4LS - Fenntarthatósági Design Verseny

BC4LS A BC4LS egy virtuális és fizikai tudásközpont, amelynek fő célja, hogy reflektáljon korunk egyik legnagyobb kihívására, a hosszú távú fenntarthatóságra, pozicionálja Budapestet és Magyarországot a nemzetközi kulturális életben, valamint globális szellemi erőteret hozzon létre és működtessen...

bc4ls-kep

BC4LS - Fenntarthatósági Design Verseny

BC4LS A BC4LS egy virtuális és fizikai tudás …

ÜzletMűvészet
Sikeresen lezajlott az EcoFashion4V4 Hackathon

Sikeresen lezajlott 2023 május 26-án az EcoFashion4v4 Hackathon design-üzleti fenntarthatósági verseny, melynek során két METU-s csapat, a LOTUS és a BIOVIBES is különdíjat nyert el nagyszerű munkájával...

eco-fashion

Sikeresen lezajlott az EcoFashion4V4 Hackathon

Sikeresen lezajlott 2023 május 26-án az EcoFashion4v4 Hackathon de …

ÜzletMűvészet
Művészet
METU-s sikerek a HUGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákversenyen

Sikeresen lezajlott a 2023-as HUGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákverseny, mely során több METU-s alkotó is díjazásban részesült csomagolástervével...

hungaropack

METU-s sikerek a HUGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákversenyen

Sikeresen lezajlott a 2023-as HUGAROPACK Student Csomagolástervezé …

Művészet
MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont látogatása a Budapesti Értéktőzsdére

Az MNB és a METU által közösen létrehozott MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont ösztöndíjasai május 5-én a Budapesti Értéktőzsdére látogattak...

mnb-mybrand-excellence

MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont látogatása a Budapesti Értéktőzsdére

Az MNB és a METU által közösen létrehozott M …

Üzlet
Határon túli magyarok is részt vesznek az év legjelentősebb protokoll versenyén

A Budapesti Metropolitan Egyetem nagyszabású nemzetközi protokoll versenyt rendez, immár tizenegyedik alkalommal.

metu

Határon túli magyarok is részt vesznek az év legjelentősebb protokoll versenyén

A Budapesti Metropolitan Egyetem nagyszabású nemzetközi protokoll versenyt rende …

Üzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem a Dubai GETEX-en

A Globális Oktatási és Képzési Kiállításon (GETEX) járt a METUAz idei év áprilisa eseménydús volt a METU számára, hiszen sok más neves felsőoktatási intézmény mellett, Egyetemünk is kiállított a Dubaiban megrendezésre kerülő GETEX rendezvényen...

getex-dubai

A Budapesti Metropolitan Egyetem a Dubai GETEX-en

A Globális Oktatási és Képzési Kiáll&i …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...