Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Művészeti Diákköri Konferencia | Budapesti Metropolitan Egyetem

Művészeti Diákköri Konferencia

  • Kezdődik
    2024. 02. 22. 09:00
  • Vége
    2024. 02. 22. 16:30
  • Helyszín
    Rózsa utcai kampusz

2024 február 22-én, csütörtökön 10:00 órátóla projekt hét keretein belül kerül megrendezésre a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának Művészeti Diákköri Konferenciája, amelyen 59 hallgató mutatja be pályaművét. Az esemény helyszínét a Rózsa utcai kampusz B313 és A209 tantermei biztosítják. 

A Művészeti Diákköri Konferenciáról 

A Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) vagy Művészeti Diákköri Konferencián (MDK) részt vevő hallgatók egy tanulmányaikhoz/szakterületükhöz tartozó tudományos problémát dolgoznak fel, gyakorlati tapasztalatok alapján; majd az adott tudományterületen tervszerűen tevékenységet végeznek, azaz kutatnak. A diákköri munka a hallgató és oktató közös tevékenységén alapul, melyben az oktató - mint az adott szakterület elismert képviselője - a kezdetektől mentorálja a hallgató munkáját. 

A művészeti képzésben részt vevő hallgatók Művészeti Diákköri Konferencia keretében mutathatják be alkotásaikat. A Művészeti Diákkör célja a hallgatók kötelező iskolai feladatokon túl végzett alkotó tevékenységének bátorítása, segítése és értékelése.   

A legjobbnak tartott munkák az egyetem által benevezésre kerülnek a kétévente megrendezett az OTDK/OMDK-ra, az Országos Tudományos/Művészeti Diákköri Konferenciára, ahol a hallgató a Művészeti és Művészettudományi Szekció tagozataiban, a szakterülethez tartozó magyar és határon túli egyetemek oktatóiból álló zsűri előtt mutatja be az eredményeit. 

Bővebb információ a jelentkezésről, tudnivalókról a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciák oldalon található.