Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MIÉRT SAJOG A LELKÜNK? Előadássorozat // Fáber Ágoston | Budapesti Metropolitan Egyetem

MIÉRT SAJOG A LELKÜNK? Előadássorozat // Fáber Ágoston

  • Kezdődik
    2023. 10. 12. 18:00
  • Vége
    2023. 10. 12. 19:30
  • Helyszín
    Budapesti Metropolitan Egyetem, Infopark D épület, D235

2. előadás: Fáber Ágoston: Miért fáj a szerelem? A pozitív pszichológiától az intimitás szociológiájáig 


Időpont: 2023. október 12. 18.00-19.30 h 


Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem, Művészeti és Kreatívipari Kar, Infopark D épület D235 

Cím: 1117 Budapest Gábor Dénes u. 2. 


 


Fáber Ágoston (1981) szociológus, fordító, az Új Egyenlőség és a Külgazdaság szerkesztője, a Kék Egyenlőség podcast házigazdája. Doktori fokozatát az ELTE Társadalomtudományi Karán szerezte, témája Pierre Bourdieu politikai fordulata volt (könyvalakban: Pierre Bourdieu: elmélet és politika, Bp., Napvilág, 2018.). Jelenleg az intimitás társadalomelméleti és társadalomkritikai kérdéseivel foglalkozik. 

Az előadásról: 
„A pozitív pszichológia ma az egyik legnépszerűbb pszichológiai mozgalom: pszichológusok, trénerek, coachok, tanácsadók és önsegítő könyvek végtelen sora vesz részt a pozitív gondolatokat előhívó technikák népszerűsítésében. De nem minden arany, ami fénylik: a pozitív pszichológia legalább annyi új problémát hoz létre, mint amennyit megold – vagy még annál is többet. (…)A pszichológus Edgar Cabanas és a szociológus Eva Illouz egyszerre szociológiai és pszichológiai nézőpontból azt mutatja be, hogy a pozitív pszichológia hogyan hozta létre a boldogságipart, amelyből közvetlen módon a pozitív pszichológiával foglalkozók, a trénerek, a coachok, elő- és tanácsadók, önsegítő (self-help) könyvek szerzői, a különböző mobiltelefonos applikációk gyártói, közvetettebb módon pedig az éppen kormányon lévő politikusok és a nagyvállalatok vezetői és tulajdonosai profitálnak”. 

Fáber Ágoston: Boldogságkényszer, individualizmus: így kontrollál a pozitív pszichológia, Mérce, 2019. május 16.

Fotó kreditek: 
Az esemény kreatívja a Fortepan, Nagy Zita 1935 no. 44898 képének felhasználásával készült. 
Fáber Ágoston portré forrás: 24.hu