Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Divatelmélet, teatralitás, dekonstrukció: kortárs divatperformanszok: Könyvbemutató és divatillusztráció kiállítás | Budapesti Metropolitan Egyetem

Divatelmélet, teatralitás, dekonstrukció: kortárs divatperformanszok: Könyvbemutató és divatillusztráció kiállítás

  • Kezdődik
    2023. 10. 20. 17:30
  • Vége
    2023. 10. 20. 19:00
  • Helyszín
    1117 Budapest, Infopark sétány 1. Infopark, I épület aula és galéria

Divatelmélet, teatralitás, dekonstrukció: kortárs divatperformanszok  
Könyvbemutató és divatillusztráció kiállítás  


Időpont: 2023. október 20. péntek 17.30 - 19:00 

Helyszín: Infopark I épület aula + galéria 

Dr. Egri Petra könyve a kortárs divatipar egyszerre varázslatos és megtévesztő eszközeiről szól. Divatfilmekről, divatperformanszokról, az egyre inkább teret hódító digitális divat (NFT) és a block chain kapcsolódásának legújabb trendjeiről. A kötet ezeken a médiumokon keresztül olyan márkák kommunikációs trükkjeit elemzi, mint a Dior, a Moschino, vagy a Balmain. A neves külföldi divattervezők, Alexander McQueen, Maison Martin Margiela, Hussein Chalayan vagy Rei Kawakubo munkái mellett hazai példákra is kitér, főként Rotschild Klára és Király Tamás jelentőségére és alkotásaira. A kötet lapjain egyaránt megelevenedik a piacnak behódoló és a radikálisan lázadó divat világa is.  

Mészáros Lúcia divatillusztrátor egyedi kiállításán olyan digitális műalkotásokat és kollázsokat láthatunk, amelyeken modern formában elevenednek meg a nagy divatházak (Dior, Prada) kollekciói és saját ruhatervei is. Az alkotások között híres magyar modellek portréival is találkozhatunk. Az alkotó munkáinak egyediségét a digitális és a manuális technikák sajátos találkoztatása adja. Egyedi és színes kollázsain keresztül a divatvilág ismert arcai köszönnek vissza.  

PROGRAM

17:30- Illuxtratgirl No3 divatillusztráció kiállítás ünnepélyes megnyitó 
A kiállítást megnyitja és köszönti Maróy Krisztina 

17:45-19:00: Könyvbemutató kerekasztal-beszélgetés és dedikálás: Divatelmélet, teatralitás, dekonstrukció: kortárs divatperformanszok
Moderátor: Maróy Krisztina a Glamour Magazin főszerkesztője, doktorjelölt (MOME)  

RÉSZTVEVŐK  
Dr. Egri Petra divatkutató, adjunktus (PTE), a Fenntartható divatmárka menedzsment szakirányú továbbképzés óraadó oktatója (METU)  
Mészáros Lúcia divatillusztrátor, korábbi METU Nagykövet