Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Vigyázat, törékeny. Handle with Care kiállítás a Ludwig Múzeumban | Budapesti Metropolitan Egyetem

Vigyázat, törékeny. Handle with Care kiállítás a Ludwig Múzeumban

  • Kezdődik
    2023. 09. 15. 10:00
  • Vége
    2024. 01. 14. 20:00
  • Helyszín
    Ludwig Múzeum

Vigyázat, törékeny ∞ Handle with Care

 

Eperjesi Ágnes képzőművész, a METU oktatójának alkotása a Ludwig Múzeum legújabb kiállításán.
2023. szeptember 15. – 2024. január 14.

Eperjesi Ágnes ’Garancia végzetre 1997-2023’ című műtárgycsoportja a Ludwig múzeum ’Handle with care’ című csoportos kiállításán először kerül bemutatásra. A munka a szülők fatális balesetét követő gyászmunka folyamatát dolgozza fel, ami az ő esetében egy 25 éve tartó folyamat. 

Miért tartozik ez ránk? – kérdezhetnénk. A személyes gyász feldolgozása olyan téma, amit a legszorosabban vett magánügyeink közé szokás sorolni. A gyászfeldolgozás az öngondoskodás egyik formája, melynek során az érzelmek skálájának minden árnyalata megjelenhet a dühtől és a bűntudattól a megkönnyebbülésen át a szomorúságig.

A kiállított műtárgycsoport azonban túlmutat a személyességen. Megérthetjük az egymásnak feszülő, összeférhetetlen érzelmek feloldhatóságának időigényességét, ráadásul Eperjesinél egy a 90-es években jellemző csomagolásgrafikai jellegzetesség kap metaforikus szerepet, és ezek felhasználásával fordítja át a személyes érzelmeket a tárgyi világba.  

Látogass el Te is a Ludwigba, választ keresve, hogy miként értelmezhető a gondoskodás sokrétű fogalma, és mi a művészet (és a múzeum) szerepe annak újragondolásában. Nézd meg Eperjesi Ágnes negyed évszázadon át tartó folyamatának dokumentálásából született izgalmas és megindító alkotását! Részletek itt: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/vigyazat-torekeny-handle-care