Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Márföldi Dóra / Texhibition | Budapesti Metropolitan Egyetem

Márföldi Dóra / Texhibition

Dóra Divat- és textiltervezés mesterszakunk textilművesség specializációján tanul. Munkája látható lesz a Határtalan Design, 14. madeinhungary + 7. MeeD kiállítás TEXHIBITION projektjén belül a Bálnában.


Milyen munkád került be a kiállításra? Mi inspirálta ezt a munkádat?
A kiállításra egy általam tervezett jacquard szövet került be türkiz és narancs színállásban. Az inspiráció Korniss Dezső Tücsöklakodalom című képe. A tervezés folyamán a kép legjellemzőbb motívumait redukáltam és soroltam egymás mellé. A  Kornissra igen jellemző élénk színeket  alkalmaztam.Mit jelent számodra, hogy kiállítasz majd a Bálnában?
A kiállítás számomra egy nagyon jó lehetőség, hogy egy színvonalas szakmai közegben mutassam meg a munkámat.

  

Divat- és textiltervezés mesterszakunk textilművesség specializációján tanulsz. Mikor döntötted el, hogy ezzel a területtel szeretnél foglalkozni?
Mindig vonzott a kézművesség világa, de véglegesen az alapszak utolsó évében döntöttem el, hogy textilművességgel és tervezéssel szeretnék foglalkozni.Mit tanácsolnál annak, aki most készül felvételizni, vagy csak elkezdett érdeklődni ez iránt a terület iránt, hogyan készüljön, miért ezzel a területtel foglalkozzon?
Azoknak akik ezzel a területtel szeretnének foglalkozni azt tanácsolom, hogy bátran játsszanak a különböző anyagokkal, keressenek minél több megoldási lehetőséget egy-egy problémára. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a területet, aki szeretne kísérletezni, új anyagokat ötvözni a hagyományos, ősi kézműves technikákkal, illetve megoldási lehetőségeket keresni olyan égető problémákra, mint például az újrahasznosítás, vagy a fenntarthatóság.