Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility #maradjotthon Facebook cover projekt | Budapesti Metropolitan Egyetem

#maradjotthon Facebook cover projekt

A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet egyik legfontosabb jelszava a felsőoktatásban is a #maradjotthon. A METU campuszai is bezártak és bár távoktatásban mindenki tovább folytatja tanulmányait, de ez az időszak nem a megszokott módon telik sem oktatóinknak, sem hallgatóinknak, sem az oktatást segítő háttérterületek dolgozóinak.

Művészeti és Kreatívipari Karunk METU Művészet Facebook oldalán március végén elindítottuk #maradjotthon borító sorozatunkat, hogy megmutassuk tanáraink, jelenlegi és végzett hallgatóink hogy látják most a világot, és hogy megkérdezzük tőlük hogy vannak, hogyan telnek napjaik. Kis körkép, amely rávilágít, hogy az alkotó emberek hézköznapjait miben változtatja meg a karantén, milyen célokat tűztek ki maguk elé és milyen javaslataik vannak az erre az időszakra.

A covereket folyamatosan töltjük fel, így érdemes visszatérni később is! 


/////////////////////////////////////////////////////////


Berta Gréta & Stanbury Krisztina

Animáció nagykövetünk, Gréta és alkotótársa, Krisztina épp Animáció alapszakos diplomafilmjén dolgozik, amelynek főszereplői a „nyunyeszok”, sorozatunk első darabjában is őket láthatjátok, maszkot már hordanak, a távolságtartást még gyakorolják.

"A filmtervünkben megjelenő képi elemek egy-egy érzelmet, állapotot képviselnek: megjelenik például a nyomor, fájdalom, megosztottság, monotonitás, célvesztettség, zsarnoki elnyomás, halál. A fő motívum a Nap fénye, amely egyenlő a boldogsággal, hiszen annak hiányában az élőlények képtelenek minőségi életet élni. A sötét időszak alatt zajló események valójában a jelenkori emberi társadalomban tapasztalható problémákat tükrözi szimbolikus formában."

Gréta így mesél arról, hogyan zajlanak most a napjai: „Nos, karantén helyzet van, igen így van. Alapvetően azt hiszem, hogy két főbb típusú ember létezik: aki ismeri és szereti is a „bezártságot”, és aki pedig folyamatosan mozgásban képes csak élni. Úgy gondolom, hogy a művészek inkább tartoznak az előbbi kategóriába, de természetesen vannak átfedések, emellett nem igazán vagyunk üregi pockok. Úgy gondolom, hogy azzal, hogy az otthonodban kell töltened a nap legnagyobb részét, lehetőséged nyílik a saját gondolataid, önmagad megfigyelésére. Viszont nem ez a legfontosabb és a legjobb technika, hanem az alkotás. Ha az agyadat a gondolkodásra, a feladatmegoldásra, a proaktivitásra készteted, akkor hihetetlenül mozgásban tudod tartani az elmédet is. Nem veszek el a zűrzavarban, és nem is vesztem eszemet, hanem teremtek valami újat, hiszen így érzem, hogy hasznos lehetek, hogy valaminek egy része vagyok. Számomra ez jelenti most a „kiutat” a káoszból. Nem hagyom azt, hogy a negatív események negatív gondolatokká váljanak, ezáltal a tiszta elmémet, a kreativitásomat, a derűlátásomat, a fantáziavilágomat sötét dobozba tegyék. Helyette az alkotást választom. Jelenleg két aktív projektben vehetem ki a részemet, az egyik a diplomafilmünk, a Sub Sole, melyet Stanbury Krisztivel koordinálhatok, a másik pedig egy animációs filmsorozat, a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek, melyben a karakterek küllemét álmodhatom és valósíthatom meg. Ezáltal mozgásban tartom az agyamat, és a kreativitásomat mindig fel-felbolygathatom azzal, hogy újabb és újabb állatokat kell megalkotnom. Tehát én így relatíve könnyedén tudom venni a jelenlegi akadályokat. Ha esetleg nagyon szükséges, akkor kisebb sétákat teszek, hogy picit kiszakadhassak a gondolataimból. Ezért azt szeretném üzenni, hogy tanulj, gondolkodj, álmodj és alkoss valami újat!Spitzer Fiorella

Fiorella Animáció alapszakunkon végzett, jelenleg mesterszakos hallgatónk. Legújabb egyetemi projektje a Gárdos Péter: Királyi játék című könyvéhez készült trailer. Diplomafilmje, a Bardo bekerült az Athens Animfest nemzetközi animációs fesztivál versenyprogramjába, és bár sajnos márciusban nem kerülhetett sor a külföldi debütálásra, ami késik, nem múlik, reméljük hamarosan láthatjuk majd Athénban ezt az animációt is! Addig is természetesen a Bardo főszereplői is otthon maradnak. 

„Bár rengeteg idő szabadult fel, a bizonytalan helyzet okozta szorongás nagyban befolyásolja, hogy jól tudom-e beosztani egy-egy napomat. Minden napra listát készítek az iskolai teendőimről, jógázok és rajzolok. Próbálom kihasználni a helyzet jó oldalát és itthon produktívan haladni a feladataimmal, közben bővíteni is tudom a portfóliómat.”

Bővebben Fio alkotásait itt láthatjátok: Fiorella Spitzer - Animation 
sevendots&pakozdi

Pákozdi Rebeka Kézműves, Cserpák-Both Eszter Elektronikus ábrázolás alapszakunkon végzett, mindketten számtalan kiállításon, pályázaton képviselték egyetemistaként a METU-t, ők a sevendots&pakozdi.

"A METU-n találkoztunk és évek óta közös design céget viszünk, sok izgalmas projekten vagyunk túl. Nekünk ilyen most a #maradjotthon"."

Munkáikat itt és itt nézheted meg.Rebák Tamás

Tamás Animáció mesterszakunkon diplomázott. Szökési sebesség című diplomafilmje bekerült a 8. Friss Hús versenyprogramjába és a Magyar Filmdíj 2020 jelöltjei között is szerepelt. Számos nemzetközi fesztivál idei programjába is bejutott, így reméljük, hamarosan láthatjuk majd például az Athens Animfesten is.

És hogy zajlik most az élet?
„Igyekszem a jó oldalát megfogni, sokat rajzolok, és próbálom tudatosan eltölteni a rengeteg szabadidőt. Például nem csak a huszadik netflix sorozatot elkezdeni, hanem bepótolni a kimaradt filmklasszikusokat, az animáció terén is. És a lényeg hogy minden volt és jelenlegi METU-s hallgatónak és oktatónak kitartást kívánok!”

A cover apropója pedig, hogy ezt a színezőt is letölthetitek a Színtiszta Stresszoldó oldaláról, tehát színezésre és stresszoldásra fel!
Tomi munkáit pedig itt követheted figyelemmel.
Tamással készült diplomainterjúnkat pedig itt olvashatod el.


Zsemberi-Szígyártó Miklós

Miklós Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott. Alapszakos diplomamunkáját az Analysis kiállításon lehetett látni, díjat nyert a műtárgy.com által fiatal pályakezdő képzőművészek számára kiírt pályázaton. Kiállított a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett programján, a Te jössz?! tárlaton, a Graphic Passage-on, valamint a GRAP-ban is. Jelenleg szabadúszó grafikusként dolgozik, emellett saját grafikákat, plakátokat és művészkönyveket készít. Most épp Zsibbadás című diplomamunkájának kiadásán dolgozik a Semmelweis Kiadóval és a Now books and music-kal, korábbi diplomainterjúnkat itt találod.

Hogyan telnek most a napjaid?
"Az extra szabadidőt, ami a családlátogatás, a kiállítások és a barátokkal kocsmázás hiánya miatt felszabadult, azt még inkább saját alkotásokra fordítom. Nemrég Korolovszky Anna és Gál Krisztián felkerestek, hogy csatlakozzak az OPLA projekthez, így most párhuzamosan több online és offline kiállítást is szervezünk. A legközelebbi egyébként pont a karantén témájával kapcsolatos."

Erről az izgalmas tárlatról mi is beszámolunk itt.
Az alábbi linkeken pedig megnézhetitek Miki munkáit: itt és itt.


 


Koszó Gréta

Gréta Tervezőgrafika alapszakunkon végzett, 2019 őszén elnyerte az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál tudományos illusztrációs díját Japán-Magyar Képes Szótárával. Végzése után Angliába költözött, ahonnan most ideiglenesen visszatért Magyarországra.

"Szerintem ez a kialakult helyzet egy jó lehetőség arra, hogy ebben a rohanó világban olyan dolgokkal foglalkozzunk, amikre korábban nem jutott annyi időnk. Például, hogy leüljünk a családdal egy jó társasra egy kié az utolsó szál ropi mellett, különböző „majdnemkipróbáltdemégisfélretett” hobbijainkat elővegyük, elmélyedjünk a kapcsolatainkban, és kicsit magunkban is. Próbálok rengeteget illusztrálni, főként az aktuális témában, elolvasni azt a temérdek könyvet, amik egy ideje már a polcon pihennek várakozó állásban, kertészkedni a családommal, leporolni a zongorát, és újra tanulgatni. Emellett néhány online kurzusba is belefogtam, hogy bővítsem a tudásom."

A harmadik képen Majmócát láthatjátok, ismerjétek meg:
"Ő itt majmóca. Majmóca professzionális banánszedő, mellékállásban pedig fáramászást oktat. A karantén idejére sajnos fel kellett függesztenie a szabadidős tevékenységeit, mint például a haverokkal való banánsörözést (sajnos a heti sörpong bajnoksággal együtt, aminek nyereményét, az egy kiló banánt Majmóca szponzorálta). Így mostanában Wilsonnal osztja meg idejét (akit egyenesen Tom Hanks-től nyúlt le). Együtt járnak le a boltba, tanulnak főzni, festeni, és heves kártyapartikba folyva töltik napjaikat."

Kövesd Gréti munkáit az Instagramon!

  


Eszteró Anett

Anett Képi ábrázolás, majd Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott. A 2019-es Bogyólé Borcímke Pályázaton első helyezést ért el, kiállított a 10. Plaster elnevezésű programon Torunban, a II. PosterFest különdíjasa. Munkája látható az OPLA. Karantén című online plakátkiállításán is.

„Igyekszem a karantén témával humoros formákban foglalkozni, amennyire csak lehet. Szerencsés helyzetben vagyok valamennyire, olyan szempontból, hogy egyébként is itthonról dolgozom szabadúszó grafikusként, ez a helyzet legalább nem idegen számomra. Valamint, mint általában elfoglalom magam alkotással, pályázással, későbbi projektek, kiállítások szervezésével. A karanténtól függetlenül egyébként könyvekkel foglalkozom a munkám során, autonóm művészként pedig leginkább plakátokkal. Sokat pályázom hazai és nemzetközi pályázatokon. Így tavaly volt szerencsém részt venni egy-egy plakátommal németországi és lengyelországi kiállításon. Továbbá most már az OPLA projekt tagjaként igyekszem segíteni a magyar plakátművészet életben tartását és népszerűsítését.”

Itt és itt nézhetitek meg Anett munkáit.

 


Csóka Dóra

Dóra Animáció alapszakunk hallgatója és az Animáció terület nagykövete. Az animáció mellett a lovaglás a mindene, így nem meglepő, hogy neki a karantén tartogatott igazán jó dolgot is.

„Számomra a legjobb része ennek a #maradjotthon dolognak, hogy minden nap láthatom a lovaim. Ha elfáradok a sok animálástól, bármikor kimehetek hozzájuk, és feltöltődve ülök vissza az íróasztalom mögé. Persze nagyon hiányoznak a barátaim, szaktársaim, hogy ne csak webkamerán keresztül beszéljük meg a legfontosabbakat, de igyekszem a jó oldalát nézni a dolognak. Kitartást mindenkinek, mert ha ezt a kis bezártságot kibírjuk, utána minden visszakerülhet a régi kerékvágásba!"

Dóriról interjúnkban is olvashatsz.


Márián Gábor

Gábor Képi ábrázolás alapszakon, majd Tervezőgrafika mesterszakunkon végzett. Azóta szabadúszó grafikusként főleg csomagolásokat és kiadványokat tervez. 2017 óta a Magyar Művészkönyvalkotók Társaságának tagja és alelnöke, rendszeresen részt vesz képzőművészeti kiállításokon. 2018-ban díjazott volt a XXI. Esztergomi Fotográfiai Biennálén.

„Ebben a szokatlan, kényszeredett karanténhelyzetben úgy érzem, sokat segít, hogy alkotóként le tudom foglalni magamat. Korábbi, időhiány miatt halogatott terveimre juthat most idő, hogy megvalósítsam. Manapság az írás felé orientálódok: 2019 óta több versem is publikálásra került, legutóbb a Műút irodalmi folyóiratban.”

Gábor munkáit itt és itt tudod megnézni.


Pataki Szandra

Pataki Szandra Animáció alapszakunkon végzett, jelenleg mesterszakunk hallgatója. Alkotásai számos fesztivál programjában szerepeltek, többek között a 12. BuSho Rövidfilm Fesztiválon, a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál gyermekfilmes válogatásában, a 2. Magyar Filmhéten, a Bauhaus Konferencia Animotion 2014 programjában. Ezután jött a diplomaév és született meg a WireLess, a diplomafilm, amelynek tervével elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának támogatását. Innentől pedig megkezdődött az a két év, amikor a film 24 fesztiválon szerepelt és számos díjat bezsebelt. Elnyerte a legjobb animációnak járó díjat a 3. Magyar Filmhéten, Szeged Város Díját a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon, filmjét bemutatták a 70. Cannes-i Filmfesztivál Short Film Corner nevű programjában is. Legutóbbi projektje mesterszakosként a Petri György Ahogyan című verséhez készült ajánló.

„Jelentősen lelassultak a mindennapjaim, ami voltaképpen igen kellemes. Mondhatni jobban kijövök magammal, amióta nem sodor magával a város különböző szegleteibe való rohangálás. De tudom, hogy mire ez az egész véget ér, akkor pedig pont a rohangálás lesz az, ami örömet fog okozni. Így a legjobb, amit tehetek, hogy próbálok arra koncentrálni, hogy mi az, amit most tanulhatok ebből az egészből. Kitartást mindenkinek, ez is elmúlik egyszer!”

Szandra munkáit itt tudod követni.


Dósa Ildikó

Ildikó Tervezőgrafika mesterszakunkon végzett. Munkája során a nem megszokott utakat keresi, a tervezés számára örök kihívás és folyamatos tanulási folyamat. Vele dolgoztunk a 2018-as művészeti tájékoztató kiadványunk arculatán. Egy igazi, elvadult cirkuszi világot álmodott meg nekünk integető oroszlánnal, angyalszárnyú porondmesterrel, levélmintás hintalóval és lepkeszárnyas logóval. Inspiráló volt együtt dolgozni vele és jó volt látni, hogy a felvételizők is rajongtak a munkájáért. 

Mint egyik legjobb 2018-as diplomázónkkal, Ildivel is olvashatsz interjút weboldalunkon!
De hogy van most, mivel foglalkozik, amikor épp nem karanténban csücsül? 

„Diplomám megszerzése után tovább tanultam, pedagógussá váltam, jelenleg grafikus padavanokat tanítok egy művészeti középiskolában. Mellette próbálom önmagam stílusát fejleszteni, illetve új grafikai technikákat tanulni. A kialakult állapot szerintem sokunkat egy olyan helyzetbe hoz, amivel még nem igazán találkoztunk. Megtanít türelmessé, embertársaink felé empatikussá és gondoskodóvá válni, átrendezi értékrendünket és gondolkodásunkat. Nehéz a mostani szituációban boldogulni, de ha a cél lebeg a szemünk előtt, sikerülhet átvészelni a mindennapokat.”

Ildi Instagram oldala 


Vörös Mercédesz

Mercédesz Tervezőgrafika alapszakunk után jelenleg mesterszakunk hallgatója és a Grafika terület nagykövete. Munkája látható volt a 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretében az Empathy Cafe & Bistroban, a Vylyan Pincészet 2019-es Bogyólé Borcímke Pályázatán címketervével megosztott harmadik díjat nyert. Visszatérő résztvevője a METU Vizkomm Művésztelepének. Bár mindig is a művészeti terület érdekelte, mégis vargabetűsen, társszakmák kitanulása után jutott el a tervezőgrafikáig. Ahol először azt gondolta az alkalmazottabb műfaj áll hozzá közel, végül kiderült, hogy az illusztratív képgrafika az igazi terepe. Nagyköveti interjúnkban jobban is megismerheted Mercit.

„A jelenlegi helyzetben talán az a legnehezebb, hogy önmagunkkal is összevagyunk zárva. Teljesen természetes, ha vannak rossz napjaink, de nem szabad hagyni, hogy a negatív gondolatok és félelmeink felülkerekedjenek rajtunk. Én pont ezért, ha tehetem, igyekszem minden nap beszélni a szeretteimmel. Amúgy is azok táborát erősítettem eddig, akiknek összeugrott a gyomra, ha megcsörrent a mobil, mert sokkal jobban szeretem a személyes találkozásokat, de ebben az időszakban jöttem rá, hogy mennyire jóleső tud lenni egy akár órákig tartó telefonbeszélgetés is. Most már inkább örömmel tölt el, ha hívnak vagy én hívhatok fel valakit.”

Mercédesz Instagram oldala.


Prakfalvi Anna 

Anna Képi ábrázolás alap-, majd Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott. Számos tárlaton láthattuk már munkáit: az Entreé 2017-es kiadásán, a METU Graphic Passage-on, Venice Design 2018-on a Palazzo Michiel-ben, Egerben a Tipozóna3-on, a Lengyel Filmtavasz keretében a Művész Moziban, a toruni 10. plaster "Heat of the Moment" című szabadtéri kiállításán. 2017-ben a Képző pályázat fődíjasa volt. 

Annával készült diplomainterjúnkat itt találod.

„Jelenleg grafikusként dolgozom, de a munkaidő lejárta után próbálok minél kevesebb időt a számítógép előtt tölteni. Helyette inkább olvasok, (számomra) új manuális technikákkal kísérletezve illusztrálom a karanténlétet; és persze van, hogy csak az ablakra tapadva szemlélem a külvilágot, a tavaszt!”

Anna Behance oldala
Instagramon pedig itt követheted.


Monszport Vivien

Anna Képi ábrázolás alapszakunkon diplomázott. Előadott a FLASH! hallgatói prezentációs estünkön, indult a 2017-es OMDK-n Képgrafika kategóriában Kisvizzy sorozatával. A 2017/18-as tanév grafika kiskövete volt. Munkái elérhetőek budapesti design boltokban, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum shopjában. Best of diploma interjúnkat itt olvashatod.

"A borítóképen megjelenő Kisvizzy karaktere 2013 óta van velem, ő egyfajta alteregóm, aki kicsit jófejebb, mint én. Diplomamunkámként egy kinyitható képeslap sorozatot készítettem vele. Egy kicsit folyamatosan változik a kinézete, a jelleme; az első rajzaimra nagy hatással volt az Adventure Time animációs sorozat, ezért az első Kisvizzyknek nudli végtagjai voltak. Újabban sokat járok biciklizni, úgyhogy megengedtem neki egy formásabb lábat.
Jelenleg a portfóliómat bővítem, nagyon szeretnék illusztrátorként elhelyezkedni valahol, kiskorom óta ez az álmom.
Már az oviban is folyamatosan bent ültem egy-egy plüssel a hónom alatt és rajzoltam - ez a mai napig kb. pont így meg is maradt; nem visel meg a bezártság, a monotónia inkább megnyugtat."


Munkáit megnézhetitek a 
Facebookon
Vivien 
Instagram oldala 


Huszlicska Áron

Áron Tervezőgrafika alapszakunkon
végzett, jelenleg Tervezőgrafika mesterszakunk hallgatója. Az A38 által tervezőgrafikus hallgatóinknak kiírt plakáttervező feladat keretében készített munkája kapta a legtöbb szavazatot a Facebookon kiírt versenyben, de az ő fejéből pattant ki a Hang az űrben projekt is. Számtalan kiállításon láthattuk munkáit, így a Tipozóna3-on, a toruni 10. Plaster-en, elnyerte a Luxroll pályázat első díját és legutóbb az OPLA. Karantén virtuális tárlatán is kiállított. Alapszakos Best of Diploma interjúnkat itt találod.

“Eleinte úgy éltem meg a jelenlegi helyzetet, mint Bill Murray a Groundhog Dayben. Minden nap ugyanúgy ment, nagyon unatkoztam és a munkára is nehezen vettem rá magam. Szerencsére most már szinte élvezem ezt az életmódváltást, feleségemmel örökbefogadtunk egy kutyát, Ödönt és a munkakedvem is megjött!”


Sipos Fanni

Fanni Tervezőgrafika alapszakunk után most mesterszakunk hallgatója és a Grafika terület nagykövete. Munkája látható volt a NKA25 - Támogatott művek az iparművészetben kiállításon, a 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál keretében az Empathy Cafe & Bistroban. Az Aurórában a Hang az űrben címmel csoporttársaival közös projektjüket ismerhette meg a közönség. Plakátjait láthattunk a Lengyel Filmtavasz kiállításán, a 10. Plasters-en Torunban és a Bogyólé idei pályázóit bemutató tárlaton is. A Flash! Hallgatói Prezentációk Esten is hallhattuk előadóként. Alapszakos diplomainterjúját itt olvashatod.

„A kialakult helyzetben a szerencsésebbek közé tartozom, ebben a félévben diplomázom, így amúgy is számoltam azzal a lehetőséggel, hogy ezt a szemesztert nagy részben a szobámban és a gépem előtt fogom tölteni. Az meg sem fordult a fejemben, hogy az utolsó egyetemen töltött félévem kizárólag az online térben zajlik majd, hiányzik az egyetemi légkör, a csoportos beszélgetések. Ugyanakkor mégis hálás vagyok, hogy haza tudtam jönni és nem rekedtem a városban. El sem tudom képzelni, milyen lehet kis és nagy iskolás gyerekekkel beszorulni egy lakásba és vállalni a karantén minden velejáróját. Mindennap eszembe jutnak az ilyen családok, ezért a coverem hozzájuk szól! Remélem, hogy nemsokára újra tele lehetnek a játszóterek és a parkok önfeledten játszó gyerekekkel.” 

Fanni instagram oldala

 


Harangozó Veronika

Veronika jelenleg Animáció mesterszakunk hallgatója.
„A mostani helyzet egy kicsit feldúlta a mindennapjaimat. Rettentően hiányzik a személyes emberi érintkezés, de az online kapcsolattartás valamennyire betölti ezt az űrt. A távoktatás is elég nehéz számomra, hiszen két hónap után sem tudom rendesen beosztani az időm, ezért sokszor hajnalokig nyúlik a munka. Ha már túl soknak érzem az egyetemi feladatokkal való foglalkozást (és már a lakást is unom átrendezni), akkor is alkotok. Bármi, ami eszembe jut, azt próbálom megvalósítani, ezzel is legalább fejlesztem és lefoglalom magam.”

Veronika további munkái Instagram oldalán is megtekinthetőek.


Eszes Fruzsina

Fruzsina Animáció mesterszakosunk, Petri György Air című verséhez készített versadaptációját korábban már bemutattuk, ha lemaradtál róla, akkor itt megnézheted.

„Úgy gondolom, ezt az időszakot könnyebben átvészeljük, ha nem vagyunk egyedül, ezért fontos hogy tartsuk a kapcsolatot az ismerőseinkkel, barátainkkal legalább az interneten keresztül. Mostanában próbálom minél jobban elfoglalni magam valamivel, több projektbe is belekezdtem és elővettem a régebbi hobbijaimat. Ez egy nehéz helyzet, de ha sikerül tartalmasan eltölteni az időt talán rövidebbnek fog tűnni."

Fruzsi Instagram oldala


Máhr Zsófia

Zsófia Tervezőgrafika alapszakunkon végzett, jelenleg mesterszakos hallgatónk. Zsófinak köszönhető például tájékoztató kiadványunk idei arculata, amelyben fluid foltok és játékos rajzolatok versengenek egymással. Alapszakos Best of diploma interjúját itt olvashatjátok.

„A karantén ideje alatt nagyon sok időm volt haladni a munkáimmal. Szerencsére Tervezőgrafika szakon gördülékenyen ment az oktatás, így itthonról még több energiát fektethettem a feladataimba. Mivel a nehéz időszak végéhez közeledünk és látjuk a fényt az alagút végén, illusztrációmmal ezt az érzést igyekeztem visszaadni; szabadulást a bezártságból."

Zsófi Instagram oldala

2020. 04. 11.

Hírek

A regionális divat körforgása- ERASMUS BIP program a METU-n

Erasmus BIP programot szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetem ’Circularity in Regional Fashion’ / ’Körforgás a regionális divatban’ címmel, a Sapientia EMTE és az AMD Berlin egyetemek részvételével

bib csemp 05.29

A regionális divat körforgása- ERASMUS BIP program a METU-n

Erasmus BIP programot szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetem ’Circularity i …

KommunikációÜzlet
Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

protokollhircsempe

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Vi …

KommunikációÜzlet
Művészet
Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallgatók tervezési projektjeit, valamint egy építészet jövőjéről szóló filmet mutat be.

fugametcsemp

Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallga …

Művészet
Művészet
Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs gyártója tartott gyakorlati bemutatót az építészeti piacon kimagasló eszközökkel, technológiákkal.

ercoutohir

Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs …

Művészet
A jövő protokoll szakemberei versenyeznek májusban

Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt rendez a METUImmár tizenkettedik alkalommal rendezi meg nagyszabású Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyét a Budapesti Metropolitan Egyetem...

veresenyfot

A jövő protokoll szakemberei versenyeznek májusban

Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra &eac …

Művészet
Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjai.

metcsempehír

Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és kö …

Művészet
Kopátsy Sándor aforizmái ihlették a METU új, hallgatói kiállítását

Kopátsy Sándor, Kopp!  - Aforizmák című kötete a 2021-ben a Pallas Athéné Könyvkiadó által kiadott életműsorozat ötödik, különleges darabja...

uj-kopp-hir_

Kopátsy Sándor aforizmái ihlették a METU új, hallgatói kiállítását

Kopátsy Sándor, Kopp!  - Aforizmák című kö …

Kárpát-medencei Rektori Konferencia a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Cél a kárpát-medencei értékek globális láthatóságának növelése A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) adott otthont a Magyar Rektori Konferenciával (MRK) közösen szervezett Kárpát-medencei Rektori Konferenciának és kerekasztal beszélgetésnek 2024...

aláírós

Kárpát-medencei Rektori Konferencia a Budapesti Metropolitan Egyetemen

Cél a kárpát-medencei értékek globális …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...