Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility LAB | Budapesti Metropolitan Egyetem

Budapesti Metropolitan Lab


A 2015-ben elindult progresszív műhely a digitális technológia változásaira reagálva és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek.

A Budapesti Metropolitan Lab Liget projektjeinek célja a Szépművészeti Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodásának köszönhetően az újabb narratívák megtalálása a múzeum modern társadalomban betöltött helyének és szerepének definiálására a városi és virtuális térben egyaránt.

A Budapesti Metropolitan Lab vezetője 2015. május – 2019. február között Dr. Seres Szilvia újmédia-művész, tudományos tanácsadó volt.

A Budapesti Metropolitan LAB Facebook oldala