Budapesti Metropolitan Lab

A 2015-ben elindult progresszív műhely a digitális technológia változásaira reagálva és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek.

ABudapesti Metropolitan Lab Liget projektjeinek célja a Szépművészeti Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodásának köszönhetően az újabb narratívák megtalálása a múzeum modern társadalomban betöltött helyének és szerepének definiálására a városi és virtuális térben egyaránt.

A Budapesti Metropolitan Lab vezetője:Dr. Seres Szilvia újmédia-művész, tudományos tanácsadó

DLA fokozatát a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában szerezte 2012-ben, PhD abszolutóriumát az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Film-, Média- és Kultúraelméleti Doktori Programján 2010-ben.


A 90-es évek második fele óta foglalkozik interfész tervezéssel, digitális szolgáltatás- és tartalomfejlesztéssel a non profit és for profit szektorban egyaránt. Számos hazai és külföldi kulturális és művészeti projekt, konferencia, kiállítás kurátora, résztvevője és felkért szakértője volt az elmúlt évtizedekben. 2015-ben elindította Magyarország első Játéktervező és – elemző képzését iparági partnerek segítségével. 2014-ben az Artmagazin online-on elindított Hálózat rovatában a magyar médiaművészet és a hazai digitális kultúra alakulásának kezdetét mutatta be. 2015-ben Nemzeti Kiválóság díjban részesült posztdoktori kutatásáért.

 

A Budapesti Metropolitan LAB Facebook oldala