Turizmus-vendéglátás Felsőoktatási szakképzéseink

Ez neked szól...

ha szeretsz emberekkel foglalkozni, utazni, ha kreatív, jó problémamegoldó és szervező vagy, ha kiválóan kommunikálsz, szívesen tanulsz idegen nyelveket és nem riadsz vissza a kihívásoktól, akkor itt a helyed! Érdeklődj, tájékozódj, legyél nyitott!

A szakról röviden

A turizmus-vendéglátás mindössze két szó, mégis ezernyi jelentése van, olyan sokszínű, élményekkel teli és emberközpontú szakma. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb Magyarországon. A sok apró részterület megismerése mellett megtanítunk arra, hogyan lásd a nagy egész működését rendszerben. 

Szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakembereket képzünk, akik képesek

  • a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére,
  • nagyobb vállalatok egyes részlegeinek vezetésére,
  • felsővezetők munkáját segítő szakreferensi, asszisztensi feladatok ellátására.

Szakiránytól függően hallgatóink elhelyezkedhetnek többek között rendezvényszervezőként, utazásszervezőként, recepciósként, pincérként vagy idegenforgalmi ügyintézőként is.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán
  • Turizmus Műhely: A műhely szakmai munkájában részt vevő hallgatók összetett iparági kérdésekre keresnek válaszokat. Az elmúlt években többek között a Hungexpo Zrt., a KidsOasis Kft. és a Magyar Turizmus Zrt. számára végeztek elemzéseket.
  • Turizmus+ szakmai programsorozat: A beszélgetések során sikeres és befolyásos szakmabeliek szakmai különlegességeket, technikákat és példákat ismertetnek meg az érdeklődőkkel.

Szakiránytól függően hallgatóink elhelyezkedhetnek többek között rendezvényszervezőként, utazásszervezőként, recepciósként, pincérként vagy idegenforgalmi ügyintézőként is.

Turizmus és szabadidő; Turizmusföldrajz; Idegenforgalmi szaknyelv; Turizmus marketing; Vendéglátó és gasztronómiai ismeretek; Nemzetek kultúrája; Utazási irodai gazdálkodás és menedzsment; Italismeret és italkészítési gyakorlat; Vendéglátó üzemeltetés és menedzsment; Gasztronómiai technológiai ismeretek

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek