Pénzügy és számvitel Alapképzéseink

Duális képzésben is Angolul is tanulható

Ez neked szól...

ha szeretsz tervezni, elemezni, következetes vagy és logikusan gondolkozol, segítünk megérteni az összefüggéseket, a pénzügyi folyamatokat és azt is, hogyan kell jövedelmezően befektetni. A pénzügyi siker kiszámítható: tanuld meg, hogyan!

A szakról röviden

A pénz természete izgalmas. A képzésen oktatott pénzügyi kultúrának és elemző látásmódnak köszönhetően képessé válsz arra, hogy átlásd a hazai és nemzetközi pénzügyi folyamatokat. Megismertetünk a korszerű pénzügyi szoftverekkel, melyek nélkülözhetetlenek korunk legdinamikusabban fejlődő ágazata, az e-business megértéséhez. Ismerni fogod a befektetés, finanszírozás, adózás minden titkát, képes leszel megszervezni, kézben tartani egy vállalkozás pénzügyi, számviteli és adózási folyamatait.

 • Pénzügy
 • Számvitel

Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

 • A pénzügy specializáción elsajátított ismeretek, készségek és képességek segítségével képes leszel a pénzügyi szervezet kialakítására, működtetésére hazai és multinacionális vállalatoknál, illetve a pénzügyi közvetítő rendszer tagjainál. Részletesen megismerheted a pénzügyi szolgáltatások típusait, fő jellemzőit, megtanítunk a vállalkozások pénzügyi terveinek összeállítására. A gazdálkodási bizonytalanságok kezeléséhez ad segítséget a kockázatkezelés és biztosítás témaköreinek megismerése.
 • A számvitel specializáción olyan készségekre és képességekre tehetsz szert, amelyekkel irányítani tudod a gazdálkodó egységek számviteli folyamatait. Széles körű ismereteiddel hazai és multinacionális környezetben is képes leszel számviteli szakfeladatok irányítására, a számviteli politika kialakítására, a beszámolási kötelezettség teljesítésére, a költséggazdálkodás rendszerének kialakítására, a gazdálkodás elemzésére és ellenőrzésére.
 • Hazai és nemzetközi pénzügyi szolgáltató vállalatok (bankszektor, értékpapír-kereskedelem, befektetés, biztosítók)
 • Multinacionális tanácsadó, könyvvizsgáló cégek
 • Vállalati pénzügyi, számviteli terület
 • Könyvelés, adótanácsadás
 • Költségvetési intézmények (NAV, Állami Számvevőszék, Nemzetgazdasági Minisztérium, nagyobb önkormányzatok hivatalai) munkatársaként

Adózási ismeretek; Banküzemtan; Befektetések elemzése; Gazdasági elemzés; Kontrolling; Könyvvizsgálat; Nemzetközi pénzügyek; Nemzetközi számvitel; Pénzügyi és számviteli informatika; Projektek finanszírozása

„A kamatos kamat a világ nyolcadik csodája. Aki érti, keres rajta, aki nem, az fizeti.”
Albert Einstein

 • A képzés során kiemelt hangsúlyt helyezünk a pénzügyi informatika oktatására. A pénzügyek minden területe informatikai eszközöket, szoftvereket alkalmaz (számvitel, adó- és más bevallások, riportok készítése, vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerek). Célunk, hogy hallgatóink megismerkedjenek ezekkel az eszközökkel, elsajátítsák működésük alapjait. 
 • Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink mélységében megismerjék a táblázatkezelő szoftverek függvényeit, lehetőségeit, funkcióit, hogy azokat majd a pénzügyi tervezői, elemzői munka során alkalmazni tudják.
 • Nagy figyelmet fordítunk a képzés során a pénzügyi terület folyamatosan változó szabályainak, környezetének, trendjeinek követésére, hogy hallgatóink mindig naprakész tudással rendelkezzenek. Ezt a piaci környezetben is aktív, magas színvonalú oktatói csapat garantálja.
Ők is nálunk tanítanak
Partnerek