Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kameraman | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kameraman Megszűnő alapképzéseink

Ez neked szól...

ha érdeklődsz a fotózás, a filmek iránt, jó együttműködési és kapcsolatteremtő képességed van, fejlett vizuális érzékkel rendelkezel, ha érdekel a film-, videó és televízióműsor-készítés.

A szakról röviden

MEGSZŰNŐ SZAK! 2016-TÓL KERESD A TELEVÍZIÓS MŰSORKÉSZÍTŐ SZAK SPECIALIZÁCIÓJAKÉNT!

A bennünket körülvevő vizuális kommunikáció, a mozgóképek létrejöttében meghatározó szerepe van az operatőröknek. Ők valósítják meg és formálják képpé a film- és televíziós rendezők elképzeléseit. A mozgóképek a kameraman személyes szűrőjén keresztül válnak végleges alkotássá. Ehhez naprakész technikai ismeret és művészi érzék egyaránt szükséges. A Metropolitan szemléletének megfelelően nálunk jártasságot szerezhetsz a kapcsolódó szakterületeken is, betekinthetsz például a vágók, a forgatókönyvírók munkájába, hogy később csapatként együtt alkothass leendő kollégáiddal. Már az egyetemi évek alatt kipróbálhatod magad filmes produkciókban, a gyakorlati órák alatt pedig olyan helyszíneken tanulhatod meg a szakma fortélyait, mint az Origo Film Studios, amely számos amerikai film - a Die Hard, a 47 Ronin - vagy például a Terápia sorozat forgatási helyszínéül is szolgált.

kameramanként, operatőrként filmes és televíziós munkakörökben, önálló alkotóként helyezkedhetsz el.

Filmelméleti alapok; Kreatív stúdiógyakorlatok; Médiaszociológia; Fotográfiai alapismeretek; Média és reklámpszichológia; Analóg és digitális technológiai ismeretek; Filmhang; Filmnyelvi ismeretek; Operatőri ismeretek; Utómunka; Televíziós műsorkészítési ismeretek; Rendezői mesterség; Mozgóképtörténet; Hang, zene; Vizuális tervezés; Látvány; Film- és képelemzés; Forgatókönyvírás; Gyártási ismeretek; Dramaturgiai és vágási ismeretek

Ők is nálunk tanítanak