Információbiztonsági menedzser Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

Ha érdekel az információbiztonság és a kibervédelem.  Ha szeretnél olyan szakemberré válni, aki naprakész információval és tudással rendelkezik és képes reagálni,  megoldásokat nyújtani a valamennyi gazdasági szektorban megjelenő, szerteágazó információbiztonsági kihívásokra.

A szakról röviden

A képzés célja, hogy a versenyszférában és a közigazgatási szférában jelentkező komplex információbiztonsági feladatok megoldására, szervezésére és irányítására, rendszerszemléletű kezelésére készítsen fel. A tanulmányok során speciális ismereteket szerezhetsz az információbiztonsági irányítás hazai és nemzetközi szabványairól, az információbiztonság menedzselésének vállalati bevezetéséről és szabályozási módjairól, az információbiztonság szakmai területeiről, az informatikai üzemeltetés megbízhatóságának fenntartási és kibervédelmi eszközeiről.

Az információbiztonság megvalósításában több biztonsági szakmának, szakterületnek (fizikai védelem és őrzés-védelem, humán biztonság, titkos ügyiratkezelés, informatikai biztonság, katasztrófahelyzetek kezelése és üzletmenet folytonosság) a módszereit és eljárásait is alkalmazzuk – az adatok védelme szempontjából. A képzés során elsajátítod mindegyik szakterületnek az alapjait ahhoz, hogy a követelményeket lefordítsd az adott területek nyelvére és azok szakértőivel közösen meg tudjátok találni az optimális megoldásokat, utána pedig koordináld az egyes biztonsági területek munkáját az információbiztonság komplex megvalósításában.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

Több - különösen az információbiztonság vállalati szervezési és adminisztratív biztonsági területeihez tartozó - téma esetén a hallgatók gyakorlati órákon, esetpéldákon is bemutatva és azokat közös munkában feldolgozva szerzik meg a szükséges ismereteket.
Az informatikai üzemeltetés és hálózatmenedzsment biztonsági alapjait IT laborban, szimulált rendszergazdai környezetben tudják megismerni és elsajátítani.

A végzetteknek széleskörű elhelyezkedési lehetősége van az általános információbiztonság, az informatikai biztonság, a személyes adatok védelme, az adat- és információvédelem kiépítése, irányítása, tanácsadása és auditálása területein, akár mint az információbiztonsági irányítási rendszerek kiépítésében részt vevő vállalati belső szakemberek vagy külső tanácsadók, akár az információbiztonsági rendszerek működtetésében, irányításában illetve felügyeletében részt vevő vezetők, illetve azok bármilyen szintű auditálásának végrehajtói, auditorai.

Információbiztonság alapjai; Adatvédelmi és információbiztonsági jogszabályok és szabványok; Az információbiztonság kiépítése, szervezése; Információbiztonsági kockázatok felmérése és kezelése; IT rendszerek üzemeltetésének biztonsági követelményei; IT hálózati alapismeretek és hálózatbiztonság alapjai; Fizikai védelem, vagyonvédelmi rendszerek; Humán biztonság és iratok és hagyományos adathordozók biztonsága; Üzletmenet folytonosság és katasztrófa utáni visszaállítás tervezése; IBIR (külső és belső) auditálása

A szakirányú továbbképzésre mindazon egyetemi vagy főiskolai végzettségű szakemberek jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően megszerezték.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Egressy út 178/G, 406-os iroda

Elektronikus formában

https://metropolitan.hu/sztk-erdeklodes


Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ

Forgács Anita: +36 1 398 6815,+36 20 366 5072
Laczkó Dóra: +36 1 398 6812,+36 20 519 9720


Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a +36 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: 
https://metropolitan.hu/ugyintezek