Coach - üzleti edző Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

ha vezetőként hosszútávon motivált csapattal akarsz dolgozni / ha HR szakemberként szeretnél hatékony fejlesztési módszerekkel megismerkedni / ha tanácsadóként érdekelnek a komfort zónán kívüli eszközök

A szakról röviden

A coach egy speciális tanácsadói szakma. Vannak helyzetek, amikor még egy sikeres vezetőnek is szüksége van valakire, akivel megoszthatja az üzleti élettel kapcsolatos dilemmáit, aki támogatja őt a gondolkozásban, döntéshozásban, a változásban, és cselekvésre sarkallja. Ő a coach, az üzleti edző. A Metropolitan Coach-üzleti edző - államilag elismert - szakirányú továbbképzés célja, hogy gyakorlott szakemberek bevonásával, olyan tanácsadókat és vezetőket képezzen, akik munkájuk során sikeresen tudják alkalmazni a coaching szemléletet. Képzésünkön a legfontosabb elméleti megközelítések és technikák megismerésén túl a harmadik félévben coaching gyakorlaton vesznek a részt hallgatók valós üzleti környezetben.


Regisztrációs díj változás: 2019. július 1-jétől a regisztrációs díj 25 000 Ft-ról 50 000 Ft-ra változott.
A 2019 szeptemberében induló szakirányú továbbképzésekhez kapcsolódó 5%-os early bird kedvezmény július 31-ig vehető igénybe.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

A képzés erősen gyakorlatorientált. A hallgatók az első félévben triád gyakorlatokon vesznek részt, a második félévben minden hallgató személyes visszajelzést kap egy általa vezetett coaching ülésre, majd a harmadik félévben egy egyetem által szervezet vállalati gyakorlaton vesznek részt.

szervezetfejlesztő cégeknél szabadúszóként HR területen vezetőként

Coaching módszertan, Coaching pszichológiai alapjai, HR ismeretek, Önismeret, Kérdezéstechnika, Esettanulmányok, Teamcoaching, Konfliktus-, és stresszkezelés coachingban, Konfliktus-, és stresszkezelés coachingban, Szupervízió, Coaching gyakorlat

  • Coach - üzleti edző szak: A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

"Számomra az elmúlt másfél év egy nagy utazás volt. Olyan dolgokat fedeztem fel magamban és tanultam meg magamról, melyeket eddig nem tudtam, vagy nem mertem megtudni. Mikor a képzésre kerültem, megismerve a többieket arra gondoltam, hogy könyvtárosként én mit is keresek itt? Hol és mit tudok majd hasznosítani az itt tanultakból? Aztán, ahogy haladt előre az idő, nagyon sok mindenre rájöttem, másként tekintettem a környezetemre, magamra. A tanáraimtól és a csoporttársaimtól nagyon sok segítséget, támogatást és ösztönzést kaptam ezen az úton, melyért nagyon hálás vagyok. Egy új ablakból tekintek a világra, s ez az új szemlélet hozzásegít ahhoz, hogy mások számára én legyek egy új ablak megnyitója."
Tóthné Hegyi Judit könyvtáros, coach

"A képzésnek sok mindent köszönhetek. Mindenekelőtt teljesen más megközelítést mutatott nekem az emberi kapcsolatokról, mint ami kialakult bennem az elmúlt évek során erről a témáról. Ezen kívül számos olyan információt adott, amely HR – esként, coachként nagy hasznomra lehet a jövőben. A képzés hatására változás történt a szemléletemben, megtanultam egy problémát más szemszögből is szemlélni, megtanultam azt, hogy jobban figyeljek, és hallgassak másokra. Már tudom, hogy mit jelent az értő figyelem, és számos egyéb hasznos dolgot is tanultam, melyeket alkalmazva sikeres lehetek coachként és sikeresebb HR –esként is. Végül, mindenképpen kiemelném azt a kellemes légkört, amelyet az iskolai hétvégék nyújtottak nekem, valamint azt a sok értékes embert, akivel a képzés során találkoztam. Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek az emberek, az emberi kapcsolatok. Ajánlom HR-es kollégáimnak, akik többet szeretnének megtudni a képzésen oktatott témakörökről, és akik az elméletet iskolai környezetben kívánják gyakorolni. …és ajánlom olyanoknak is, akik a mai teljesítményorientált világban mindent alárendelnek a bizonyításnak, a vég nélküli munkának, a hatékonyságnak és hajlamosak elfeledkezni az emberekről. A képzés remekül rávilágít arra, hogy a szakmánkban minden vonatkozásban emberekkel dolgozunk és rávezet bennünket, a teljesítmény és munka bűvkörében élő(vezető)ket, hogy a hatékonyság hátterében az ember áll. Velük többet foglalkozva, kevesebb munkával is elérhető ugyanaz a teljesítmény, csak a módja más! Köszönöm, hogy mindezt megtapasztalhattam!”
Tálos Szilvia, személyzetfejlesztési vezető

„A képzésnek én egy új önmagamat köszönhetem. Ez után a képzés után senki sem lesz már az az ember, aki a képzés előtt volt. A coaching szemlélet által másképp látom a világot, a lehetőségek megsokszorozódnak, ahogyan a horizont kitágul. A képzés egy önismereti utazás, amely által mindenképp jobb vezetővé váltam és a motiváció új dimenzióját ismertem meg. A képzést annak ajánlom, akit érdekel saját készségeinek fejlesztése, aki kíváncsi arra, hogy hogyan hozhatja ki munkatársaiból a legtöbbet, aki szánna időt saját határainak és ezzel lehetőségeinek tágítására. A képzés minden résztvevő értékét növeli.”
Joós Adél szállodaigazgató

„Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy coach képzésre beiratkozzam. Véleményem szerint Magyarország jelenlegi legszínvonalasabb képzésében vehettem részt, melyben a szakmai tudáson felül, számtalan gyakorlattal és szemlélettel segítették a jövőbeli munkámat. Rengeteget formált a személyiségemen, a látásmódomon, olyan eszközöket kaptam a kezembe, melyeket a mostani szakterületemen és későbbi coach pályámon is remekül kamatoztathatok. A képzést meleg szívvel ajánlom azoknak, akik önismeretüket fejleszteni szeretnék, szívesen támogatnának vezetőket, vagy jelenlegi szervezetükben szeretnék bevinni a coaching szemléletet.”
Nagy Edina, független pénzügyi tanácsadó

„Gondolkodtam, hogy mit is kaptam az elmúlt 10 hónapban? Mindenek előtt türelmet, rálátást, nagyobb toleranciát, meghallgatást az emberek és magam felé is. Tranzakcióanalízisben mélyedtem el nyáron és az elmúlt hónapokban. Az oktatás előnyének tartom a kisebb létszámú, aktív csoportokat és a gyakorlatias szemléletet. Amiről még szívesen hallottam volna (ha csak egyet emelhetek ki), az a kommunikáció Gergőtől.”
Bognár Bara, hallgató

„Tetszett, hogy a képzés alatt végig az üzleti kontextusban megvalósuló coachingon volt a fókusz. A konkrét módszertanok elsajátítása mellett a személyiségfejlődésre is nagy hangsúlyt fektettek, így mélyebb tartalmakat is kaptunk. Az oktatók zseniálisak voltak, igazi profi csapat.”
Jasper Gábor, Marketing menedzser

"Köszönök mindent! Nagyon élveztem a suliba járást. Pont azt kaptam, amit vártam: motivációt sok új könyv elolvasásához, tapasztalatokat gyakorlott coachoktól. És ezen felül kaptam csomó mindent, amit nem is vártam: pl. olyan példa értékű embereket ismerhettem meg, mint amilyenek Ti vagytok (nekem az volt az érzésem, h Ti harmóniában éltek, és ezt nagyon jó volt látni), és olyan embereket, mint az évfolyamtársaim voltak. Azt hiszem jókor és jó helyen csatlakoztam valami nagyon jóhoz."
Mayr Éva, hallgató

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Egressy út 178/G, 406-os iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Vida Viktória: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html

  • Örvényesi Rita, Magyar Coachszemle, alapító, társ-főszerkesztő
  • Dobos Elvira, Magyar Coachszemle, alapító, társ-főszerkesztő
  • Tálos Szilvia, SPAR, személyzeti vezető
  • Király Szabó Andrea, HR osztályvezető, BKK
  • Csetneki Csaba, ICF alelnök
Ők is nálunk tanítanak