Belsőépítész tervező Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

Ha mindig is érdekelt, hogyan alkothatnál személyre szóló belső tereket, akkor ezt a szakirányt neked találták ki. Az ismeretek elsajátításával sikeresen megvalósíthatod művészi elképzeléseid, ezáltal a belsőépítész szakma kiemelkedő képviselőjévé válhatsz.

A szakról röviden

A belsőépítészet összekapcsolja az egyént, és annak környezetét. A belsőépítészet önálló művészeti ág, mely az építészet társszakmájaként jelenik meg. Célzottan foglalkozik az ember és környezetének kapcsolatával, harmonikus terek, fényviszonyok és tárgystruktúrák megalkotásával. Az oktatás tematikája kiemelten alapul a belsőépítészeti tervezésre, mint művészi tevékenységre, továbbá annak prezentációjára, grafikai és verbális formában. A tervezői készségek fejlesztésében fontos szerepet kap a legújabb ismertek és formatervezési trendek reflexív megjelenítésének elmélete és gyakorlata, a szakma területén megszerezhető tájékozottság megszerzése. Ezt elősegíti a belsőépítész továbbképzésben a METU keretei között kiteljesedő szakmai és oktatási gyakorlatunk. Végzetteink számára biztosított a MÉK Belsőépítész tagozatába való felvétel és a tervezői jogosultság megszerzésének lehetősége. A Metropolitan posztgraduális képzésének szakmai hitelességét a Belsőépítész szakma gyakorlásában szerzett tapasztalatok és az MA képzésében végzett oktatói tevékenység, valamint együttműködő partnerek is biztosítják.

Célunk az önálló alkotói tevékenység szakmai megalapozása és fejlesztése a már meglévő kompetenciákra épülő oktatás. A belsőépítészeti tervezés módszereinek átadása, mely nemzetközi tekintetben is magas színvonalú elvárásokra és szerteágazó tudásra épül.

Elhelyezkedési lehetőségek szakmai területei:
• önálló belsőépítész tervező, saját tervező irodában
• belsőépítész tervező művész, mint szakági tervező, építészeti tervező irodákban,
• bútorgyártás területén működő cégekben, tárgytervező
• kiskereskedelmi vállalkozások szakmai támogatásában
• reklám, média, látványtervező stúdiók munkatársaként
• önálló tervezői, szakértői és egyéb tevékenység
• kiemelten szakági kamarai tagságot igénylő alkalmazott tervezőként – tervezői munkakörön belüli középvezetőként, értékesítési vezetőként vagy ügyfélkapcsolati folyamatokat vivő tervező munkatársként foglalkoztatva.

Belsőépítészeti tervezés és tervezés elmélet, Bútorszerkezettan és tárgy-fejlődéskultúra, Bútortervezés; Bútorszerkezettan, Enteriőrtörténet; Szakergonómia; Speciális renderelés és 3D modellépítés; Kísérleti műhelygyakorlat; Kortárs belsőépítészet és design.

Ismeretkörök az oktatásunkban: Szakirányú belsőépítészeti tervezési ismeretek, kapcsolódó tervezési területek és azok által megfogalmazható elvárások értelmezése, egyes számítógépes eszközök használatának gyakorlata a tervezésben, a tervezési tevékenységgel összefüggő esztétikai elvárások és stílusok, hatékony munkavégzési és kommunikációs módszerek ismerete.

A szakirányú belsőépítész képzésre Msc, MA diplomával rendelkező építészek, formatervezők, tájépítészek jelentkezését várjuk. Felvételi követelmény a végzettségnek megfelelő munkákban folytatott tevékenységről készített portfólió bemutatása.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Nagy Lajos király útja, F313-as iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Dudás Katalin: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html