Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Belsőépítész tervező művész | Budapesti Metropolitan Egyetem

Belsőépítész tervező művész Mesterképzéseink

Ez neked szól...

ha építőművész, környezetalakítási vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.

A szakról röviden

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. Kreatív gondolkodással alakíthatod a mindennapi környezetet, a külső és belső tereket egyaránt. A belsőépítészként, építészként praktizáló oktatóink együttműködésével segítjük a környezet alakításhoz szükséges művészi látásmód fejlesztését és annak alkalmazását az alkotó munkában. Az ehhez elsajátítható tudással, egyedülálló módon nemcsak a műszaki ismeretet, hanem a művészi látásmódot is bemutatja, készség szinten begyakoroltatja az oktatási idő végéig.


  • belsőépítészeti és bútortervezési feladatok
  • építészeti, tértervezési feladatok
  • kritikai látásmód kiszélesítése
  • probléma kutatási és megoldási készségek elsajátítása


  • belsőépítész stúdióban vezető tervezőként, társtervezőként
  • építész stúdióban, belsőépítész társtervezőként
  • belsőépítész designerként

belsőépítészeti tervezés; építészeti tervezés; designkultúra; integrált társművészeti gyakorlat; várostervezés, ökológia

„A METU fontos erénye a szakok közötti együttműködés, az integrált társművészeti gyakorlat során különböző szakok hallgatói dolgozhatnak együtt valós projekteken. Ennek köszönhetően résztvettem egy operaelőadás díszletének megtervezésében, a közös brainstormingtól kezdve egészen a kivitelezésig. A közös munka rendkívül inspiráló volt, rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb.”
PETRUS NIKOLETTA végzett hallgatónk

„Az egyetem lehetőségeket biztosít a szakma megismerésére, kapcsolatok építésére, a hallgatókat jó hangulat és remek csapat várja!”
MOLNÁR MÁRTA végzett hallgatónk


„Tanáraink hozzáértése valamint segítőkészsége, a különböző feladatok kihívásai, az iskola technikai felszereltsége mind segítették szakmai fejlődésemet. A féléveket lezáró konzultációs prezentációk, az oktatók, a szaktársak előtti előadás fejlesztette kommunikációs készségemet. Az itt szövődött barátságok - amik mára munkakapcsolatokká váltak - a közös csapatmunkák, az előadásokon és workshopokon való részvételek is mind az egyetemnek köszönhetőek, hiszen ezek nem valósultak volna meg a METU nélkül.”
ALEKSIC JÚLIA végzett hallgatónk


„Szerintem rengeteget számít a szakmai fejlődésnél, hogy mit kapunk oktatóinktól. Úgy érzem, hogy a családias légkör, a sok türelem, támogatás és pozitív hozzáállás nagyon fontos része a szakmai fejlődésünknek, hiszen ezáltal érezzük azt, hogy érdemes tanulnunk.”
DÜRGŐ ATHÉNA végzett hallgatónk

ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT DIPLOMA DÍJA Menkó Márta;
ART DIPLOMA DÍJ Németh Bettina Zsófia, Somkutas Bianka Gizella, Menyhért-Mezei Flóra

2015 óta végzett építészeknek 3 szemeszteres, belsőépítészeti posztgraduális képzés

Kovács Brigitta, Aleksic Júlia, Szilvás Zsófia, Sztilkovics Jovánka, Kovács Bettina, Németh Bettina Zsófia, Bern Zsuzsanna, Fehér Anna Ditta, Menyhért-Mezei Flóra, Diószegi Denisa, Hopp Laura

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek