Belsőépítész tervező művész Mesterképzéseink

Ez neked szól...

ha építőművész, környezetalakítási vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.

A szakról röviden

Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. Kreatív gondolkodással alakíthatod a mindennapi környezetet, a külső és belső tereket egyaránt. A belsőépítészként, építészként praktizáló oktatóink együttműködésével segítjük a környezet alakításhoz szükséges művészi látásmód fejlesztését és annak alkalmazását az alkotó munkában. Az ehhez elsajátítható tudással, egyedülálló módon nemcsak a műszaki ismeretet, hanem a művészi látásmódot is bemutatja, készség szinten begyakoroltatja az oktatási idő végéig.


  • belsőépítészeti és bútortervezési feladatok
  • építészeti, tértervezési feladatok
  • kritikai látásmód kiszélesítése
  • probléma kutatási és megoldási készségek elsajátítása


  • belsőépítész stúdióban vezető tervezőként, társtervezőként
  • építész stúdióban, belsőépítész társtervezőként
  • belsőépítész designerként

belsőépítészeti tervezés; építészeti tervezés; designkultúra; integrált társművészeti gyakorlat; várostervezés, ökológia

„A METU fontos erénye a szakok közötti együttműködés, az integrált társművészeti gyakorlat során különböző szakok hallgatói dolgozhatnak együtt valós projekteken. Ennek köszönhetően résztvettem egy operaelőadás díszletének megtervezésében, a közös brainstormingtól kezdve egészen a kivitelezésig. A közös munka rendkívül inspiráló volt, rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb.”
PETRUS NIKOLETTA végzett hallgatónk

„Az egyetem lehetőségeket biztosít a szakma megismerésére, kapcsolatok építésére, a hallgatókat jó hangulat és remek csapat várja!”
MOLNÁR MÁRTA végzett hallgatónk


„Tanáraink hozzáértése valamint segítőkészsége, a különböző feladatok kihívásai, az iskola technikai felszereltsége mind segítették szakmai fejlődésemet. A féléveket lezáró konzultációs prezentációk, az oktatók, a szaktársak előtti előadás fejlesztette kommunikációs készségemet. Az itt szövődött barátságok - amik mára munkakapcsolatokká váltak - a közös csapatmunkák, az előadásokon és workshopokon való részvételek is mind az egyetemnek köszönhetőek, hiszen ezek nem valósultak volna meg a METU nélkül.”
ALEKSIC JÚLIA végzett hallgatónk


„Szerintem rengeteget számít a szakmai fejlődésnél, hogy mit kapunk oktatóinktól. Úgy érzem, hogy a családias légkör, a sok türelem, támogatás és pozitív hozzáállás nagyon fontos része a szakmai fejlődésünknek, hiszen ezáltal érezzük azt, hogy érdemes tanulnunk.”
DÜRGŐ ATHÉNA végzett hallgatónk

ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT DIPLOMA DÍJA Menkó Márta;
ART DIPLOMA DÍJ Németh Bettina Zsófia, Somkutas Bianka Gizella, Menyhért-Mezei Flóra

2015 óta végzett építészeknek 3 szemeszteres, belsőépítészeti posztgraduális képzés

Kovács Brigitta, Aleksic Júlia, Szilvás Zsófia, Sztilkovics Jovánka, Kovács Bettina, Németh Bettina Zsófia, Bern Zsuzsanna, Fehér Anna Ditta, Menyhért-Mezei Flóra, Diószegi Denisa, Hopp Laura

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek