Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Belsőépítész környezettervező művész | Budapesti Metropolitan Egyetem

Belsőépítész környezettervező művész Megszűnő mesterképzéseink

Ez neked szól...

ha építőművész, környezetalakítási, vagy formatervezési, építészeti alapozó alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.

A szakról röviden

ÁTALAKULÓ SZAK! 2016-TÓL ÉPÍTŐMŰVÉSZ SZAKKÉNT KERESD!

A belsőépítész környezettervezők kreatív gondolkodásukkal alakítják a mindennapi környezetet, a külső és a belső tereket egyaránt. Vállalják az alkotó ember kulturális küldetését, értéket teremtenek, közvetítenek és őriznek. Célunk olyan belsőépítészek képzése, akik önálló tervezőként vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak az Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. A tervezési feladatok során környezet-alakítás, tárgytervezés vagy akár művészeti alkotások létrehozására teszünk képessé és ezzel a tudással, akár a nemzetközi szakmára is hatással lehetsz. Nemcsak a belső terek alakításának képességét, fontosságát, hanem a kültéri és beltéri bútorok alkotási folyamatait is megtanulhatod nálunk. Folyamatos formai és anyagbeli kísérletezésre, modellezésre inspirálunk, hogy megtaláld a saját tervezői identitásod.

belsőépítész stúdióban vezetőtervezőként, társtervezőként; önálló belsőépítész vállalkozás vezetőtervezőjeként; építész stúdióban, mint belsőépítész társtervező; belsőépítész designerként, koordinátorként helyezkedhetsz el.

FŐBB TANTÁRGYAK: Kortárs design történet; Integrált építészeti gyakorlat; Kortárs építészeti ismeretek; Belső tér tervezés; Építészeti tervezés; Design tárgytervezés; Vizuális kommunikáció; Belsőépítészeti műszaki alapismeretek; Esztétika; Művészeti stúdiumok

„Mesterképzésünkben a belsőépítészet és bútortervezés tanítása mellett azonos súllyal szerepelnek az építészeti tervezési feladatok. Mestereink együttműködésével segítjük a környezet alakításához szükséges művészi látásmód fejlesztését, annak alkalmazását az alkotó munkában.”
KOVÁCS ZOLTÁN DLA

„A belsőépítészet egyfajta határfelületet képez, összeköt, egybefoglal, ugyanakkor szétválaszt szakterületeket. Az iskolában töltött évek alatt rájöttem, hogy ez nem csupán egy szakma, hanem az ember mindennapjait meghatározó hivatás. Ennek a rendkívül komplex tudást igénylő pályának az elsajátítása élethosszig tart, amihez az iskolában töltött évek adják a legmeghatározóbb alapot. Az alapképzés kreatív gondolkodásmód fejlesztése a mesterképzésen a kritikai látásmód kiszélesítésével, valamint probléma kutatási és megoldási készségek elsajátításával folytatódik. Az iskolai tanulmányaim a fent említetteken túl rávilágítottak egyéni erősségeimre és gyengeségeimre, a csapatmunka fontosságára, amely elengedhetetlen, hogy az ember pályája során esztétikailag és funkcionálisan is jól működő környezetet hozhasson létre."
KOVÁCS BRIGITTA végzett hallgatónk

Ők is nálunk tanítanak