Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kommunikációtudományi Intézet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kommunikációtudományi intézet

Az Intézet elsődleges feladata a kommunikáció- és médiatudományi képzések (alap- és mester, valamint angol nyelvű képzés) szakmai ellátása és koordinációja. Oktatóink kitűnő szakemberek: sokuk mögött több évtizedes szakmai, kutatói pálya áll, kollégáink rendelkeznek a megfelelő tudományos minősítésekkel, valamint hazai és külföldön megjelent publikációkkal. 

Tevékenységünk fontos részét képezi az oktatás és a kutatás mellett a szakmai kapcsolat kialakítása kommunikációs tevékenységet végző cégekkel, szervezetekkel. Számos olyan szakember tanít nálunk, aki a kommunikációs szakma különböző területeit nemcsak elméletben ismeri, hanem a gyakorlatban is műveli. A gyakorlati képzést segítő jól felszerelt TV- és rádióstúdió is a hallgatóink rendelkezésére áll, külföldi tanulásukat pedig kiterjedt nemzetközi kapcsolatainkkal tudjuk biztosítani. 

Legfontosabb területünk a kortárs média világának és a kontextusnak, a szélesebb társadalmi-kulturális környezetnek a vizsgálata – ez vonatkozik oktatási palettánkra, valamint kutatási témáinkra is. Kiemelkedően erősnek gondoljuk az újságíró-képzésünket (a nyomtatott, az elektronikus és az online média területén is), ennek magas színvonaláról az Intézeten belül működő Újságírás Központ gondoskodik. Sokoldalú megközelítésünket pedig a művészeti képzésekkel (fotográfia, mozgóképkultúra, televíziós műsorkészítő) való együttműködés is biztosítja. A legújabb tendenciákra figyelve a közösségi média területei is megjelennek a képzésben és a kutatásban. 

Kapcsolódó képzéseink: 


Tantárgyi tematikák 

Angol nyelvű órák tematikái

Magyar nyelvű órák tematikái