Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Erasmus+ további kiegészítő támogatási lehetőségek | Budapesti Metropolitan Egyetem

Erasmus+ további kiegészítő támogatási lehetőségek

Nyelvi felkészülés támogatása

Az Európai Bizottság online felkészítő rendszerével számos nyelvből támogatja a felkészülést. Az úgynevezett OLS, az Erasmus+ résztvevőinek kialakított online tanulási, nyelvtanulási platform. Az OLS platform segítségével tesztelhető, hogy milyen szinten áll abból a nyelvből, amelyet a mobilitása alatt használni fog, valamint lehetőséget biztosít nyelvi kurzusok elvégzésére akár a mobilitás nyelvén, akár a felületen elérhető bármelyik nyelven.

Az OLS tesztet minden mobilitás előtt kötelező elvégezni, akkor is, ha egy korábbi mobilitás kapcsán már kitöltött ilyet! Ez alól kivétel, ha a mobilitást az anyanyelvén végzi. A nyelvi tesztet az OLS új felületéhez csatlakozva a ITT éri el. 

A kitöltéshez segédletet a Coospace-n talál

Ezen kívül, a külföldi felsőoktatási intézmény által a szorgalmi időszak megkezdése előtt esetlegesen megrendezésre kerülő nyelvi kurzus a hallgató számára opcionális. A nyelvi kurzus idejére is tudunk ösztöndíjat biztosítani.  

Zöld utazás támogatás

Egyszeri 50 EUR támogatásra jogosult az a résztvevő, aki a fogadó országba zöld közlekedési eszközzel jut el (vonat, busz, bicikli, autómegosztás stb.) Nem minősül zöld utazási módnak a repülő és a hajó. A támogatás igénybevételéhez a teljes utazás minimum 51 százalékának zöld módon kell megvalósulnia (nem megfelelő tehát a repülő+ busz használata). A zöld utazás igénybevételét már a pályázáskor jelezni kell a pályázati űrlapon.  Részletes információért látogassatok el a Coospace felületre