Kézműves tárgykultúra Diploma 2019 / textilművesség specializáció

Kézműves tárgykultúra alapszakunk textilművesség specializációjának komplexitását tükrözik az elkészült diplomamunkák változatos téma- és technikaválasztásai. A hallgatóknak lehetősége nyílt az egyes szakterületek, így a struktúra- és mintaképző technológiák és azok vegyes felhasználására. Az alkotások műfaját tekintve is rendkívül változatosak, alkalmazott és autonóm megoldásokkal is jelentkeznek a végzősök.

  

Boda Laura - Borgó Luca - Boda Laura


Főbb témák:
HangAnyag - hangszigetelő panelek, Under pressure - nyomás hatására alakváltó, fluoreszkáló tárolók, mintakollekciók, de jelen lesz két autonóm munka is: Intimitás, taktilis felületek és CrossCraft címmel struktúrakollekció felületben és formában.

Az elkészült munkák témaválasztásában hallgatóink érzékenyen reagálnak társadalmunk és korunk problémáira: az ökológiai (Vegán minták) vagy akár szociális érzékenyítő projekt megvalósítására (Szociális design). Megérinti őket az érzelmek megfogalmazhatósága, a társadalom jövőképét elemző vizuális lehetőségek. 

A hallgatók tervezői gondolkodásmódja széles palettát tár elénk, szem előtt tartva a kézművesség magas minőségű eszköztárát. Az elkészült munkák igazodnak a kor szakmai kihívásaihoz, alkalmazzák műhelyeink technológiai tárát, ugyanakkor az egyéni megoldások, tudatos kísérletek eredményei.

  

Elek Dóra


A diplomakiállítás megtekinthető: 2019. június 29-én 9.00-16.00 között
Helyszín: METU Rózsa utcai campus, A209 terem

Diplomázó hallgatók:
Boda Laura, Borgó Luca Margaréta, Elek Dóra, Franczia Kitti, Tóth Brigitta, Vörös Tara Zsófia, Szatmári Anna Júlia, Fülöp Luca, Kiss Lúcia Beatrix
Témavezető tanárok: Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, László Edina, Papp Anett

Facebook esemény


  

Fülöp Luca


  

Borgó Luca - Kiss Lúcia - Vörös Tara


  

Szatmári Anna Júlia - Tóth Brigitta -  Szatmári Anna Júlia

Franczia Kitti