Kézműves tárgykultúra Diploma 2019 / öltözék- és kiegészítő tervezés specializáció

Az öltözék- és kiegészítő tervezés specializáció diplomázó hallgatóinak témaválasztásra leginkább a kontrasztosság, ambivalencia jellemző. Lehet ez a kínai idős hölgyek öltözködési stílusa és a „trash”, vagy a klasszikus elegancia és az origami vagy éppen az élénk színű fehérneműk kombinációja éppúgy, mint a Dior divatház és a punk kapcsolata… Az inspirációk között képzőművészek, szobrászok, festők alkotásai mellett ott a humor, a társadalmi érzékenység és a véleményformálás szabadsága.

A kivitelezésben eredeti szabászati, konfekcionálási megoldások és stílusos anyaghasználat érvényesül a felületi megmunkálások (mikroplisszé, origami, ultraibolya fényre reagáló festés stb.) mellett. A 4 szettből álló kollekciók mindemellett praktikusak és hordhatók is. A tervezési folyamatban fontos szerepet játszik a kortárs megközelítés mellett a technikai tudás, a kivitelezés szépsége, a funkcionalitás. 

  

Fekete Vivien - Koncseg Jenni - Molnár Fanni


A diplomakiállítás megtekinthető: 2019. június 29-én 9.00-16.00 között
Helyszín: METU Rózsa utcai campus, A209 terem


Öltözék- és kiegészítő tervezés specializáció diplomázó hallgatói:
Schinagl Andrea Vivien, Szép Réka, Kotaszek Luca Bianka, Kovács Alexandra, Molnár Fanni, Fekete Vivien, Tóth Bettina Zsuzsanna, Koncseg Jenni, Kurta Szilvia, Feng Yaxian
Témavezető tanárok: Kovács Adél, Rákhely Zsófia

Facebook esemény

  

Kovács Alexandra - Kotaszek Luca Bianka - Feng Yaxian

 

Schinagl Andrea Vivien - Tóth Bettina Zsuzsanna