Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Július Gyula: Fényfrottázsok kiállítás megnyitó | Budapesti Metropolitan Egyetem

Július Gyula: Fényfrottázsok kiállítás megnyitó

  • Kezdődik
    2021. 06. 16. 18:00
  • Vége
    2021. 09. 04. 19:00
  • Helyszín
    Capa Központ – 8F Galéria

Update 2021.08.19. : A kiállítás 2021. szeptember 4-ig látogatható!


     


Július Gyula: Fényfrottázsok

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait Július Gyula Fényfrottázsok című kiállításának megnyitójára 2021. június 16-án, szerdán, 18 órára.

A kiállítást megnyitja: Frazon Zsófia etnográfus, muzeológus és Pfisztner Gábor esztéta

A megnyitón való részvétel ingyenes, de védettségi igazolvány vagy EESZT alkalmazás bemutatásához kötött.

„Sokan figyelték már meg a fény látható természetét az általa létrejövő jelenségek révén, akár az árnyék, akár egy átlátszó felületen átsütő napsugár létrehozta szivárvány képében került a szemük elé. Július Gyula kísérleteiben a fény absztrakció különböző fokozatait hozza létre: előhívhatja az eltűnt tárgy képét, de különös felületté is változtathatja az egykor átlátszó műanyag tartódobozokat, hogy új életre keltve őket, más összefüggések kiindulópontjaiként és fényfrottázsokként is működni kezdjenek. A kiállítás nemcsak az elkészült műveket, hanem az alkotás folyamatának kiindulópontjait, a »műanyag burkok« gyűjteményét is bemutatja, illetve installációs terében lehetőséget ad saját megfigyelések folytatására is.” (Csizek Gabriella kurátor)

A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2021. június 17. – 2021. augusztus 1.
Hétfőtől szombatig 9 és 19 óra között.
Vasárnap és ünnenapokon zárva.
Capa Központ – 8F Galéria
Kurátor: Csizek Gabriella