Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Juhász Dániel / Emberi erőforrások alapszak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Juhász Dániel / Emberi erőforrások alapszak


Miért jelentkeztél idén nagykövetnek?  

Az első félévemben szereztem hírt róla az egyik oktatómtól. Akkor azt mondta, ezzel a személyiséggel igazi reklám arc lehetek és jól tudnám képviselni a HR szakot. Nekem is tetszett a feladat. Kapcsolatba lépni másokkal az utcán, az interneten még mielőtt az egyetemre jönnek? Ez igazán nekem való feladat! Korábban DÖK elnök voltam, szavaltam, színészkedtem, így úgy éreztem, rendelkezem azokkal a különleges képességekkel, amivel abszolválom majd ezt a király helyzetet. 


Miért gondoltad annak idején, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem lesz a neked való iskola? 

A szellemiség, a hozzáállás, az atmoszféra, a hozzáértés. Plusz a modern tantermek, a Túró Rudi automata, az emberek nyitottsága. Továbbá, imádom azt a mentalitást, amit az itt dolgozó emberek, barátok, munkatársak képviselnek. 


Milyen jó tanácsot adnál egy most felvételizőnek?  

Mit szeret? Mi áll ehhez a legközelebb? Ilyen típusú kérdéseket tegyen fel magának. A METU-n jó eséllyel indul utána.  


Mesélj kicsit a szakodról!  

Bárkinek ajánlom, akit egy kicsit is érdekel a humán oldal. Nincs olyan, hogy te ilyen vagy és ezért legyél HR-es. A munkám során iszonyatosan színes személyiségekkel találkozom a HR szakon és bátran merem állítani, mindegyikből szuper HR-s lehet majd később. Alapvetően egy közgáz diplomáról beszélünk, azzal a plusszal, hogy a humán oldal előnyt élvez. Nagyon sok rétege van a HR-nek. Így ez csak megsokszorozza azt a tényt, hogy mindenbe belelát egy HR-es, illetve mindenhez kell, hogy értsen egy picit. Ez teszi minden területen aktívvá és agilissá. A METU tényleg gyakorlatias, tényleg figyelnek az emberre, mint egyén, tényleg jó a hangulat, tényleg családias a környezet. A HR szakot kiemelném, ebben az évben 3 rangos díjat is elnyert. Ami mögött nincsen munka és nem jó, alacsony a színvonal, ott díj sincsen. Ki ne szeretné azt mondani, hogy díjazott szakon tanul? 


Miért pont ezt a szakot választottad? 

Szerettem volna kamatoztatni a reál tudásomat, a magas érzelmi intelligenciámat. A HR szakon mindent megtalálok, minden korábbi képességemet be tudtam építeni ebbe a világba és sikeresen haladok a létrán, élvezem, amit csinálok. A HR-es szakemberek a modern kor polihisztorai. Mindent is tanulunk a statisztikától kezdve, a nemzetközi gazdaságtanon át egészen a pszichológiáig. Célom, hogy minél több tréninget abszolváljak, hiszen ezek színesítik a portfóliómat és hatalmas plusz tudással látnak el. 


Melyik a kedvenc tantárgyad és miért? 

Pszichológia jelenleg. Korábban is érdekelt, és nincs olyan, hogy jó megoldás. Mindig az adott helyzet szüli a jó megoldást.  


Melyik a kedvenc helyed az egyetemen?  

A főépület alsó kis várója. Nagyon sok beadandót és előadásomat készítettem el ott, szép emlékek fűznek hozzá. Imádom az USB-s "konnektorokat", meg azokat a kis kuckókat, amikben még szunyálni is lehet két óra között halkan. 

 

A vírushelyzet miatt, idén sokkal nagyobb hangsúlyt kap az online tanulás. Repüljünk vissza kicsit az időben: meséld el röviden a METU-hoz kapcsolódó kedvenc offline élményedet! 

Amit minden egyes alkalommal megélek. EGYENLŐ FÉLKÉNT bánnak velem. Nem hallgató, nem diák, hanem kolléga, esetleg alkotó. 


Pozitív tapasztalás számodra az online tanulás?  

Digitális nomád vagyok. Imádom, hogy nem vagyok helyhez kötve, új problémákkal találkozom és nagyon segítőkészek, megértőek az oktatók, mentorok. Neked ki a kedvenc szuperhősöd?  

Édesapám. 11 éves korom óta, amikor is ketten maradtunk, terelgette, egyengette az utamat. Az ő szuperképességei: támogató, vigyázó, óvó. 


Véleményed szerint ki a szakmád szuperhőse, kit tekintesz példaképednek?  

Dr. Király Zsolt, a szakvezetőm, az első, akit ezzel a szóval illetnék. Zsolttól sok minden tanulhattam, és tanulhatok a szakmáról és arról is hogyan lehetek jó és még jobb ember. Talán nevezhetem a barátomnak. Azt kívánom mindenkinek, hogy találjon egy olyan embert, aki képes megtenni azt, amit ő velem. Már magától is tetszett a szak, azonban olykor eljátszottam a váltás gondolatával. Nem közvetlen Zsolt volt, aki meggyőzött, de mindig visszaemlékeztem, mit is jelent itt, nála HR-esnek lenni. Elkötelezett lettem és addig megyek, amíg mindez meg nem valósul. 


Miben látod a METU szupererejét?  

Figyelnek és támogatnak. Sokat ijesztgettek az egyetem előtt, hogy csak egy NEPTUN-kód leszek, senkit nem érdekel mi van velem, hallgatok és kész. Na ez nem. Ez a METU. Igen is beszélünk a problémákról, elemezzük, megtárgyaljuk. Alkothatok véleményt és támogatnak abban, hogy formáljak is. Ha segítség kell, kapok és tanácsokkal látnak el. Folyamatos a kontroll és a visszajelzés.  


Mi lenne a 3 szupererő, amit választanál magadnak?  

Agilitás, multi-tasking, és folyamatos automatikus önképzés. Ezek a legfontosabbak most szerintem. Fontos, hogy tudjunk haladni, megújulni a mai világban. Nem az számít mit tudunk, hanem hogy mit tudunk megtanulni. Ehhez kapcsolódna a harmadik is, hiszen sok időt vesz el ebből a világból, de elengedhetetlen. A multi-tasking pedig már-már elvárás és ennek a felső csúcsa szupererőben, hogy mindig időben és megfelelően reagáljak, illetve fejben tartsam a dolgokat. 


Milyennek képzeled a METU szuperhősét?  

Nagy, erős, narancssárga a ruhája és van egy nagy M a mellkasán. Támogat, figyel, terelget és bármiben segít, hogy elindulj az életben. 


"Metropolitan. Az alkotóegyetem." Mit jelent ez számodra?  

Az egyetem aktívan együtt működik a piaci szereplőkkel, így aztán lehet is alkotni.  


Mit jelent számodra az alkotás szó?  

Kreatívitás, teremtés, új gondolatok. 


Milyen élményed kapcsolódik az alkotóegyetemességhez? 

Egy-egy üzleti statisztika beadandónál, illetve pl. volt már vizsgám, ahol prezentálnom kellett. Na, azt a PPT-t senki nem nézte át az előadás előtt. Valamint egy csomó szervezet is lehetőséget ad a kibontakozásra (pl.: HÖK, Marketing Műhely, HR Squad). 


Van olyan oktatód, akivel szívesen beszélgetnél személyesen pár kérdés erejéig?  

Bármelyik oktatómmal leülnék nagyon szívesen, mindegyik "nagy koponya" és tudnám hasznosítani a beszélgetés során elhangzókat. 


Mi volt eddig a legmeghatározóbb élményed az egyetemen? 

Kaptam egy díjat, ami a HR szakhoz köthető, részt vehettem egy HACKATONON és nagykövet lettem. 


Milyen egyetemi aktivitásokban vettél eddig részt? 

Most alakul a HR Squad, illetve részt vettem a METUNEST Hackatonon, ahol sok mindent tanulhattam a start-upokról. Több szertifikációt is elnyertem ezen az eseményen és imádtam az egészet!

 

Mivel töltöd szívesen a szabadidődet? 

Kerékpározom és szörfözök. Na meg, a tóparton élek, az elég feltöltő önmagában.  


Melyik a kedvenc zenei műfajod? 

Nincs igazán kedvencem, most nagyon sok Mac Demarco számot hallgatok, kicsit szörfös feeling.  


Van-e olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe? 

Walter Mitty titkos élete, nekem sokat segített a fejlődésben és segít kicsit máshogy látni a világot, ha az ember érti minden pillanatát. 


Van-e olyan célod, amit a METU segített elérni?  

Elindultam egy jó úton, az önismeret útján. Ez sok problémát okozott korábban, most viszonyt jó vágányon haladok.  


Hogy érzed, fogják-e segíteni a METU-s évek a karrierterveidet? 

Biztosan. Szaktudással, lehetőségekkel és kapcsolati tőkével is.