Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Így készült.... a tájékoztató kiadványunk | Budapesti Metropolitan Egyetem

Így készült.... a tájékoztató kiadványunk

Kinek a munkáit láthatod kiadványunkban? Minden oldalon hallgatóink alkotásaival találkozhatsz, legyen szó egy féléves feladatról, diplomamunkáról, eseményfotóról. Az elmúlt öt évben művészeti kiadványaink arculatának megteremtésében is számíthattunk grafikusainkra. Évről-évre egy frissen végzett hallgatónkkal alakítottuk ki azt a látványvilágot, amellyel offline és online anyagainkon, nyílt napjainkon és például az Educatio kiállításon is találkozhattál. Nekik köszönhető a 2016-os nagysikerű integető oroszlánunk, vagy az ajándéktárgyainkon is megjelenő tipográfia 2015-ből. A 2018-as és 2019-es grafikai világhoz a nagyköveteink fotózásán készített sorozat adta az alapot. Idén az absztrakció felé fordultunk, reméljük tetszik!


ISMERD MEG AZ ALKOTÓKAT!

Máhr Zsófia (2019-2020)
Zsófi Tervezőgrafika alapszakunkon végzett, jelenleg mesterszakos hallgatónk. Amikor 2016-ban a kezébe vette a Puskás Marcell által tervezett „könyvet”, azt gondolta: de jó lenne, ha egyszer ezt ő tervezhetné. És íme: 2020-as kiadványunk oldalain neki köszönhetően fluid foltok és játékos rajzolatok 
versengenek egymással. A nagyköveteink fotói körül, a címoldalon és minden online és offline anyagon Zsófi rajzos világa köszön vissza egy éven át.Beke Mátyás (2018-2019)

Mátyás frissen végzett Tervezőgrafika mesterszakosunk. Nem meglepő módon az eddigiekhez képest ő is új formavilággal rukkolt elő. A fluid és szinte megmozduló formák mellett a szín az, ami domináns szerepet kapott a terveiben. Ebben az évben is kihívás volt, hogy a nagyköveteket hogyan „lopjuk” be a kiadványba, de a 2019-es felvételi kampányhoz készült fotósorozat segítségével ők is megjelennek a Mátyás teremtette színes kavalkádban.Balogh Kata (2017-2018) 

Kata 2017-ben végzett Tervezőgrafika mesterszakosunk. Az eddigi legösszetettebb feladatot kapta tőlünk: a nagyköveteink fotózásakor készült képeket kellett felhasználnia az idei kiadványban: ezek megjelenítésével a területeket bemutatnia. Mindehhez egy absztrakt, stilizált irányt választott, amely összefogja, de egyben hangsúlyozza is, melyik művészeti programunk mit takar. Munkája remek példa arra, hogy milyen sok arca is lehet egy ilyen típusú kiadványnak. Így a tavalyi játékosság után, most egy absztrakt világba csöppenünk.


 


Dósa Ildikó (2016-2017) 

Ildi Tervezőgrafika mesterszakunkon végzett. Munkája során a nem megszokott utakat keresi, a tervezés számára örök kihívás és folyamatos tanulási folyamat. A kiadványhoz egy igazi, elvadult cirkuszi világot álmodott meg nekünk az integető oroszlánnal, az angyalszárnyú porondmesterrel, a levélmintás hintalóval és a lepkeszárnyas logóval. Inspiráló volt együtt dolgozni és jó volt látni, hogy a felvételizők is rajonganak a munkájáért. Mint egyik legjobb diplomázónkkal, Ildivel is olvashatsz interjút weboldalunkon!Puskás Marcell (2015-2016) 

Marcell Tervezőgrafika alap-, majd mesterszakunkon diplomázott. Munkái nemcsak kiadványunkban, hanem egy egész tárgykollekción is megjelent - táskán, füzeten, porcelánbögrén. Tipográfiai játékával fogta meg nézőt, a borítóhoz végzett fotográfusunk, Ora Hasenfratz képét használta fel. Számos kiállításon szerepelt már alkotásaival, amelyek mögött mindig erős, intenzív érzelmi töltet és gondolatiság húzódik meg. Díjait fel sem soroljuk - több OMDK helyezés, Pro Arte aranyérem - sikereiről weboldalunkon sok-sok hírt olvashatsz.