Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility How to see the world beszámoló | Budapesti Metropolitan Egyetem

How to see the world beszámoló

Szeptember 7-8-án a Francia Intézetben került megrendezésre a Művészeti és Kreatívipari Kar projektheti konferenciája. Immár második éve szervezünk konferenciát hallgatóinknak, oktatóinknak és külső érdeklődőknek. A konferenciák különlegessége, hogy az elmélet és a gyakorlat szoros együttműködését kívánjuk bemutatni. A konferencia hetében a Kar tanszékei workshopokat szerveznek az egyes művészeti területeken, megnyitva ezeket valamennyi mesterszakos hallgató előtt, lehetőséget biztosítva arra, hogy a különböző képzésekben részt vevő hallgatók találkozzanak és együtt vegyenek részt a programban.

Az idei év témája a dokumentum volt, különös tekintettel a dokumentumfilmre, és annak lehetséges használatára a felsőoktatási képzésekben. Az egyes szekciók olyan témákkal foglalkoztak, amelyek különösen alkalmasak arra, hogy segítsenek értően látni a világot, amelyben élünk. Szerettük volna bemutatni, hogy a dokumentumfilm kiváló oktatási anyag, nem pusztán a filmes képzésekben, hanem az egyetemi oktatás bármely területén.

Fontos számunkra, hogy nemzetközi szereplőket is bevonjunk az őszi konferencia munkájába. Az idei évben keynote előadónk Aline Caillet volt, aki a párizsi Sorbonne egyetem oktatója. Csütörtöki nyitóelőadását telt ház előtt tartotta meg a Francia Intézet Auditóriumában, ami a tavalyi évhez hasonlóan idén is otthont adott a Budapesti Metropolitan Egyetem által szervezett kétnapos szimpóziumnak. A konferencia egyik szekciója angol nyelven zajlott, így nemzetközi képzéseink hallgatói is be tudtak kapcsolódni az izgalmas műhelymunkába. Évről évre több oktatónk csatlakozik előadással vagy panelbeszélgetéssel a konferencia munkájához, az idei évben külön szekcióban hallgathattuk a különböző tanszékek képviselőit.

Köszönjük minden oktatónknak és hallgatónknak a részvételt! Találkozunk jövőre!

Galéria