Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Horváth Gergő / Nemzetközi gazdálkodás alapszak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Horváth Gergő / Nemzetközi gazdálkodás alapszak


Hogyan mutatnád be magad a nagyvilágnak? 

Vicces, de nem igazán tudok bemutatkozni vagy kiemelni magammal kapcsolatban bármit, mert valószínűleg a jövőben megcáfolom valamikor, bármit is mondanék. Így inkább nem mutatkozom be, maximum annyit mondok: Szia, Gergő vagyok, a METU-n kb. mindenhol megtalálsz, szólj, ha kell valami! 


Miért gondoltad annak idején, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem lesz a neked való iskola? 

Az oktatás módja, a tanárok közvetlensége és az elképesztően pozitív hangulat, ami legjobban megfogott.  


Mesélj kicsit a szakodról: kiknek ajánlanád, mi mindent tanulhatnak, hol tudják az itt szerzett tudást hasznosítani, mit profitálhatnak később belőle? 

Nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok. Azoknak ajánlanám, akik nem akarnak csak egy pénzügyi terület felé elindulni. Azok fogják magukat a legjobban érezni ezen a szakon, akik érdeklődnek a világ iránt.  Amit itt tanulunk, az átfedésben van több szakkal, emiatt sok módon “felhasználható” végzettséget ad. Szerintem ez az a diploma, amit a legtöbb helyen elfogadnak, mert sok területet lefed. 


Miért pont ezt a szakot választottad? 

Ez adja a legtöbb lehetőséget a legrövidebb idő alatt. Az egyedülálló oktatási módszer miatt pedig úgy gondolom, hogy jól döntöttem. 


Melyik a kedvenc tantárgyad és miért? 

Kontrolling, nagyon tetszik a logikussága és az, hogy széleskörűen felhasználható.  


Milyen oktató helyett mentor élményed van? 

Akik ismerik Bódis Gábort, tudják, hogy nagyon jókat lehet vele beszélgetni. Ha nem is feltétlenül mentor élmény, de vele mindig szívesen beszélgetek. 


Melyik a kedvenc helyed a METU-n?  

Kedvencem a lakókocsi, de mostanra az egész egyetem nagyon hiányzik, és persze az emberek is. 


"Metropolitan. Az alkotóegyetem." Mit jelent ez számodra?  

Hogy embereket alkot, és azok, akiket "alkot", azok is alkotnak valamit a világban, valamit létre akarnak hozni.  Számomra ilyen élmény, amikor motiválhatok egy gólyát arra, hogy miért válassza a METU-t, de néha már az is, ha csak beszélgethetek új emberekkel. 


Mit jelent számodra az alkotás szó?  

A világ jobbá tételét, maradandót alkotni, előrébb jutni. 


Pozitív tapasztalás számodra az online tanulás?  

A vizsgáztatás könnyebb lett, nem akkora stressz, mint korábban. Tetszik, hogy beadandókat kell írni, prezentációt kell csinálni, mert ezekre van idő és lehetőség, hogy elmélyedjek bennünk. Miben látod a METU szupererejét?  

A közvetlen, barátságos hangulatban, a teljesíthetőségben és a számtalan lehetőségben, amit kínál.  


Mit tanulnál meg a METU-n, ami sokat jelent számodra?  

Többek között, hogy hogyan kell egy bulit túlélni. Ugyanakkor azt, hogy az ember hogyan maradjon pozitív, hogy ne szálljon el magától.  


Mi lenne a 3 szupererő, amit választanál magadnak?  

Repülés vagy lehetőség a gyors, térben való mozgásra. Az Idő irányítása valamilyen formában. Tudni a dolgok működését, szinte minden dologét, alap vagy közepes szinten. 


Neked ki a kedvenc szuperhősöd?  

Dr Strange. 


Milyennek képzeled a METU szuperhősét?  

Lehetne Iggy a JoJo’s Bizzarre kalandjából - a JoJo’s Bizarre Adventures egy japán, manga sorozat. A sorozat középpontjában a Joestar család története áll, amelynek minden tagja valamilyen szuper képességgel rendelkezik -, vagy akár Jojo maga.  


Milyen egyetemi aktivitásokban vettél eddig részt? 

Az MHT nagyon tetszik, szinte rögtön bekerültem és azóta is benne vagyok. A HÖK-ben képviselő vagyok, tavaly voltam egy DMB nevű bajnokságon, ahol rögtön kiestünk. Idén több versenyen indultam, de eddig csak kettőben jutottunk tovább. 


Van-e olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe? 

Nagyon sok van, mindet nem is tudnám leírni, de pl.: A Galaxis útikalauz stopposoknak.  


Mivel töltöd szívesen a szabadidődet? 

Semmittevés, elmélkedés a világ működéséről, másokkal törődés. A csend és nyugalom. Karantén idején a számítógépem. 


Mi a kedvenc zenei műfajod, zenekarod, előadód? 

Nincs konkrét, heti szinten változik, a legutóbbi 3 hétben a rock/heavy metalból mentem át, disco minimál-ba, onnan pedig 60-as évekbe, egészen pontosan Andy Williams fogott meg. Reggel még lofi hip hop ment, most pedig Pink Floydnál vagyok, de minden, ami tetszik azt hallgatom, felfedező vagyok.