Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility GROW” pop-up kiállítás a METU-n | Budapesti Metropolitan Egyetem

GROW” pop-up kiállítás a METU-n

  • Kezdődik
    2023. 03. 13. 17:00
  • Vége
    2023. 03. 25. 18:00
  • Helyszín
    METU Rózsa utcai campus, B303 üvegterem

Ilyen a valóban fenntartható divat

Narancshéjból készült selyem, parafapor, kókuszdióhéjból készült bőralternatívák? A divat többé nem kell, hogy a természet kizsigereléséről szóljon, vele együttműködve is hozhatunk létre szépet, izgalmasat és különlegeset. 

A GROW kiállítás Budapesten 

A Budapesti Metropolitan Egyetemet az megtiszteltetés érte, hogy az amszterdami Fashion for Good Múzeum szervezésében létrejövő GROW című kiállítás, március 13 – 25. között a Művészeti és Kreatívipari Tanszékünkön is bemutatkozhat.  

A kiállítás során olyan valóban fenntartható anyagokból készült ruhák kerülnek közszemlére, amellyel eddig kevesen találkozhattak. Többek között Huong NguyenFrederieke Broekgaarden, Eva SonneveldKarim Adduchi és Charlotte Bakkenes tervezők és alkotók lenyűgöző ruhakölteményeit is megcsodálhatjuk. 

A tárlat interaktív, hiszen egy játékos vetélkedőn való részvételre is lehetőségünk nyílik, mely során városokat kell megmenteni a szennyezéstől, hogy a küldetés teljesítését követően BioHero-vá vállhassunk. 

A tárlat arra inspirálja mind a divattervezők, mind a fogyasztók következő generációját, hogy a jövő szempontjából fenntartható, innovatív anyagokból készült ruhákat és kiegészítőket részesítsék előnyben, melyek elsősorban a természet adta lehetőségek felhasználásával készülnek. A kiállítás üzenete pedig nem rejti véka alá azt, hogy a divatiparnak változnia kell, és körforgásossá kell válnia, ebben pedig kiemelet szerepet játszanak az új, fenntarthatóbb anyagok.  

 A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2023. március 13- 25. között, 10.00-től 18.00 óráig a vasárnapok és március 15-e kivételével.