Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Gerevich András Légzésgyakorlatok c. verseskötete az Ünnepi Könyvhéten | Budapesti Metropolitan Egyetem

Gerevich András Légzésgyakorlatok c. verseskötete az Ünnepi Könyvhéten

  • Kezdődik
    2022. 06. 09. 10:00
  • Vége
    2022. 06. 12. 18:00
  • Helyszín
    Vörösmarty tér és Duna-korzó

Megjelent Gerevich András író, a METU óraadó oktatója Légzésgyakorlatok című új verseskötete 

 

Gerevich András író, forgatókönyvíró, költő, a Budapesti Metropolitan Egyetem óraadó oktatójának, Légzésgyakorlatok című új verseskötete június 9.-én, a Margó  Irodalmi Fesztiválon került bemutatásra. A kötetet Schein Gábor, költő, irodalomtörténész, egyetemi tanár mutatta be. 


Légzésgyakorlatok c. verseskötet az Ünnepi Könyvhéten 


Idén 93. alkalommal rendezik meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, amelyen ez alkalommal Gerevich Andrással is találkozhatnak az érdeklődők. 

Az év egyik legkiemelkedőbb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. 

Gerevich András június 12.-én (vasárnap), délelőtt 11 és 12 óra között a Kalligram standjánál dedikálni fogja az új kötetét. 93. Ünnepi Könyvhét programja ide kattintva tekinthető meg. „Gerevich András legújabb verseiben a fűben heverve eltöltött, forró nyári éjszakák csendjét bármikor megtörheti a kóbor kutyák vészjósló csaholása, egy balatoni diszkó távoli dübörgése vagy egy közeli karambol vérfagyasztó robaja. A versek borús, melankolikus, olykor féktelen vágytól és parttalan sóvárgástól fűtött hangulata lassan, cseppenként folyik át belénk, mint az infúziós zacskóból lecsöpögő sós oldat, majd izzadságként távozik pórusainkon át. A Légzésgyakorlatok hűvösét libabőrös tarkónkon érezzük, és úgy szívjuk magunkba, akár egy légkondicionáló fagyos leheletét. Ha pedig a versek egyszer bekapcsolódtak keringésünkbe, velünk is maradnak minden idegszálunkban, a vérünk minden oxigénmolekulájában, húsba, életbe vágóan.” (Závada Péter) 


Gerevich András 


Gerevich András író, forgatókönyvíró, költő, egykor az amerikai Dartmouth College és a brit National Film and Television School diákja. Gotlandon, a svéd Balti Irodalmi és Műfordítói Ház ösztöndíjasa, vendége volt egy hónapig. Majd a londoni Európai Költészeti Fesztivál magyar vendégeként több helyen is felolvasott. Legutóbbi önálló verseskötete 2014-ben jelent meg Tizenhat naplemente címmel a Kalligram Kiadó gondozásában, Frank O’Hara Töprengések vészhelyzetben című fordításkötete 2020 őszén jelent meg a Magvető Kiadónál. Jelenleg a METU Művészeti és Kreatívipari Kar Mozgókép Tanszékének óraadó oktatója. A hallgatóknak angol nyelvű órákat tart: Screenwriting, Film Dramaturgy, Fiction, Poetry, Poetry Translation, Rhetoric, Public Speaking. 

 

A Légzésgyakorlatok című mű a Kalligram Kiadónál, a Libri Csoport oldalán rendelhető meg.