Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Fülöp Luca | Budapesti Metropolitan Egyetem

Fülöp Luca

PANGOLIN
DESIGN TAGOZAT, 3. HELY

Fülöp Luca Kézműves tárgykultúra alapszakunk hallgatója.

PangoLin elnevezésű projektje során egy struktúrarendszer kialakításán dolgozott. A rendszer alapját azonos alapelemek adják, amelyek sokszorosítva csomópontjaik segítségével kapcsolódnak. Az elemek mobilisak, szétszedhetőek, majd új formában ismét összeépíthetőek. A struktúra alapanyaga ipari filce és vastagabb papír. A kialakult struktúrát egy lámpacsalád megalkotására fejlesztette ki. A lámpacsalád egyes tagjainak különbözőségét az alapelemek változtatásával és a lámpatest megvilágítására használt különböző technikákkal éri el.

Témavezető: Rejka Erika

 


Mit jelent számodra az OMDK-n elért eredmény? Miért pont ezzel a projekteddel pályáztál?
Az OMDK-n elért harmadik helyezés hatalmas öröm számomra, igazi győzelem, hiszen nagyon erős volt a mezőny. Nagyon örülök, hogy részt vehettem a versenyen. A projekt, amivel indultam, az egyik legkedvesebb iskolai feladatomból nőtte ki magát, és máig az egyik kedvencem. 

Miért ezzel a területtel foglalkozol?
Nagyon érdekel a mintatervezés mellett a struktúratervezés is, az a sok lehetőség és funkció, amit ezek a struktúrák magukban rejtenek. 

Miért ezt a szakot választottad?
A textiltervezés nagyon jól megtanított síkban és térben is gondolkozni, ami sok lehetőséget nyit meg a tervezési folyamatok során.

Mi inspirál?
Ezen munkám során a Pangolin nevű állat pikkelyes páncéljának struktúrájából inspirálódott.

Mivel szeretnél foglalkozni a jövőben?
Diploma után szeretnék Formatervező művész mesterszakon továbbtanulni, és ezt a két szakmát később egy vállalkozásban egyesíteni.