Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Ruhacsere, bemutató, workshopok | Budapesti Metropolitan Egyetem

Ruhacsere, bemutató, workshopok

  • Kezdődik
    2023. 05. 27. 11:30
  • Vége
    2023. 05. 27. 16:00
  • Helyszín
    Infopark I épület, Aula

Új darabok vásárlása helyett cseréld el a már meglévő ruháidat és hosszabbítsd meg azok élettartamát!

Ruhacsere, divatbemutató és workshop a METU-n

Május 27-én a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében egy ingyenes rendezvény keretein belül megválhatsz a már nem hordott ruháidtól és új kincseket szerezhetsz be a fenntarthatóság jegyében.

Az esemény ideje alatt az egyetemi hallgatókat és az érdeklődőket workshoppokkal, divatbemutatóval és előadásokkal várjuk.

Hogyan?

Hozd magaddal a feleslegessé vált tiszta, jó állapotban lévő ruháid, ékszereid vagy kiegészítőid. Nem kell márkásnak vagy fenntarthatónak lennie, valamint férfi, női és gyermek ruhák egyaránt jöhetnek. 

Az épület bejáratánál a ruhákat add le, majd válogass a már kihelyezett darabok közül. Bármennyi ruhadarabot lehet hozni és vinni, de törekedj az egyensúlyra. 

A ruhacsere során megmaradt darabok eladományozásra kerülnek a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete részére, akik szívesen fogadnak játék adományokat is. Aki teheti hozzon magával játékot és helyezze el a bejárat mellett lévő gyűjtődobozban. 

Cél: A szórakozás, egy tudatosabb és fenntarthatóbb fogyasztói szemlélettel. 


Programok, előadások:

11:30 – 16:00 Ruhacsere

12:30 – 13:00 Ohnmar Khin – előadás (EN) Traditional Textiles in Myanmar und current situation of garment factory workers

14:00 - 14:30  Divatbemutató (korábbi felajánlásokból összeállított szettek, amelyek a bemutatót követően szintén hazavihetőek) 

15:00- 15:30 Ferencz Borbála – előadás (HU) Az értéknövelő újrahasznosítás lehetőségei a divatban

Workshopok:

11:30 – 15:00 varró workshop

11:30 – 15:00 horgolt patchwork táska workshop (Pataki Enikő)

11:30 – 15:00 makramé workshop (Mengyán Anikó)

11: 30 – 15:00 kupakból fülbevaló workshop (Ferencz Borbála)

A workshopok nincsenek  regisztrációhoz kötve, így a részvétel érkezési sorrendben és kapacitás függvényében tud megvalósulni. (Amennyiben lehetőséged van a fülbevaló workshopra hozz magaddal műanyag kupakokat!)Az esemény alatt egész nap rendelkezésünkre áll Dubrawszky Réka ruhatervező, aki segít a megfelelő darabok kiválasztásában.

Az esemény ideje alatt a Partisan Coffee végig nyitva tart, így az étel és ital fogyasztás biztosított.


Távozz boldogan új élményekkel és új ruhákkal!

Az eseménnyel kapcsolatban érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet:

ruhacsere.sel@gmail.com