Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás

ERASMUS+ hallgatói tanulmányi mobilitási pályázati felhívás
2020/21-es tanévre


Útmutató lépésről lépésre az egészségügyi veszélyhelyzet időtartamára nemzetközi mobilitási programokban részt vevő hallgatóknak


Pályázz Erasmus+ ösztöndíjra és tanulj külföldön! Erasmus cserediákként havi 470 – 520 EUR ösztöndíjjal tölthetsz egy vagy két szemesztert (3-12 hónap) a METU egyik partner egyetemén az Európai Unió területéről valamint Svájcban vagy Törökországban. Svájcba a Swiss Mobility programon belül lehet pályázni.

Suba Stefi, az egyik Erasmus-ösztöndíjasunk az RTL Klubon mesélt élményeiről. Kattints a képre és nézd meg, milyen tapasztalatokat szerzett! További Erasmus-élménybeszámolókat találsz ezen a YouTube-csatornán, valamint az Erasmus-program nemzetközi weboldalán.


Légy az ERASMUS bloggerünk! Várjuk a jelentkezésedet, ha külföldi tanulmányaid mellett szívesen kipróbálnád magadat bloggerként havi plusz 50 euró támogatásért az alapösztöndíjon felül. További részletek a felhívás végén! 

Pályázati határidő: 2020. október 12. 23:00
Az interjú tervezett időpontja:  várhatóan 2020. október 14. (pontos dátumról az Erasmus iroda értesíti azokat a hallgatókat, akik a formai és tartalmi pályázati követelményeknek megfeleltek) Online interjúra kell számítani, minden hallgatót értesíteni fogunk (akiknek a pályázata megfelelt a kiírásnak) a további részletekkel kapcsolatban.

Miben fejleszti az Erasmus+ program a szakmai felkészültséged, egyéniséged?

 • Magabiztos, élő nyelvtudás és szakmai szókincs
 • Szakmai ismerek bővülése, új perspektívák, oktatási módszerek
 • A megszerzett jegyek és kreditek beszámítanak METU-s tanulmányaidba
 • Nemzetközi közeg, új barátok, horizontok
 • Önállóság, magabiztosság

Életre szóló élmények!

Aktuális információk: COVID-19 vírus és Erasmus mobilitás

A Tempus Közalapítvány (TKA) legfrissebb tájékoztatása alapján a lentebb felsorolt szempontokat figyelembe véve szervezhetők és valósíthatók meg az 2020/21-es tanév tavaszi szemeszterében megvalósuló mobilitások. Kérjük a felsorolt információk alapos átolvasását, annak érdekében, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben (COVID-19)  felelős döntést tudjon hozni a várható mobilitással kapcsolatban egészségügyi, anyagi és tanulmányi szempontból egyaránt.


 1. A támogatott személyeknek egyrészt az utazásuk megszervezésének megkezdésekor, másrészt közvetlenül a kiutazás előtt tájékozódniuk kell a célország járványügyi helyzetéről. A kiutazóknak a fogadó ország éppen aktuális beutazási feltételeit és szabályait kell betartaniuk – minden kiutazó saját felelőssége, hogy ezekről naprakész információkkal rendelkezzen. Amennyiben a célországba történő beutazást a hazai hatóságok, illetve a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, az utazást el kell halasztani.

 2. A tájékozódást az alábbi honlapok segíthetik:   Kiemelten fontos a folyamatos tájékozódás az alábbi honlapok segítségével:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

https://reopen.europa.eu

 1. Amennyiben a fogadó országban a megérkezést követően karanténba kell vonulni, a karantén időszaka az ösztöndíjas időszakba beszámít – amennyiben a karantén két negatív teszttel kiváltható, úgy annak esetleges költségét az ösztöndíjból kell fedezni.

 2. A mobilitás végén a hazatéréssel kapcsolatos szabályokat minden hazatérőnek be kell tartania (2020. október 1-ig érvényes a hazatérőkre vonatkozó 10 nap karantén vagy 48 órán belül két negatív teszt bemutatása, a későbbi hazatérés esetén még nem ismertek a szabályok)

 3. A hazatérés utáni karantén időszaka nem számít bele az ösztöndíjas időszakba, arra támogatás sem igényelhető.

 4. A kiutazók figyelmébe ajánljuk a kiutazó hallgatóknak és munkatársaknak készült továbbra is érvényes útmutatást a vis maior helyzetekről (megtalálható a honlapon).
 1. A külföldön végzett online tanulmányok/szakmai gyakorlat is mobilitásnak számítanak, erre az időszakra is jár az ösztöndíj.

 2.  Az eljövendő mobilitás nagy valószínűséggel „blended mobility” lesz, így érdemes erre készülni.

 3. Kérjük, hogy anyagi szempontokat figyelembe véve egyelőre ne történjen semmilyen foglalás, kifizetés (szállás, repülőjegy stb.).

 4. Az elnyert ösztöndíj lehetőség „feltételesen jóváhagyott” állapotú lesz, véglegesnek akkor tekinthető, mikor a hallgató rendelkezik mindkét fél által aláírt Támogatási szerződéssel.

 5. Amennyiben a körülmények indokolják, minden kiutazónak lehetősége van továbbra is vis maior kérelmet benyújtani.

Kiemelten fontos, hogy a jelenlegi helyzetben a fenti szabályok/rendelkezések változhatnak, így érdemes ezzel is számolni, folyamatosan tájékozódni.


Pályázati feltételek

 • Aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezned a jelentkezéskor és az Erasmus+ időszak teljes ideje alatt.
 • A METU nappali vagy levelező tagozatán tanulsz (BA, MA, Felsőoktatási szakképzés, Szakirányú továbbképzés).
  A felsőoktatási szakképzés és a szakirányú továbbképzés BA-nak számít, azonban ha korábban BA ciklus alatt már részt vettél a programban, akkor csak a 12 hónapból fennmaradó hónapokat használhatód fel (minimum 3 hónap). A korábban Lifelong Learning Programban (LLP) részt vett hallgatók esetében az új képzés során maximum 12 hónap áll rendelkezésre, amennyiben a korábbi LLP tanulmányaid során nem merítetted ki a 24 hónapos keretet. A hallgató az LLP keretből szakmai gyakorlat esetében minimum 2 hónapot, tanulmányi mobilitás esetén minimum 3 hónapot kell felhasználni a 24 hónapos keretből.
 • 1 lezárt félév után már pályázhatsz, de csak két lezárt félév után utazhatsz (kivéve mester szakos hallgatók). Utolsó félévre nem pályázhatsz, csak Erasmus szakmai gyakorlatra.
 • Tanulmányi átlagod (súlyozott átlag) minimum 3.0 a pályázat benyújtását megelőző két aktív félévben. Ha csak egy lezárt féléved van, akkor a kiutazás megkezdéséig be kell mutatnod, hogy a második lezárt félévben is rendelkezel az elvárt minimum átlaggal (3.0)
 • Rendelkezel a választott fogadó egyetemen szükséges nyelvtudással (minimum B2-es szint). Hogy milyen nyelvtudás szükséges, azt a partnerlistában is ellenőrizheted.
 • Egy képzési ciklusban (BA vagy MA) maximum 12 hónapot tölthetsz Erasmus+ ösztöndíjjal.

Hová lehet pályázni?

A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt (COVID 19) szűkített partner listából lehet választani, a partnerek ITT találod. Kérünk, hogy minden esetben vedd fel a kapcsolatot a partnerrel és érdeklődd meg a legfontosabb kérdéseket (járványügyi szabályozások a fogadó országban, elérhető oktatási rendszer, nominálási és jelentkezési határidő, szállás stb.) Javasoljuk, hogy csak olyan intézményre pályázz, ahol a nominálási és jelentkezési határidő is belefér az itthoni METU-s határidőkbe (pályázat leadási határideje: 2020. október 12. 23:00)

Brexittel kapcsolatos bővebb információért kérlek látogasd meg a következő Erasmus+ oldalt:
https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about/brexit_en

Tippek a választáshoz

 • Vedd fel a kapcsolatot az intézményekkel a jelentkezés benyújtása előtt!
 • Érdeklődj náluk a téged érintő legfontosabb kérdésekről (pl. kurzusok, szállás, havi költségek, egyéb lehetőségek stb.).
 • Hozz felelős döntés és jelölj meg 2 intézményt (amennyiben találsz kettőt), hogy minél nagyobb esélyed legyen!
 • Minden esetben érdeklődj azzal kapcsolatban, hogy az oktatás milyen nyelven zajlik - hiszen jobb előre tudni, hogy mire számíthatsz.

Ösztöndíjak összege

A pályázott intézmény országának megélhetési rátáitól függően havi 470-520 Euró, illetve tandíjmentes vendéghallgatói státusz a választott partnernél. Az Erasmus+ program támogatást nyújt céljaid megvalósításához, de természetesen nem fedezi minden költségedet. Pályázás előtt feltétlenül mérlegeld, mennyi pénzre van lesz még előreláthatólag szükséged az ösztöndíj mellett!

 • Havi 520 Euró: Dánia, Finnország, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország
 • Havi 520 Euró: Ausztria, Belgium, Ciprus, Franciaország, Hollandia, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország
 • Havi 470 Euró: Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Románia, Szlovákia,  Szlovénia, Törökország

Nyelvi felkészítés támogatása

Az Európai Bizottság online felkészítő rendszerével támogatja az angol, német, francia, olasz, holland és spanyol nyelvekből történő felkészülést. (A külföldi felsőoktatási intézmény által a szorgalmi időszak megkezdése előtt megrendezésre kerülő nyelvi kurzus a hallgató számára opcionális. A nyelvi kurzus idejére ösztöndíjat nem tudunk biztosítani.)

Szociális alapú kiegészítő támogatás

Hátrányos helyzetű hallgatók pályázhatnak szociális alapú kiegészítő támogatásra. A szociális kiegészítő támogatásra a Tempus Közalapítvány által megadott formanyomtatvány benyújtásával lehet pályázni, a TKA által meghirdetett időszakokban: általában májusban és októberben. A pályázatokat az intézmény által megszabott határidőig az Intézményi koordinátorhoz lehet benyújtani. A pályázatokat a Tempus Közalapítvány bírálja el. (További információért látogass el a Tempus Közalapítvány honlapjára.)

Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő támogatása

Támogatás azoknak a felsőoktatásban tanuló fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el. A támogatás igénylésére a felhívásban megadott módon lehet jelentkezni.

Légy a bloggerünk havi plusz 50 euróért!

Légy a bloggerünk! Az alapösztöndíjon felül havi plusz 50 euróval jutalmazzuk munkádat!

Mutasd meg, hogy neked mit jelent az Erasmus, hogy mások is kedvet kapjanak! Ha szeretsz írni és véleményt alkotni, akkor ezt a lehetőséget Neked találták ki! Öt hallgató jelentkezését várjuk, különböző országokból, akik havonta kötelezően kétszer írnak külföldi élményeikről, benyomásaikról. 

Olvasd el, hogy másoknak mit jelentett az Erasmus! Csatlakozz a bloggereinkhez és oszd meg az élményeidet velünk! (https://www.metubudapest.hu/travelogues)

Milyen a jó blogger?

 • Releváns, aktuális és hasznos információt szolgáltat az adott témáról
 • Mondandóját színesíti egyéni meglátásaival, képekkel, esetleg linkekkel
 • Írását rendszerezi, logikusan építi fel
 • Frissíti a tartalmat és betartja a megadott határidőket
 • Nem tér el a témától
 • Írásáért felelősséget vállal és hiteles ismereteket közvetít
 • A tartalmat az olvasóközönséghez igazítja (figyel a nyelvezetre, korosztályra, stílusra, érthetőségre)

Milyen tartalmakat várunk?

 • Partneregyetem bemutatása képekkel/részletes leírásokkal
 • Egyetemi élet/programok
 • Az adott város kulturális élete egy Erasmus hallgató szemével
 • Erasmuson lévő diákok lehetőségei
 • Közösségi élet Erasmusos diákként az adott városban
 • Mindennapi élet
 • A fogadóintézmény által kínált kurzusok és értékelésük

Pályázat benyújtása

A pályázatot elektronikus formában, a METU online jelentkezési rendszeren keresztül tudod benyújtani.Egyszerre csak egy jelentkezést nyújthatsz be, azonban a jelentkezés során javasoljuk, hogy – amennyiben tudsz -  2 intézményt is jelölj meg, fontossági sorrendben. Csak a felsorolt dokumentumokat szükséges a jelentkezési rendszerbe feltölteni.

Az alábbi dokumentumokat kérjük feltölteni:

 • Nyelvtudás igazolása
  Nyelvvizsga-bizonyítvány a tanulmányok nyelvének ismeretéről, vagy az Idegen Nyelvi Intézet igazolása a középfokú nyelvtudásról.
 • Lezárt félévről/félévekről és az átlagról igazolás - Neptunból elég a képernyőkép
 • Önéletrajz
  Fényképes szakmai önéletrajz magyarul és angolul vagy a tanulmányok nyelvén, ha az eltér az angoltól, Europass formátumban (www.europass.hu).
 • Motivációs levél
  Magyarul és a választott tanulmányi nyelven legalább 1 A/4-es oldal terjedelemben. Térj ki arra, mit szeretnél tanulni, melyik egyetemen, melyik félévben, illetve időszakra mennél és miért? Itt nem csak a személyes, hanem szakmai szempontokat is ki kell fejteni. Hogyan kapcsolódik a kinti tapasztalat itthoni tanulmányaidhoz, későbbi terveidhez?
 • Portfólió
  Csak művész hallgatóknak szükséges: Töltsd fel a portfóliódat, vagy annak linkjét a pályázati felületre.
 • Egyéb dokumentum
  Opcionális. Bármilyen szakmai, művészeti, tudományos eredmény, verseny (pl. TDK) igazolása.

Kérünk, hogy amennyiben bármilyen mozgásszervi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékossági vagy bármilyen tanulási nehézséggel rendelkezel, abban az esetben ezt a pályázati felületen a Medical info részhez írd be, továbbá nyertes pályázat esetén a partnert is szükséges erről értesíteni.

Kiválasztás folyamata

 • A benyújtott pályázatokat a Nemzetközi Bizottság bírálja el és alakítja ki a kiutazásra javasolt hallgatói névsort a Tempus Közalapítvány által biztosított létszám figyelembevételével.
 • Az elbírálás szempontjai: A pályázathoz szükséges dokumentumok mellett a külföldi tanulmányokhoz szükséges nyelvtudást szóbeli meghallgatáson teszteljük. A szóbeli időpontját előzetesen egyeztetjük a hallgatókkal. Az azonos intézménybe szóló pályázatok a pályázást megelőző két félév súlyozott tanulmányi átlaga, valamint a nyelvvizsga, illetve a szóbeli interjún nyújtott teljesítmény alapján kerülnek elbírálásra. A legmagasabb tanulmányi átlaggal, legalább középfokú nyelvismerettel és valós középfokú szóbeli készségekkel rendelkező hallgató nyeri el az adott intézménybe az ösztöndíjat. Ha két hallgatónak azonos a tanulmányi átlaga, akkor az a hallgató nyeri el az ösztöndíjat, akinek magasabb nyelvtudása van az adott nyelvből.
 • A nyertes hallgatókat a Nemzetközi Igazgatóság írásban értesíti. Az írásbeli értesítés keltezésétől számított egy héten belül a nyertes hallgatónak írásban nyilatkoznia kell, hogy elfogadja-e a Nemzetközi Bizottság által odaítélt helyet a pályázatában szereplő félévre. Ennek a nyilatkozatnak az aláírása egy tájékoztató fórumon történik, amelyen a nyertes hallgatók részvétele kötelező.

Tippek a nyelvi interjúra való felkészüléshez

 • Gondold végig a saját motivációdat, azaz, hogy miért szeretnél részt venni az Erasmus-programban!
 • Ismerkedj meg a fogadóintézmény honlapjával, kurzuskínálatával, lehetőségeivel!
 • Légy tudatában a saját tanmenetednek, kötelezően elvégzendő kurzusoknak, tiltólistás tantárgyaknak, hallgatói kötelezettségeidnek, egyetemi szabályzatoknak!
 • Készülj folyamatosan az interjúra, ne hagyd az utolsó pillanatra!
 • Ismerkedj meg az Erasmus-programhoz kapcsolódó dokumentumokkal!

Azoknak a hallgatóknak a jelentkezését nem tudjuk elfogadni, akik nem vesznek részt a nyelvi interjún.

Kiutazás feltételei

 • Aktív hallgatói jogviszony az Erasmus+ időszak teljes időszaka alatt.
 • A külföldi tanulmányok megkezdése előtt egy tartalmilag egyeztetett, írásbeli Tanulmányi Szerződés megkötése szükséges. A minden fél által (hallgató, tanszékvezető, intézményi koordinátor, fogadó egyetem) aláírt tanulmányi szerződés (Learning Agreement) tartalmazza a partneregyetemen végzendő kurzusok és a Budapesti Metropolitan Egyetemen ekvivalensként elfogadásra kerülő kurzusok listáját, és a hozzájuk rendelt kreditértékeket.
 • Európai Uniós egészségbiztosítási kártya megléte.
 • Amennyiben az adott országban szükséges, az ERASMUS hallgatók számára kiállított érvényes tanulói vízum.
 • Európai Bizottság on-line felmérése (OLS), a hallgató nyelvi kompetenciáinak ilyen módon történő ellenőrzése.
 • Korábban telesített Erasmus mobilitás esetén a hallgató nem lépheti túl a jelen pályázati felhívásban elnyert maximálisan odaítélhető 12 hónapos keretet képzési ciklusonként.
 • Kitöltött és aláírt Step by Step Guide és Declaration of acceptance
 • Utaláshoz szükséges banki adatok megadása a pályázási felületen

A szerződéskötéshez szükséges adatokat/igazolásokat – nyertes pályázat estén – a saját profilba kell feltölteni az outgoing.metropolitan.hu weboldalon.

A személyes dokumentumok érvényessége és egyéb a mobilitás megvalósulásához szükséges bármilyen igazolás/igazolvány/engedély igénylése és megszerzése a hallgató egyéni felelőssége.

A felsorolt dokumentumok hiánytalan megléte szükséges a szerződéskötéshez. Kiutazás csak minden fél által aláírt szerződés birtokában lehetséges. A szerződéskötésre csak személyesen van lehetőség.

Kiutazás akkor lehetséges, ha azt a mindenkori egészségügyi helyzet lehetővé teszi, további információt ezzel kapcsolatban a nyertes pályázóknak fogunk adni.

Egyéb fontos információk a nyertes hallgatóknak

 • Nyertes pályázat esetén jelölünk abba az intézménybe, amit a Bizottság jóváhagyott, de végleges ösztöndíjas státuszra csak akkor teszel szert, ha a kinti intézmény pozitívan visszaigazolja a jelentkezésedet. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk ebben az időszakban, de előfordulhat, hogy nem vesznek fel (pl. művészeti szak esetében a portfóliód alapján). Ebben az esetben el kell fogadnod a döntést és egy másik fordulóban újra megpróbálni.
 • Az Erasmus-program egyik fő előnye, hogy önállóságot és talpraesettséget igényel, így a kinti egyetemmel neked kell kommunikálnod és egyeztetned a részletekről. A határidők betartása, illetve az általuk igényelt papírok megküldése a te feladatod.
 • Bármilyen akadály felmerülése esetén természetesen nagyon szívesen segítünk, de ez nem azt jelenti, hogy megoldjuk helyetted.
 • Hasznos tippek:
  • A dokumentumok összegyűjtését ne halaszd az utolsó pillanatra, mert a szerződéskötésnek legkésőbb 2 héttel a kiutazásod előtt meg kell történnie.
  • Bizonyos igazolások megszerzésében kérd a Hallgatói Információs Központ segítségét (pl. jogviszony-igazolás, átlagokról az igazolás stb.).
  • A Learning Agreementet csak akkor tudjuk elfogadni, ha minden fél aláírta (4 aláírás, pecsét a kinti egyetemtől). Hiányosan kitöltött tanulmányi szerződés esetén nem tudjuk megkötni a szerződést.
  • A fogadó intézményben elvégzendő kurzusokat minden esetben ha KÜT-ös vagy az intézetvezetőddel kell egyeztetni, ha pedig művészeti tanulmányokat folytatsz, akkor ezt a szakvezetőddel tudod megtenni. Ha nem vagy biztos abban, hogy ki az intézetvezetőd, szakvezetőd kérd a HIK segítségét.  
  • A kiküldött OLS nyelvi felmérőt töltsd ki minél hamarabb - a meghívó tartalmazza a kitöltési határidőt. Kérjük, hogy figyelj erre és legjobb tudásod szerint végezd el a tesztet! A kitöltése legalább 30 percet vesz igénybe, ezért akkor kezdd el, amikor valóban érdemben tudsz ezzel foglalkozni.
  • Amennyiben korábban már részt vettél az Erasmus-programban, azt kérjük, jelezd a biztosított formanyomtatványon keresztül!
  • Bankszámla-igazolást a saját bankodtól vagy e-bankon keresztül tudsz igényelni. Kézzel írt vagy begépelt számlaszámot nem tudunk elfogadni.

A külföldi tanulmányok sikeres elvégzésének feltételei

 • A tanulmányi mobilitás minimális időtartama legalább 3 hónap, de mindenképpen egy teljes tanulmányi periódus (szemeszter, vagy trimeszter), vizsgaidőszakkal együtt. Kint tartózkodás igazolása a szemeszter végén a tanulmányi időszakot igazoló hivatalos dokumentummal.
 • A mobilitás alatt végzett tevékenységnek illeszkednie kell a hallgató képzési tervébe.
 • A tanulmányi időszak végén a külföldi fogadóintézménynek igazolást kell kiadnia az elvégzett tanulmányi programról és eredményekről. A küldő intézmény kötelessége a tanulmányi szerződésben vállalt, teljesített és igazolt tevékenységek teljes elfogadása.
 • A hallgatók a külföldön töltött időszak folyamán is az anyaintézményük beiratkozott, teljes jogú hallgatói, jogosultak a nekik járó tanulmányi ösztöndíjra vagy egyéb hitel folyósítására, ugyanakkor az anyaintézményben eleget kell tenniük tandíj-, és egyéb fizetési kötelezettségüknek. A fogadó intézményben tandíjmentességet élveznek, és megilletik őket mindazon jogok, amelyek a fogadó intézmény valamennyi beiratkozott hallgatóját.
 • A partneregyetemen elvégzett kurzusokat el kell ismertetni a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzendő tanulmányokba legalább 20 kredit értékben (a nyelvi kurzusokon felül). Ezen feltétel teljesítésének elmaradása az ösztöndíj részleges vagy teljes visszafizetését vonhatja maga után.

Hasznos dokumentumok nyertes pályázóknak


Adatvédelmi tájékoztató

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a jelentkező adatait a jelentkezési folyamat és Erasmus+ támogatási szerződéskötés esetén bizalmasan kezeljük, adatait harmadik személynek nem adjuk át, kivéve akkor, ha a harmadik fél a Tempus Közalapítvány, aki a program megvalósításáért felelős szerv. A jelölt által feltöltött adatokat online jelentkezési felültünkön tároljuk, amelyhez hozzáférése csak a pályázónak van (e-mail cím, jelszó, felhasználónév).

A pályázó elfogadja, hogy az adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyításának érdekében tároljuk 3 évig.

Az online felületen a pályázat beadásának kötelező eleme az adatok fentebb kifejtett feltételeinek elfogadása. Azoknak a hallgatóknak a pályázata érvénytelennek tekinthető, akik nem járulnak hozzá adataik kezeléséhez, abban az esetben is, ha minden szükséges dokumentum feltöltésre került.

Lemondás, visszalépés esetén

Amennyiben bármilyen okból kifolyólag nem tudod elkezdeni külföldi tanulmányaidat, abban az esetben kérünk, hogy jelezd ezt mihamarabb az erasmus@metropolitan.hu email címen, továbbá töltsd ki a Declaration of acceptance formanyomtatványunkat, jelölve benne a lemondási szándékodat.

taggle vége

A pályázat benyújtása a pályázat feltételeinek elfogadását jelenti. Vitás kérdés esetén a mindenkori hivatalos Erasmus Programme Guide az irányadó.

A pályázattal kapcsolatban itt tudsz további információt kérni:

Elektronikus úton:

kkilian@metropolitan.hu
erasmus@metropolitan.hu

Konzultációs lehetőség a virtuális Erasmus irodában, előre egyeztetett időpontban:  
https://whereby.com/erasmusmetu
https://calendly.com/metubudapest/metu-virtual-erasmus-office


Csatlakozz a Erasmus exchange Facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/metuexchange/