Építészet és Design Tanszék

Tanszékvezető: Emresz Adrienn DLA főiskolai docens, építész tervező


Az Építészet és Design tanszéken oktatott komplex elméleti és gyakorlati ismeretek, az ezeket tömörítő szakok az emberi környezet tér- és tárgykultúrájának széles palettáját fedik le. Oktatásunk során különösen nagy hangsúlyt fektetünk a mesterségbeli tudásra, az alkotó kreativitásra, és innovatív gondolkodásra. A korszerű tárgyi környezet és annak naprakész fejlesztése lehetővé teszi, hogy hallgatóink a 21. század társadalmainak kihívásaira egzakt válaszokat találjanak.

Művészetközvetítő alapszakunkon (Környezetkultúra) olyan szakembereket képzünk, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek a terek és tárgyak alakításáról, így akár tervező munkatársként is elhelyezkedhetnek, de folytathatják tanulmányaikat mesterszakjaink valamelyikén, hogy önálló tervezővé válhassanak.

MA szakjaink (ÉpítőművészFormatervező művész) mindezen célok elmélyítésére és újabb lehetőségek kibontakozására adnak megfelelő szakmai és tárgyi hátteret.


SZAKMAI PARTNEREK:
Europa Design Hungary Zrt., Reneszánsz Kőfaragó Zrt., Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, EDAG Engineering GmbH - EDAG Hungary Kft., VIDEOTON Elektroplast Kft., CAD-Terv Kft., Freedee Nyomdai Szolgáltató Művek


K É P Z É S E I N K

Alapképzés


Mesterképzések

   


Szakirányú továbbképzés