Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Eperjesi Ágnes fotográfus kiállítása | Budapesti Metropolitan Egyetem

Eperjesi Ágnes fotográfus kiállítása

  • Kezdődik
    2022. 05. 27. 10:00
  • Vége
    2022. 06. 23. 18:00
  • Helyszín
    Magyar Hospice Alapítvány, 1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.

Megnyílt Dr. habil. Eperjesi Ágnes DLA fotográfus, grafikus, képzőművész, tipográfus, könyvtervező, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának kiállítása, amely az acb Galéria  közreműködésével a Budapest Hospice Házban valósulhatott meg. 

Az Összetett szélek című, fotogramokat bemutató kiállítás egyedülálló mind a Hospice Ház, mind az acb Galéria életében: a Budapest Hospice Házban még egyetlen galéria sem rendezett kiállítást, ahogy még az acb Galéria sem valósított meg kiállítást abban az intézményben, amelynek javára felajánlja a művek eladásából befolyó bevételt. “A Hospice Ház számára készített képek mind fotogramok. A fotogram különösen fontos médium a számomra, ez az egyetlen médium, amivel visszatérően dolgozom is. 
A Hospice Ház számára készített színes fotogramok 2011-ben készültek. Egy köszönetmondó gesztust akartam megörökíteni.”
 

Eperjesi Ágnes a Magyar Iparművészeti Főiskola (ma MOME) frissen alapított foto-tipográfia szakán diplomázott, mesterdiplomáját pedig Vizuális Kommunikáció szakon szerezte. Doktori fokozatát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte meg, mestermunkája a Színügyek című hármas kiállítás-sorozat volt. Alkotásai megtalálhatók számos fontos közgyűjteményben, például a Philadelphia Museum of Art, a Kiyosato Museum of Photographic Arts, a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Fővárosi Képtár, a Ludwig Múzeum gyűjteményeiben. 

Alkotómunkája számos elismerésben részesült, többek között elnyerte az Esztergomi Fotóbiennálé nagydíjat. A Budapesti Metropolitan Egyetemen a Művészeti és Kreatívipari Kar Vizuális Kommunikáció Tanszékén a hallgatóknak kreatív vizuális stúdiumok tantárgyat és szakdolgozat írást is tanít. 

A kiállítás megtekinthető 2022. május 27. - június 23. között keddenként 15:00 - 18:00 óra, csütörtökönként 15:00 - 18:00 óra és péntekenként 10:00 - 14:00 óra között. Érkezés a Zápor utcai bejárat felől. 

Nyilvános tárlatvezetések időpontja: 
2022.06.09. (csütörtök) 17:00 
2022.06.23. (csütörtök) 17:00 

Ismerd meg a METU művészeti képzéseit!