Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Az első hét az egyetemen | Budapesti Metropolitan Egyetem

Az első hét az egyetemen

Ismerkedj! Barátkozz, kérdezz, érdeklődj!


A fontos hallgatói pontok
Keresd meg az elsődleges információforrásokat METU-s tanulmányaiddal kapcsolatban: az alap- és mesterszakosoknak a Nagy Lajos király úti Hallgatói Információs Központban, valamint a Rózsa utcai vagy a hódmezővásárhelyi Tanulmányi Információs Pontokon.


A termek
Figyelmesen nézd meg az órarended! Tudd meg, melyik terem melyik épületben, melyik szinten van! Ne kezdés előtt 1 perccel vedd észre, hogy rossz épületben vagy!


Menza, büfé
A Nagy Lajos király útján étteremmel, a Rózsa és a Rottenbiller utcában büfével várunk. A Nagy Lajos király útján a Körépület földszintjén ehetsz-ihatsz, a Rózsa utcában pedig a földszinti közösségi térben.


Internet
Ma már szinte mindent elektronikusan kell beadni, az információk nagy részét is így fogod kapni. A METU-n több helyen vannak szabadon használható gépek a folyosón, és wifit is tudsz használni a campusok területén.


Jegyzetek
Az egyetemen minden hallgató számára elérhetőek az e-jegyzetek, a CooSpace színtéren keresztül. A kötelező hozzájárulással elérhető e-jegyzetek nemcsak a megváltozott tanulási szokásokat és a jegyzetekhez való könnyebb hozzáférést támogatjuk, hanem a papírfelhasználás csökkentésére is próbálunk ösztönözni.


Könyvtár 
Nem egy, de két könyvtárral is várunk Benneteket! A Nagy Lajos király útján a Körépületben található az Egyetem Központi Könyvtára, a Rózsa utcában pedig a Művészeti Szakkönyvtár. Hódmezővásárhelyen a Németh László Városi Könyvtárat használhatják hallgatóink.


Nyomtatás / fénymásolás
Sokszor előfordul, hogy a tankönyvrészleteket, jegyzeteket másolni, nyomtatni kell. Az Egyetem összes épületében önkiszolgáló fénymásolók vannak elhelyezve a folyosókon. Ezen kívül a Nagy Lajos király úti, valamint a Rózsa utcai épületben nyomtató- és fénymásoló szobát is találsz. (Az átvétel részleteiről itt olvashatsz).


Az első hét
Minden órára menj be! Itt tudod meg, hogy melyik órán mi az elvárás, mikor lesznek a ZH-k, hogyan lesz a számonkérés, tetszik-e a téma, az oktató, és hogy melyik szaktársad készíti a legjobb órai jegyzeteket.