Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Egyetemi jelentkezés és felvételi - METU diákok élményei | Budapesti Metropolitan Egyetem

Egyetemi jelentkezés és felvételi - METU diákok élményei

Hogyan fest a felsőoktatási felvételi és jelentkezési folyamat? Olvasd el a METU két diákja, Dóri és Zsófi személyes élményeit! 


Dóri jelentkezési és felvételi élménye - METU Kommunikáció és Médiatudomány BA alumni és Marketing MSc hallgató 


Dóri jelentkezési és felvételi élménye - METU Kommunikáció és Médiatudomány BA alumni és Marketing MSc hallgatóJelentkezés és felvételi az alapszakra: Kommunikáció és Médiatudomány BA 

Mikor 2017-ben egyetemet kellett választani a továbbtanuláshoz, eleinte nem tudtam eldönteni, HOL lenne érdemes tanulni. Szerencsére a “MIT” kérdésre már tudtam a választ - így minden olyan egyetem nyílt napjára elmentem, amelyik indította a kommunikáció és médiatudomány alapszakot, hiszen tudtam, hogy ez a szak áll legközelebb az összes közül a szívemhez. 

A METU volt az a hely az összes felsőoktatási intézmény közül, mely rögtön elkezdett vonzani -  olyannyira, hogy a nyílt napról hazaérve a felvi.hu sorrendem első helyére került az az egyetem. 

A nyílt napos tájékoztatók alatt nagyon sok plusz információt tudtam a szakról - amit sokszor hiányoltam máshol, a METU-n mind megkaptam. 

Szuper volt hallani, hogy mennyi gyakorlatközpontú óra van.  Felsorolták, milyen tárgyak, milyen szakosodási lehetőségek vannak, mi mennyi kreditet ér. Nagyon jó érzés előre tudni, mire számíthat az ember.  

Számomra a legtöbbet egy “kommédiás” hallgatóval való beszélgetés ért. Messziről kiszúrtam őt magamnak, és odamentem hozzá feltenni az összes addig felírt kérdésemet. Mindegyikre készséggel válaszolt, akkor is, ha éppen nem egy teljesen általános kérdést tettem fel. Elmondott egy csomó hasznos információt is az egyetemről, köztük azt, hogy neki például nincsen pénteken órája  - ez melyik fiatalt nem vonzotta volna? 

Nagyon szimpatikus volt a közvetlensége, és látszott rajta, hogy tényleg szívből szereti az egyetemet. (Azóta egyébként már a METU-n dolgozik.) Ahogy beszélt, egyre világosabbá vált számomra, hogy szeretnék a “helyében lenni”, és a METU hallgatója lenni. 

Szerencsére ez így is lett. Azóta is minden percben hálás vagyok a METU-nak, hogy egyszerre tanulhattam a számomra gyerekkorom óta nagyon fontos kommunikációt, és hogy a szakirányválasztás során a marketing világát is megismerhettem, amely azóta is a mindennapjaim részét képezi.  

 

Hiszen…. 


 

A  Kommunikáció és Médiatudomány BA diploma megszerzésével “kommunikátorrá” váltam PR, Reklám, Marketing szakirányon.  

Tudtam, hogy szeretnék rögtön az alapképzés befejezése után továbbtanulni, így még jóval az államvizsga előtt beadtam a jelentkezésemet a METU marketing mesterszakára.  Szerencsére fel is vettek, hiszen az alapszakos szakirányomnak hála volt elég elszámolható kreditem.  

Izgatottan vártam a szeptembert, mert az ott töltött három év alatt egyszer sem csalódtam a METU-ban, és élveztem a képzésemet. Nagyon sokat tanultam az oktatóktól, akik remek szakemberek, benne vannak a szakmában, így naprakész tudást tudnak átadni.  

Azért választottam a mesterképzésre is a METU-t, mert egyszerűen éreztem, nem éri meg váltanom, ha szeretnék továbbra is úgy tanulni, hogy észrevétlenül “kúszik a tudás a fejembe”. 

Három félév után már bátran ki merem jelenteni, hogy így is lett! 

Marketing MSc diplomát már levelező munkarenden csinálom, mert szerettem volna minél hamarabb elhelyezkedni a szakmában. Jelenleg is marketingesként dolgozok és célom, hogy minél több szakterületbe belelássak munkám során, hogy segítsen eldönteni pontosan merre is húz a szívem, mert a képzés során lettek kedvenc területeim, de szeretném kiválasztani azt, amiben a legjobban érzem magam hosszútávon. 

 

Zsófi jelentkezési és felvételi élménye - METU Marketing MSc hallgató 


Zsófi jelentkezési és felvételi élménye - METU Kommunikáció és Médiatudomány BA alumni és Marketing MSc hallgató


2013-at írunk, amikor életemben először megpillantottam a híres METU körépületet versenyre menet. Már akkor is az a különös jó érzés fogott el, hogy nekem még lesz ott dolgom. Ez az érzés egyre jobban erősödött bennem, főleg, amikor 2017-ben egyetemet kellett választanom. Azonban ennyire ne szaladjunk előre… 

10 év élsport után, egy komoly sérülés és azt követő műtét miatt abba kellett hagynom az addigi életem főbb fejezetét, az atlétikát. Teljesen elveszettnek éreztem magam, bár szüleimnek hála mindig számoltam azzal a bizonyos „B” tervvel, ha ilyen történik. Így nem volt kérdés, hogy egyetemre szeretnék jelentkezni. 

Egy dolgot tudtam magamról: hogy nagyon vonz a média világa. Egyrészt érdekeltek a kulisszák mögötti pillanatok és folyamatok, főleg, amikor tv-s és egyéb interjúkat készítettek velem. Másrészt pedig mai napig imádok beszélni, főleg a barátaim örömére. Emiatt kezdtem el nézelődni média és kommunikáció irányában - és így találtam meg újra a szeretett körépületemet, a Budapesti Metropolitan Egyetemet, azon belül a kommunikáció és médiatudomány alapszakot. 

 

Budapesti Metropolitan Egyetem Nagy Lajos király úti campus - körépület

 

Ezután beleástam magam a felvételi tudnivalókba, hiszen ezekben a hónapokban minden diáknak figyelnie kell a legapróbb részletre is, hogy zökkenőmentesen mehessen végig a jelentkezés folyamatán. Fontos, hogy minden felvételiző diák és szülő jól tudja, hogy melyik egyetemre milyen felvételi folyamaton kell átmenni, mert nüánszokon múlhat ilyenkor minden. 

 

Tipp: ne a felvételi évében találd ki, hogy emeltezni szeretnél pl. történelemből, akármennyire is mindened ez a tantárgy.  

 

Szóval tudtam, hogy milyen tantárgyak kellenek az általam kinézett szakra, és ezekre egyből rá is feküdtem. Azonban előtte még jött egy kemény sulis félév, egy Educatio Kiállítás és egy METU-s nyílt nap. 

Az egyetemi nyílt napon egyből szerelembe estem a METU atmoszférájával. Éreztem, hogy ide kell járnom, mert tudtam, hogy itt igazi gyakorlati tudást sajátíthatok el az egyetemi évek alatt. 

Az a három év, amit átéltem a METU-n, rengeteget adott a fejlődésemhez, mind emberileg, mind szakmailag. 

Mivel 10 éven át egyéni sportot űztem, meg kellett tanulnom csapatban dolgozni a projektek során. Szuper volt átélni minden egyes gyakorlat során, hogy a kapott projekteken való munkálkodás során mennyire áthat minket az alkotóerő és a kreativitás. 

Az egyetemi tanáraink sose akartak minket keretek közé szorítani - azt szerették volna, ha szabadjára engedjük a kreativitásunkat, minden egyes órán. 

Ez az, ami igazán megkülönbözteti a METU-s oktatókat: azt szeretnék, hogy az egyetemi évek alatt kézzelfogható tudást kapjunk, hogy élmény legyen számunkra a tanulás. A legnagyobb céljuk, hogy szerelmesek legyünk a szakmánkba - az én esetemben a marketingbe. 

Már az egyetem első hetében tudtam, hogy marketing felé szeretnék nyitni, mert annyira izgalmas, folyamatosan változó szakmának tartom. Az alapdiploma megszerzése után fél évvel később jelentkeztem a marketing mesterszakra - és nem volt kérdés, hogy melyik egyetemre. 

Mindenképpen a METU-ra szerettem volna jönni, az általam imádott oktatók, egyetemi atmoszféra és a volt alapképzéses szaktársak miatt - akiknek nagy része ugyancsak velem együtt koptatja a mesterképzés „padjait”. 

Olyan jó minden egyes iskolai napon beülni a marketinges órákra, és felszedni az aktuális tudást a nagyvilágból - hiszen ettől is más ez az egyetem, hogy üzleti oldalról érkezik az összes tanár, így a legjobban használható tudást adják át nekünk. 

Már több éve dolgozom a marketing szakmában és nagy előnynek tartom még, hogy munka mellett is lehet ugyanúgy dolgozni az egyetem mellett – alap- és mesterszintű levelező képzés mellett is -,  és a legújabb tudásokat vehetem fel minden alkalommal, amiket rögtön hasznosíthatok a munkavégzésem során. 

Egy dolgot biztosan állíthatok, hogy sosem fogom megbánni, amikor a METU-ra jelentkeztem alap- és mesterképzésre. Hihetetlen, mennyi élményt, kapcsolatot, önismeretet és jó barátot adott számomra ez a hely - ahol az élsportoló Zsófi, megtalálta az útját, a céljait és Bácskay Zsófivá vált. 

 

Te is szeretnél hasonló egyetemi élményekben részesülni?  

Ismerd meg a METU képzéseit! 

 

METU diákok a Nagy Lajos király úti campuson


2022. 04. 07.

Hírek

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önmagad legjobb verzióját” a Sapientián!

marcsempe

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önma …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktatási intézményeknek lépést kell tartaniuk az új kihívásokkal...

HRcsemp

myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktat …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...