Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility The Childhood of a Leader / Egy vezér gyermekkora | Budapesti Metropolitan Egyetem

The Childhood of a Leader / Egy vezér gyermekkora

angol, magyar, francia misztikus dráma, 115 perc, 2015. Rendező: Brady Corbet

Vetítés időpontja: 2018. április 16. 18:30
Meghívott vendég: Jancsó Dávid vágó
Moderátor: Lemhényi Réka Balázs Béla-díjas vágó
Helyszín: Art+ Cinema, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.
A vetítés eredeti nyelven, angol felirattal látható.

Facebook esemény

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.
Érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

A programsorozat házigazdája Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.

A rendezvény a Budapest Boulevard Cinema-val együttműködésben valósul meg.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Jancsó Dávid filmvágó, számos magyar és nemzetközi produkcióban dolgozott filmvágóként, és post production supervisor-ként rövidfilmekben, reklámfilmekben, sorozatokban (Terápia, Társasjáték) és nagyjátékfilmekben (Fehér Isten, Jupiter holdja). A Színművészeti Egyetem oktatója. Egyik legnagyobb sikerű filmje Mundruczó Kornél: Delta, ami a magyar, a cannei és a torontói filmfesztiválokon is díjat nyert. Mundruczó Kornél több filmje mellett dolgozott még Fazekas Péterrel, Jo Kastner-rel, Jerzy Skolimowski-val, és Brady Corbet-val az Egy vezér gyermekkora című filmben, melyet a Velencei Filmfesztiválon a Legjobb elsőfilm és a Legjobb rendezés díjjal jutalmazták.

Képek forrása: IFC FILMS, Protagonist Pictures

The Childhood of a Leader / Egy vezér gyermekkora (angol, magyar francia misztikus dráma, 115 perc, 2015. r.: Brady Corbet)
1918-ban, a 20. századi önkényuralmi rendszerek szárba szökkenésének időszakában járunk. Párizsban egy fiatal amerikai fiú figyelemmel kíséri, hogyan működik közre apja a versailles-i békeszerződés kidolgozásában. Ezek a tapasztalatok örökérvényűen formálják eszméit és világképét, és lassanként, a szemünk előtt alakul ki egy hátborzongató személyiség.
Forrás: mafab.hu