Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Testről és Lélekről | Budapesti Metropolitan Egyetem

Testről és Lélekről

magyar játékfilm, 116 perc, 2017. Rendező: Enyedi Ildikó

Vetítés időpontja: 2018. április 9. 18:30
Meghívott vendég: Mécs Mónika producer
Helyszín: Art+ Cinema, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Facebook esemény

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.
Érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!Mécs Mónika magyar filmes producer, akinek többek közt olyan nemzetközi sikerek fűződnek a nevéhez, mint az Ezüst Medve-díjas Csak a Szél és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről c. film tető alá hozása. Miközben számos művészfilm létrehozásában is részt vett, Mécs Mónika az elmúlt évek során a közönségfilmek létrehozásában is kiemelkedő sikereket ért el, hisz a Brazilok (M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor) mellett a Kaméleon (Goda Krisztina), a Konyec (Rohonyi Gábor), a Nejem Nőm Csajom (r: Szajki Péter) és a Pánik (r:Till Attila) is az ő nevéhez fűződik.


Fotó: Kárpáti AttilaTestről és Lélekről (magyar játékfilm, 116 perc, 2017. r.: Enyedi Ildikó)
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?
Forrás: port.hu