Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Szamba | Budapesti Metropolitan Egyetem

Szamba

magyar filmszatíra, 96 perc, 1995. Rendező: Koltai Róbert

Vetítés időpontja: 2018. március 20. 18:00
Meghívott vendég: Dés László zeneszerző
Helyszín: METU Rottenbiller utcai campus, 1077 Budapest Rottenbiller u. 17-19. M404-es nagyelőadó

Facebook esemény

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.
A terem férőhelye 120 fő, érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari HSE  Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Dés László Liszt Ferenc-, és Kossuth-díjas zeneszerző, 1978-ban megalakítja Dimenzió nevű zenekarát. 1988-tól a Trió Stendhal zenekarvezetője. Együttesei mellett zeneszerzőként dolgozik, több magyar film zenéjét szerezte (pl.: Nyom nélkül, Egymásra nézve, Egy teljes nap, Szerelem első vérig, Szerelem második vérig, Csocsó, avagy éljen május elseje!, Üvegtigris, Sose halunk meg, A miniszter félrelép, Kalózok, Világszám). Emellett musicalt is szerzett (pl.: Valahol Európában (musical), A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk), valamint a Jazz+Az együttes zeneszerzője és zenekarvezetője volt. Legutóbb 2017-ben mutatták be A vágy villamosa balett drámáját az Erkel Színházban.


Szamba (magyar filmszatíra, 96 perc, 1995. r.: Koltai Róbert)
Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlékét.
Forrás: port.hu