Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Anyám és más futóbolondok a családból | Budapesti Metropolitan Egyetem

Anyám és más futóbolondok a családból

magyarul beszélő, magyar filmdráma, 108 perc, 2015. Rendező: Fekete Ibolya

Vetítés időpontja: 2018. május 7. 18:30
Meghívott vendég: Fekete Ibolya forgatókönyvíró, rendező
Helyszín: Art+ Cinema, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Facebook esemény

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.
Érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.

A rendezvény a Budapest Boulevard Cinema-val együttműködésben valósul meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


©Vertigo Média. Fotó: Szlovák Judit

Fekete Ibolya Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró, a Bolse Vita-ért és a Chico-ért számtalan nemzetközi díjat kapott. A Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-orosz szakon végzett, 1976 óta publikál, sajtó- és forgalmazási referenskét, majd dramaturgként dolgozott a Hunnia Filmstúdióban. Saját filmjein kívül több Szomjas György film írója, pl.: Falfúró, Mr. Universe, Könnyű vér. Számos nagysikerű dokumentumfilm és játékfilm fűződik a nevéhez, többek között: Berlinből Berlinben, Az apokalipszis gyermekei, Dokumentátorok, Simó Sándor, Utazások egy szerzetessel és Csángók.  

©Vertigo Média. Fotó: Szlovák Judit

Anyám és más futóbolondok a családból (magyarul beszélő, magyar filmdráma, 108 perc, 2015. r.: Fekete Ibolya)
Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.
Forgalmazó: Vertigo Média. Forrás: port.hu