Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility A martfűi rém | Budapesti Metropolitan Egyetem

A martfűi rém

magyar thriller, 121 perc, 2016. Rendező: Sopsits Árpád

Vetítés időpontja: 2018. április 23. 18:30
Meghívott vendég: Kulcsár Tamás rendezőasszisztens
Helyszín: Art+ Cinema, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Facebook esemény

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.
Érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét.

A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.

A rendezvény a Budapest Boulevard Cinema-val együttműködésben valósul meg.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!Kulcsár Tamás rendező, rendezőasszisztens, 1995-ben kulturális menedzser/tömegkommunikátor diplomát szerzett a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, 2003-ban diplomázott Londonban (The London Film School/London Metropolitan University, Master of Art diploma in Filmmaking). 1993-tól szabadúszó rendezőasszisztens, rendező. Számos dokumentum-, reklám-, tv-, és játékfilm készítésében vett részt – köztük sok nemzetközi koprodukcióban. Diplomafilmjét – Magamnak háttal – több nemzetközi fesztiválon vetítették. Éveken át rendezett kereskedelmi televíziókban, illetve első asszisztensként dolgozott olyan filmekben, mint a Hajnali láz vagy a Martfűi rém és több filmben dolgozott Elek Judit, Gárdos Péter, Molnár György, Kabay Barna és Petényi Katalin mellett is.


Fotó: Szabó Adrienn


A martfűi rém (magyar thriller, 121 perc, 2016. r.: Sopsits Árpád)
Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.
Forrás: port.hu