Editor's cut filmklub

2017. 11. 27.

Az EDITOR'S CUT FILMKLUB a Metropolitan mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozata.

Az általunk nagyrabecsült elődök közül hárman, akik már nem lehetnek közöttünk: Morell Mihály (1911-2013), Zákonyi Sándor (1915-1981) és Szécsényi Ferencné, Médi (1928-2009), aki az SZFE-n mindannyiunk mestere volt.

A 2013-ban Szabó Gábor HSC Balázs-Béla díjas filmoperatőr által indított nagysikerű Fényíró Filmklubot követően ezúttal a filmkészítést egy másik szemszögből, a vágók munkája felől közelítjük meg. A tíz alkalomból álló, február 22-én induló filmklub vetítései után minden alkalommal egy-egy vágó lesz a vendégünk, akikkel moderátor vezetésével beszélgetünk a film megvalósítása kapcsán felmerülő kérdésekről. A beszélgetéseket Kameraman szakos hallgatóink rögzítik majd, Mozgóképművész mesterszakunk mozgókép-vágó specializációs hallgatói vágják, archiválják, és a METU YouTube csatornáján megtekinthetőek lesznek.

Időpont: 2017. február 22-ével kezdődően, szerda esténként 19.00 órától

Helyszín: METU Rottenbiller utcai campus, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19. M404-es terem.

A Filmklub vetítései hallgatók és külsős érdeklődők számára egyaránt ingyenesek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a terem férőhelye 120 fő, érkezési sorrendben töltjük fel az esemény helyszínét. 
 

A programsorozat házigazdája Miklós Mari HSE Balázs Béla-díjas vágó, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Televíziós műsorkészítő alapszakunk, valamint Mozgóképművész mesterszakunk oktatója.

A filmeket a Magyar Nemzeti Filmarchívum segítségével vetítjük.

A HETENTE JELENTKEZŐ FILMKLUB TERVEZETT PROGRAMJA

1. MEGHÍVOTT VENDÉG: Szántó (Komlóssy) Annamária 
IDŐPONT: 2017. február 22.
FILM CÍME: Örökség 
MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Editor’s Cut Filmklub a sharepoint BLOG-on és a sharepoint BLOG Facebook oldalán.

Komlóssy Annamária 1980 óta óta Amerikában él és dolgozik mint Annamária Szántó, sikeres pályafutását többek között EMI díjjal jutalmazták. Magyarországon vágóként különböző műfajú és számtalan koprodukciós filmben vett részt többek között Makk Károllyal, Szász Péterrel, Bacsó Péterrel, Zsombolyai Jánossal és Mészáros Mártával. Az Egyesült Államokban televízió sorozatoktól a thirillereken át vígjátékokat, családi-, romantikus-, akció és animációs filmeket, valamint drámákat vágott.

Örökség (r.: Mészáros Márta, 1980)
1936-ban a dúsgazdag, meddő Szilvia "megvásárolja" a szép, intelligens, de szegény Irént, hogy férje, Ákos, a jóképű katonatiszt, aki feleségének köszönheti a karrierjét, ejtse teherbe és a születendő gyermek örökölje a hatalmas vagyont. A terv azonban meghiúsulni látszik: Ákos és Irén egymásba szeretnek...

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.


Operatőrök: Kiss Jenő és Molnár Balázs. Vágó: Vörös Zétény.

2. MEGHÍVOTT VENDÉG: Kármentő Andrásné (Singer Éva)

IDŐPONT: 2017. március 1.

FILM CÍME: Szerencsés Dániel

MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Editor’s Cut Filmklub a sharepoint BLOG-on és a sharepoint BLOG Facebook oldalán.

Kármentő Éva  Balázs Béla- és Filmszemle életműdíjas, Érdemes Művész, több mint 70 nagyjátékfilmet vágott, együtt dolgozott többek között Sándor Pállal, Gábor Pállal, Mészáros Mártával, Bacsó Péterrel, Gyarmathy Líviával, Böszörményi Gézával és Kézdi-Kovács Zsolttal.

Szerencsés Dániel (r.: Sándor Pál, 1983)
Szerencsés Dániel és a barátja, Gyuri 1956-ban úgy döntenek, hogy elhagyják az országot. A menekülőkkel telezsúfolt határszéli szállóban még utoljára feltehetik maguknak a kérdést: menni vagy maradni?

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.


Operatőrök: Molnár Balázs és Császár Dániel. Vágó: Nagy Ákos


3. MEGHÍVOTT VENDÉG: Sellő Hajnal, Szurdi Miklós

IDŐPONT: 2017. március 8.

FILM CÍME: Hatásvadászok

MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Sellő Hajnal Balázs Béla-díjas filmvágó, egyetemi tanár a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Dolgozott többek között Zsurzs Évával, Szurdi Miklóssal, Koltai Lajossal, András Ferenccel és Sólyom Andrással.

Hatásvadászok (r.: Szurdi Miklós, 1983)
A vidéki színházban híre jön, hogy hamarosan megérkezik a híres író. A halálos beteg Gál Szabó azt hiszi, hogy éppen az ő - időközben betiltott - darabjának a próbái folynak. Nincs más hátra, úgy kell tenni, mintha valóban bemutatnák a színművet.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.


Operatőrök: Molnár Balázs és Füzesi Tamás. Vágó: Halasi Barbara.


4. MEGHÍVOTT VENDÉG: Rigó Mária

IDŐPONT: 2017. március 22.

VETÍTÉS: Hiradó-összeállítások

MODERÁTOR: Gödrös Frigyes

Facebook esemény

Rigó Mária Balázs Béla-díjas vágó, az MKE Intermédia Tanszék hagyományos filmkészítés óraadója. Számos dokumentum-, kísérleti- és játékfilm vágója. Dolgozott többek között Enyedi Ildikóval, Erdély Miklóssal, Gárdos Péterrel, Gödrös Frigyessel, Makk Károllyal, Schiffer Pállal és Simó Sándorral.

Fotó: Fábián Éva.

Operatőrök: Kiss Jenő és Császár Dániel. Vágó: Grőger Nándor.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.


5. MEGHÍVOTT VENDÉG: Pósán Zsuzsa

IDŐPONT: 2017. március 29.

FILM CÍME: Álombrigád 

MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Pósán Zsuzsa, a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének egyik alapító tagja, a Magyar Televízió Nívódíjasa. Számos nagy sikert aratott, díjnyertes hazai és nemzetközi játék-, dokumentum-, tévé- és zenés filmben közreműködött. A Queen Budapesten című legendás koncertfilm egyik vágója. Dolgozott Jeles Andrással, Szabó Ildikóval, Zsombolyai Jánossal, Dobray Györggyel, Sándor Pállal, Gyöngyössy Imrével, Sopsits Árpáddal, Richard A. Colla-val, Sas Tamással, és nem utolsó sorban a nemrég elhunyt Kamondi Zoltánnal.

Álombrigád (r.: Jeles András, 1983, 1989)
Meghatározó jelentőségű, korszakalkotó film a Kádár-kori Magyarországról.  Az egyetlen betiltott alkotás a 80-as évekből, melyet csak a rendszerváltás évében, 1989-ben mutathattak be. Műfajilag nehezen kategorizálható, a szocialista rendszer reprezentatív műfajának, a termelési filmnek gyilkosan ironikus paródiájának tekinthető, amely gátlástalanul szétszedi a hagyományos filmnyelvet.
Oláh Gyula brigádvezető elhatározza, hogy brigádjával színre viszi Gelman Prémium című darabját, de az előadás kivitelezése egyre több akadályba ütközik.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.

Operatőrök: Földvári Fatime és Mátéffy Máté Bendegúz. Vágó: Soltész Orsolya.


6. MEGHÍVOTT VENDÉG: Csákány Zsuzsa

IDŐPONT: 2017. április 5.

FILM CÍME: Bizalom 

MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Csákány Zsuzsa Balázs Béla-díjas vágó, aki többek között az Oszkár díjas Mephistót vágta. Életét meghatározó rendezők: Szabó István, Jancsó Miklós, Rózsa János és Gazdag Gyula.

Bizalom (r.: Szabó István, 1979)
Katának és orvos férjének egy időre illegalitásba kell vonulni. Az asszony új személyi iratokkal érkezik új otthonába, idegen férjéhez, akitől válaszokat, részvétet és támogatást remél.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.

Operatőrök: Füzesi Tamás és Földvári Fatime. Vágó: Kervárits Ádám.


7. MEGHÍVOTT VENDÉG: Miklós Mari

IDŐPONT: 2017. április 12.

FILM CÍME: Sose halunk meg

MODERÁTOR: Sára Júlia

Facebook esemény

Miklós Mari Balázs Béla-díjas vágó, a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének alapító elnöke, aki többek között az Oszkár díjra nominált Jób lázadását vágta. Főbb rendezők, akikkel dolgozott: Gát György, Dobrai György, Zsombolyai János, Zolnai Pál, Kamondi Zoltán, Gyöngyössy Imre, Kabay Barna, Gárdos Péter, Sándor Pál és Koltai Róbert. Több nemzetközi produkció vágója volt itthon és külföldön, többek között: Zsigmond Vilmossal, Menahem Golan-nal.

Sose halunk meg (r.: Koltai Róbert, 1993) Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokása szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye értetlenül figyelte a nagy álmokat és kockázatot kergető nagybácsit.

Miklós Mari Xantus Jánossal, 1979. Xantus János fotója.

Operatőrök: Vaszari Julcsi és Tamás Péter. Vágó: Nemes Tímea.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.


8. MEGHÍVOTT VENDÉG: Kornis Anna

IDŐPONT: 2017. április 19.

VETÍTÉS: 5-6 filmrészlet, Válogatás-részletek Kornis Anna filmjeiből

MODERÁTOR: Janisch Attila

Facebook esemény

Kornis Anna Balázs Béla-díjas vágó, aki a kísérleti filmektől a filmdrámákig minden műfajban számos filmet vágott, többek között Tarr Bélával, Bódy Gáborral, Kármán Irénnel, Fekete Ibolyával, Elek Judittal, Szomjas Györggyel, Janisch Attilával, Szász Jánossal és Kern Andrással.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.

Operatőrök: Vaszari Julcsi és Györgypál Levente. Vágó: Czeróczki Mór


9. MEGHÍVOTT VENDÉG: Losonci Teréz

IDŐPONT: 2017. április 26.

FILM CÍME: A tanítványok

MODERÁTOR: Székely Gabriella filmkritikus

Facebook esemény

Losonci Teréz Balázs Béla-díjas vágó, 1983-ban Szocialista Kultúráért Érdemérmet kapott. Olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Palásthy György, Szilágyi Andor, Dobray György, Vitézy László, Erdélyi János és Zsigmond Dezső, Bereményi Géza, Gyarmathy Lívia, Sára Sándor, Koltay Gábor, András Ferenc, Szilágyi Andor és Ledniczky Márton.

A tanítványok (r.: Bereményi Géza, 1985)
Fehér József, a tehetséges parasztgyerek a harmincas évek végén a nagyhírű professzor diákja lesz, aki tanítványaival a közigazgatás reformján dolgozik. Bár az akkori kormány nem nézi jó szemmel a tanszék kutatásait, a tanítványok mégis egy életre elkötelezik magukat a professzor eszméi mellett.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Vörös Zétény.

Operatőrök: Tamás Péter és Györgypál Levente. Vágó: Bottka Eszter Anita


10. MEGHÍVOTT VENDÉG: Palotai Éva

IDŐPONT: 2017. május 3.

FILM CÍME: Eltitkolt évek 

MODERÁTOR: Barkóczi Janka

Facebook esemény

Palotai Éva Balázs Béla-díjas vágó, a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének egyik alapítója és hosszú éven keresztül elnöke volt, számtalan tévéfilmben, dokumentumfilmben és nagyjátékfilmben dolgozott, többek között Szőnyi G. Sándorral, Kovácsi Jánossal, Balogh Zsolttal, Molnár Györggyel, Xantus Jánossal, Meskó Zsolttal, Esztergályos Károllyal, Mészáros Mártával, Zolnay Pállal, Jancsó Miklóssal, Csillag Ádámmal és Takács Máriával.

Eltitkolt évek (r.: Takács Mária, 2009)
11 magyar nő beszél arról, milyenek voltak eltitkolt éveik, hogyan fedezték fel identitásukat. Történetek a rendszerváltáson innen és túl: az 56-os forradalomtól kezdve a 80-as évek alternatív kultúráján át a rendszerváltás által lehetővé tett meleg és leszbikus mozgalom megszerveződéséig.

Az eseményen készült további fotókért klikk IDE. Fotó: Bottka Eszter.

Operatőrök: Bagi Anna, Grőger Nándor és Vörös Zétény. Vágó: Wild Anna.

PROGRAM ÖSSZEFOGLALÓ

 
IDŐPONT
FILM CÍME

MEGHÍVOTT VENDÉG

MODERÁTOR
1.
2017. február 22.
Örökség (r.: Mészáros Márta, 1980)

Szántó (Komlóssy) Annamária

Miklós Mari
2.
2017. március 1.
Szerencsés Dániel (r.: Sándor Pál, 1983)

Kármentő Andrásné (Singer Éva)

Miklós Mari
3.
2017. március 8.
Hatásvadászok (r.: Szurdi Miklós, 1983)

Sellő Hajnal, Szurdi Miklós

Miklós Mari
4.
2017. március 22.
Hiradó-összeállítások

Rigó Mária

Gödrös Frigyes
5.
2017. március 29.
Álombrigád (r.: Jeles András, 1985)

Pósán Zsuzsa

Miklós Mari
6.
2017. április 5.
Bizalom (r.: Szabó István, 1979)

Csákány Zsuzsa

Miklós Mari
7.
2017. április 12.
Sose halunk meg (r.: Koltai Róbert, 1993)
Miklós Mari
Sára Júlia
8.
2017. április 19.
5-6 filmrészlet

Kornis Anna

Janisch Attila
9.
2017. április 26.
A tanítványok (r.: Bereményi Géza, 1985)

Losonci Teréz

Székely Gabriella
10.
2017. május 3.

Eltitkolt évek (r.: Takács Mária, 2009)

Palotai Éva
Barkóczi Janka


Hírek

Művészet
MEGHOSSZABBÍTVA! Tápláléklánc grafikai pályázat

A METU ÉS A MAGYAR PLAKÁT TÁRSASÁGKÖZÖS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAMEGHOSSZABBÍTVA DECEMBER 17-ig!A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a Magyar Plakát Társaság szakmai együttműködésével pályázatot hirdet TÁPLÁLÉKLÁNC témában Plakát és Illusztráció kategóriában...

taplaleklanc

MEGHOSSZABBÍTVA! Tápláléklánc grafikai pályázat

A METU ÉS A MAGYAR PLAKÁT TÁRSASÁGKÖZÖS P& …

Művészet
Művészet
Common Ground

Személyes múzeumtól az Opera-patchworkigA Budapesti Metropolitan Lab prezentációi A projektek résztvevői az egyetem művészeti képzésének mesterszakos hallgatói (Animáció, Design- és művészetmenedzsment, Belsőépítész környezettervező művész, Divat- és textiltervezés, Formatervező művész, Mozgóképművész, Tervezőgrafika)...

common ground

Common Ground

Személyes múzeumtól az Opera-patchworkigA Budapesti Metropo …

Művészet
Művészet
Prakfalvi Anna nyerte a Diákhitel KÉPZŐ pályázatát

Tervezőgrafika mesterszakos hallgatónk, Prakfalvi Anna a fődíjasa az idei KÉPZŐ pályázatnak.Közel 400 képzőművészeti alkotás és 240 pályázó vett részt az idei pályázaton...

PRAKFALVI ANNA

Prakfalvi Anna nyerte a Diákhitel KÉPZŐ pályázatát

Tervezőgrafika mesterszakos hallgatónk, Prakfalvi Anna a fődíjasa …

Művészet
Művészet
media design diploma + 2017

A Budapesti Metropolitan Egyetem Média design alapszakán idén végzett hallgatók diplomamunkáiból összeállított kiállítás, melyet a szakot az OMDK-n képviselő hallgatók művei egészítenek ki...

média design csempe új

media design diploma + 2017

A Budapesti Metropolitan Egyetem Média design alapszakán idé …

Művészet
Művészet
Diploma 2017

Bemutatjuk művészeti képzésünk kilenc területén 2017-ben diplomázott közel 350 hallgatónkat és diplomamunkájukat...

Diploma 2017 művészeti képzések

Diploma 2017

Bemutatjuk művészeti képzésünk kilenc terület&eac …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Central European Startup Awards

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Metropolitan Egyetem a CESAwards akadémiai partnerei között lehet. A Central European Startup Awards a "Any Start-up needs a Start-up of Trust!" mottójához híven támogatja a kezdő Startupokat...

cesawards3

Central European Startup Awards

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Metropolitan Egyetem a CESA …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
Művészet és funkcionalitás

A MAGYAR GRAFIKA 2017/5 lapszámának 72-79. oldalán, a Grafika a Grafikában rovatban jelent meg Maczó Péter DLA főiskolai tanár, vizuális kommunikációtervező művész, Tervezőgrafika mesterszakunk felelősének írása Művészet és funkcionalitás - BRITTNEK ANDREA: a tervezőgrafika alkalmazott műfaj címmel...

Magyar Grafika Brittnek Andrea munkája

Művészet és funkcionalitás

A MAGYAR GRAFIKA 2017/5 lapszámának 72-79. oldalán, a Grafi …

Művészet
Művészet
A VÁGÁS MINT ATTITŰD

Filmvágói workshop a Filmalap Fast Forward programjának keretében November 16-18. között a METU adott helyet a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward programjának...

Fast Forward A vágás mint attitűd eseményfotó

A VÁGÁS MINT ATTITŰD

Filmvágói workshop a Filmalap Fast Forward programjának ker …

Művészet
Művészet
Velencében jártunk

Képes úti beszámolónk a Velencei BiennálérólKamaszkoromban a viccek kezdődtek így. Egyetemista koromban a pszichológiai kísérletekről tartott prezentációk...

Velencei Biennale

Velencében jártunk

Képes úti beszámolónk a Velencei Biennál …

Művészet
Művészet
10. SKOPJE POSTER FESTIVAL

Tervezőgrafika mesterszakos hallgatóink nemzetközi sikereA 10. jubileumi Szkopje Poszter Fesztivál idei hívószava az “Artificial Reality” volt...

sulyemelosrac

10. SKOPJE POSTER FESTIVAL

Tervezőgrafika mesterszakos hallgatóink nemzetközi sikereA 10. …

Művészet
Művészet
Crossing Lines

Rapid randi designerekkelMészáros Lúcia divattervező, és Tóth Valentina grafikus kiállítása az Eventuell GalériábanÉrdekel a designerek világa? Szívesen ismernél meg és beszélgetnél játékos formában két fiatal, tehetséges művésszel? A Budapesti Metropolitan Egyetem Design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatóinak estjén ezekre mind lehetőséged nyílik! November 24-én 18 órától az Eventuell Galériában az egyetem két feltörekvő tervezőjének kiállítása tekinthető meg...

Crossing lines

Crossing Lines

Rapid randi designerekkelMészáros Lúcia divattervező, &eacu …

Művészet
Művészet
Cinemascope 2

Filmes szakjaink diplomavetítéseA METU mozgóképes műhelye a filmkészítés különböző feladataitól a televíziózásig változatos képzési kínálattal van jelen a hazai felsőoktatásban...

cinemascope2

Cinemascope 2

Filmes szakjaink diplomavetítéseA METU mozgóképes mű …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Elindult a METU JUMP!

Elindult a METU programozó képzése!Idén először indítunk a Budapesti Metropolitan Egyetemen programozó képzést...

metujump kezdes

Elindult a METU JUMP!

Elindult a METU programozó képzése!Idén először …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
Nyitott műhelynapok

Gyere el művészeti campusainkra és nézz be műhelyeinkbe! Vegyél részt az alkotói folyamatokban, próbáld ki magad!Regisztrálj nyitott műhelynapjainkra, szerezz első kézből információt képzéseinkről!2017...

nyitott műhelynapok

Nyitott műhelynapok

Gyere el művészeti campusainkra és nézz be műhelyeinkbe! Ve …

Művészet
Művészet
Marie Claire Fashion Days 2017

A Marie Claire Fashion Days három napos eseményének keretében ismét bemutatkoznak a METU Kézműves tárgykultúra alapszakán, valamint Divat- és textiltervezés mesterszakán végzett tervezők...

Marie Claire Fashion Days 2017

Marie Claire Fashion Days 2017

A Marie Claire Fashion Days három napos eseményének ke …

Művészet
Művészet
Elhunyt Pásztor Erika Katalina

Hosszú betegség után, 2017. október 30-án elhunyt Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője, egyetemünk Média design szakának alapítója, oktatója...

Pásztor Erika Katalina portréfotó

Elhunyt Pásztor Erika Katalina

Hosszú betegség után, 2017. október 30-án elh …

Művészet
Kommunikáció
Pénzügyi Békéltető Testület vitarendezés első helyezés

Örömhír a METU-nak!Egy volt METU-s hallgatónk, Mosonyi Diána A Pénzügyi Békéltető Testület által alternatív vitarendezésen meghirdetett pályázaton senior díjban első helyezést ért el...

diana-mosoly-dija

Pénzügyi Békéltető Testület vitarendezés első helyezés

Örömhír a METU-nak!Egy volt METU-s hallgatónk, Mosonyi D …

Kommunikáció
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
"A jövő vezetői" tehetségprogam ösztöndíj

Ösztöndíj lehetőség október 31-igÍrd meg röviden, mitől lenne fenntarthatóbb a METU, hogy bekerülhess a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért "A jövő vezetői" tehetség progamjába, ahol havonta egy-egy nap segítségével megismerheted a fenntarthatóság vállalati területeit, célkitűzéseit és hazai felelős vállalatok szakembereit, sőt első számú vezetőit...

bscd ösztöndíj

"A jövő vezetői" tehetségprogam ösztöndíj

Ösztöndíj lehetőség október 31-igÍrd meg r …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
Textil Szakmai Nyílt Nap

INNOVÁCIÓ ÉS TRANSZPARENCIA A program négy előadásból áll. Az előadások a textilipar jelenlegi helyzetével és fejlődési irányaival foglalkoznak...

textil szakmai nyílt nap

Textil Szakmai Nyílt Nap

INNOVÁCIÓ ÉS TRANSZPARENCIA A program négy előad&aac …

Művészet
Művészet
Tápláléklánc grafikai pályázat

A METU ÉS A MAGYAR PLAKÁT TÁRSASÁGKÖZÖS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAMEGHOSSZABBÍTVA DECEMBER 17-ig!A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a Magyar Plakát Társaság szakmai együttműködésével pályázatot hirdet TÁPLÁLÉKLÁNC témában Plakát és Illusztráció kategóriában...

taplaleklanc

Tápláléklánc grafikai pályázat

A METU ÉS A MAGYAR PLAKÁT TÁRSASÁGKÖZÖS P& …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
TDK

Idén is megrendezzük a TDK (Tudományos Diákkör) konferenciát, amire még október 31-ig jelentkezni tudtok!A jelentkezési lap ITT letölthető...

TDK-2017

TDK

Idén is megrendezzük a TDK (Tudományos Diákkör) k …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Fashion Live! 2017 - divatbemutató Pozsonyban

A nagyszabású nemzetközi divat show, a Fashion Live! 2017 meghívására Kézműves alapszakunkon, valamint Divat- és textiltervezés mesterszakunkon végzett hallgatóink kollekciói is bemutatkoznak Pozsonyban...

pozsonyi divatbemutató

Fashion Live! 2017 - divatbemutató Pozsonyban

A nagyszabású nemzetközi divat show, a Fashion Live! 2017&nbs …

Művészet
Művészet
Magyar Formatervezési Díj 2017

Idén is ünnepélyes díjátadó keretében mutatták be a hazai design szakma elmúlt évének legjobbjait...

magyar formatervezesi dij

Magyar Formatervezési Díj 2017

Idén is ünnepélyes díjátadó kereté …

Művészet
Művészet
Gombold újra! pályázat 2017

Nyilvánossá vált annak a tizenöt tervezőnek a neve, aki bejutott a 2017-es Gombold újra! pályázat döntőjébe...

gombold ujra 2017

Gombold újra! pályázat 2017

Nyilvánossá vált annak a tizenöt tervezőnek a nev …

Művészet
Művészet
Starting Point - METU-s esemény a Design héten

KIÁLLÍTÁS ÉS KÖZÖSSÉGI TÉRA Metropolitan Egyetem programját a Design Hét Budapest 2017 díszvendége, Dánia ihlette...

Starting Point

Starting Point - METU-s esemény a Design héten

KIÁLLÍTÁS ÉS KÖZÖSSÉGI TÉRA …

Művészet
Művészet
Ezer szállal - kiállítás Szombathelyen

Október 13-án ismét textilekkel telik meg a Szombathelyi Képtár. Egyszerre három kiállításnak ad helyet a város, látható lesz az Apró óriások - a miniatűrtextil-művészet nagysága; a Minta-Kép-Tár - a MINTA Alapítvány kiállítása, emellett pedig bemutatkoznak a METU hallgatói is...

Ezer szállal - kiállítás Szombathelyen

Ezer szállal - kiállítás Szombathelyen

Október 13-án ismét textilekkel telik meg a Szombathelyi K& …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Jelentkezz Erasmusra és nyerd meg a repjegyed!

Jelentkezz Eramusra és nyerd meg a repjegyed!Az idei Eramus+ hallgatói ösztöndíjak még pályázhatók október 20-ig! Ha szeretnél tavasszal egy félévet vagy akár kettőt külföldön tanulni, még több, mint 2 hétig megteheted...

Erasmus pályázat

Jelentkezz Erasmusra és nyerd meg a repjegyed!

Jelentkezz Eramusra és nyerd meg a repjegyed!Az idei Eramus+ hallgat&oacu …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
ENTRÉE 2017

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Art Moments az idei évben is egy válogatáskiállítás keretében ad ízelítőt a hazai művészeti egyetemeken frissen végzett hallgatók munkáiból...

entrée 2017

ENTRÉE 2017

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Art Moments az idei é …

Művészet
Művészet
TEXHIBITION 2017

svéd és magyar textiltervezők kiállításarendezvény és előadássorozata a Textile Kultur Haslach(A) bemutatásávalA Szigeti Szilvia textiltervező (Eventuell Galéria) által 2015-ben kezdeményezett projektben négy textilgyártó - Csárda Tex Kft...

Texhibition 2017

TEXHIBITION 2017

svéd és magyar textiltervezők kiállításarende …

Művészet
Művészet
10. Skopje Poster Festival

Újabb dicsőség és öröm! A 9. Skopje Poster Festivalon 2016-ban első helyezést elért Némedi-Varga Réka Tervezőgrafika mesterszakunk hallgatójának plakátja vándorkiállítás keretében bejárta a fél világot...

10. Skopje Poster Festival

10. Skopje Poster Festival

Újabb dicsőség és öröm! A 9. Skopje Poster Festiv …

Művészet
Művészet
MÉK Diplomadíj

A Magyar Építész Kamara (MÉK) Belsőépítész Tagozata 2017-ben is odaítélte Diplomadíjait az év legjobb diplomázóinak...

MÉK diplomadíj

MÉK Diplomadíj

A Magyar Építész Kamara (MÉK) Belsőépí …

Művészet
Művészet
Határtalan design kiállítás

Dán és magyar designerek kiállításaA Határtalan Design kiállítás az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész által immár tizenkettedik alkalommal megrendezett "madeinhungary" magyar és ötödik alkalommal megrendezett "MeeD" külföldi designereket bemutató kiállítás folytatásaként megrendezésre kerülő kiállítássorozat része...

Határtalan design kiállítás

Határtalan design kiállítás

Dán és magyar designerek kiállításaA Hat&aacu …

Művészet
Művészet
Suttogó postás - oktatónk kiállítása

Suttogó postás címmel nyílik Július Gyula DLA főiskolai docens, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, oktatónk, a METU Grafika Intézete vezetőjének kiállítása...

Július Gyula Suttogó Postás plakátkép

Suttogó postás - oktatónk kiállítása

Suttogó postás címmel nyílik Július Gyula DLA …

Művészet
Üzlet
KIKS Erasmus+ projektbemutató a Kutatók éjszakáján

"KIDS INSPIRING KIDS IN STEAM" Erasmus+ projektbemutató ÉlményMűhely a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Nemzetközi ÉlményMűhely közösség (www...

KIKS Erasmus+ projektbemutató

KIKS Erasmus+ projektbemutató a Kutatók éjszakáján

"KIDS INSPIRING KIDS IN STEAM" Erasmus+ projektbemutató É …

Üzlet
Művészet
Újra Editor's Cut Filmklub

Az őszi szemeszter filmklubja A METU mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozataAz általunk nagyrabecsült elődök közül hárman, akik már nem lehetnek közöttünk: Morell Mihály (1911-2013), Zákonyi Sándor (1915-1981) és Szécsényi Ferencné, Médi (1928-2009), aki az SZFE-n mindannyiunk mestere volt...

Hazatérés - Egy szabadságharcos története filmjelenet kép

Újra Editor's Cut Filmklub

Az őszi szemeszter filmklubja A METU mozgóképes szakjainak ny …

Művészet
Művészet
Kínai delegáció látogatása a művészeti képzéseken

A Pekingi Tanárképző Egyetem delegációja szeptember 26-án látogatást teszt a METU-n.Az érkező oktatók és diákok – Prof...

képek a látogatásról

Kínai delegáció látogatása a művészeti képzéseken

A Pekingi Tanárképző Egyetem delegációja szeptember …

Művészet
Művészet
MINDENKINEK ISMERŐS DOLGOK 2.0

A Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett hallgatóinak és a Néprajzi Múzeum kutatóinak kiállítása mai hétköznapi tárgyak megértésén és bemutatásán alapul...

MINDENKINEK ISMERŐS DOLGOK 2.0

MINDENKINEK ISMERŐS DOLGOK 2.0

A Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett hallgatóinak &eac …

Művészet
Művészet
A METU programja a Design Héten

STARTING POINT - KIÁLLÍTÁS ÉS KÖZÖSSÉGI TÉRA Metropolitan Egyetem programját a Design Hét Budapest 2017 díszvendége, Dánia ihlette...

starting point a design héten 2017

A METU programja a Design Héten

STARTING POINT - KIÁLLÍTÁS ÉS KÖZÖSS& …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Vendégségben a University of Northampton

A METU Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete fogadta vendégül az University of Northampton csoportját, akik a Budapest Fürdő Főváros tematikájú szakmai workshop megszervezésére kérték az intézet munkatársait...

Vendégségben a University of Northampton

Vendégségben a University of Northampton

A METU Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete fogadta ven …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Vendéghallgatók az Ohio State Universityről

Az Ohio State University lehetőséget biztosít diákjai számára, hogy oktatási élményeket szerezzenek külföldi egyetemen...

Vendéghallgatók az Ohio State Universityről

Vendéghallgatók az Ohio State Universityről

Az Ohio State University lehetőséget biztosít diákjai sz&aa …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
PS Magazin

A PS Magazin Online legújabb cikksorozatában Kézműves tárgykultúra alapszakunk öltözék- és öltözékkiegészítő specializációjánvégzett hallgatóinkat mutatja be...

PS Magazin

PS Magazin

A PS Magazin Online legújabb cikksorozatában Kézműves t&aac …

Művészet
Művészet
Sarajevo Film Festival

Barkóczi Noémi Second Hand című animációs diplomamunkája bekerült a rangos Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál (2017...

A Second Hand Szarajevóba megy

Sarajevo Film Festival

Barkóczi Noémi Second Hand című animációs dip …

Művészet
Művészet
Animascope 4

Idén negyedszer várjuk az animációs műfaj iránt érdeklődőket szeptemberi évnyitó vetítésünkön...

Animascope 4 cover

Animascope 4

Idén negyedszer várjuk az animációs műfaj ir&aa …

Művészet
Művészet
Tervezőgrafika DiploMA 2017

Csütörtökön hosszabbított nyitvatartással készülünk: este tárlatvezetés, valamint Kálmán Luca és Sásdi Laura könyvét mutatják be az alkotók...

Grafika diploma 2017

Tervezőgrafika DiploMA 2017

Csütörtökön hosszabbított nyitvatartással k&ea …

Művészet
Művészet
A Wireless Cannes-ban

Pataki Szandra WireLess című Animáció alapszakos diplomamunkája meghívást nyert a 70. Cannes-i Filmfesztivál (2017...

wireless

A Wireless Cannes-ban

Pataki Szandra WireLess című Animáció alapszakos diplomamun …

Művészet
Művészet
Editor's cut filmklub

Az EDITOR'S CUT FILMKLUB a Metropolitan mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozata.Az általunk nagyrabecsült elődök közül hárman, akik már nem lehetnek közöttünk: Morell Mihály (1911-2013), Zákonyi Sándor (1915-1981) és Szécsényi Ferencné, Médi (1928-2009), aki az SZFE-n mindannyiunk mestere volt...

Editorscut cover

Editor's cut filmklub

Az EDITOR'S CUT FILMKLUB a Metropolitan mozgóképes szakjainak …

Művészet
Művészet
Nyert Hajdu Szabolcs filmje Karlovy Varyban

A fődíj mellett a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjat is megkapta Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmje a Magyar Filmkritikusok Díjának pénteki átadásán Budapesten...

Ernellaek cover

Nyert Hajdu Szabolcs filmje Karlovy Varyban

A fődíj mellett a legjobb rendezésért és a legjobb f …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...