Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Decode 2019 - Életzajok | Budapesti Metropolitan Egyetem

Decode 2019 - Életzajok

Hermann Dorottya: Életzajok
A DECODE pályázatra Vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában készült projektem egy újfajta megpróbáltatás volt számomra. Habár téma megkötés nem volt, szabadon alkothattunk, de a megvalósítás alatt videovágást is tanulhattam. Jelenleg a belváros szívében élek albérletben, innen jött a bérházak iránti érdeklődésem, hiszen a város zaja és lendülete, a sok turista a mindennapjaim része. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy vajon mi lehet más az épületek falai mögött? Az atmoszférát szerettem volna megfigyelni, bemutatni a már az egy utcán belül is megjelenő sokszínűséget: a hangokat, a színeket/mintákat, az elhasználtságot. Budapest valóban változatosabb város, mint gondolnánk. Minden épület egy üres tér, amit az ember tölt meg élettel. Belegondolni is ijesztő, hogy vajon hány generáció állt már azon a helyen, ahol én a pályázatomhoz alapanyagot gyűjtöttem.


   


Dorottya kisebb vargabetűkkel került az Építőművész mesterszakra: gyakornokoskodott az Insidesign belsőépítészeti irodánál a Környezetkultúra alapszak elvégzése után, képezte magát grafikusnak a Budai Rajziskolában, foglalkozott többek között grafikai anyagok tervezésével, éttermek és kávézók arculatával, belsőépítészeti tervezésével és kivitelezésével.

"A munkáim során progresszivitásra törekszem, igyekszem mindig új dolgokat tanulni, de a klasszikus elemekkel is tudok azonosulni. Fontosnak tartom, hogy mindig naprakész legyek és tisztában legyek az aktuális trendekkel, így nyújtok minél szélesebb körű és változatosabb szolgáltatást az ügyfeleimnek."