Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Common space | Budapesti Metropolitan Egyetem

Common space

Punk - Retro - Zene - Tánc - Országimázs - Vendéglátás - Kereskedelem
egy helyen...
A Budapesti Metropolitan Lab prezentációi 


Időpont: 2019. január 24., 18 óra
Helyszín: House of Ideas – Prezi HQ, 1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.

A prezentáción való részvétel ingyenes.

A projektek résztvevői az egyetem művészeti képzésének mesterszakos hallgatói (Animáció, Design- és művészetmenedzsment, Építőművész, Divat- és textiltervezés, Formatervező művész, Televíziós műsorkészítő, Tervezőgrafika).


A PREZENTÁCIÓKRÓL

Tilos a retro
Projektvezető: Frazon Zsófia
Vannak tárgyak, amelyek elveszítették emlékezetüket, mégis múzeumi gyűjteménybe kerülnek. Kik döntenek erről: muzeológusok vagy kívülállók? Egyetlen tárgyat válasszunk, vagy gondolkodjunk kollekcióban? A színelemzés és a kronológia segít-e megérteni egy korszakot? Miként adható hang és emlékezet a tárgyaknak?


 


Magyar Zene Háza
Projektvezető: Koroknai Zsolt DLA
A projekt célja a „Zenei-tér kiterjesztése” volt a múzeumtól a Public art területekig, UX design és installációs innovatív lehetőségek kutatásával Budapest legújabb zenei centrumához kapcsolódóan.
Köszönet: Batta András, Horn Márton


 


Országimázs történetek
Projektvezető: Dr. Seres Szilvia
Az országimázs napjaink egyre nagyobb jelentőséggel bíró multidimenzionális marketing fogalma. Mitől lehet jó egy országimázs? Milyen szinergia hatások erősítik vagy gyengítik? Mit gondol minderről az Y és a Z generáció?


 1,5°PUNK
Projektvezető: Szilágyi Csilla
Vivienne Westwood Climate Revolution mozgalma inspirált bennünket, hogy felhívjuk a figyelmet a globális felmelegedés okozta problémákra. Betonból készített pecsétjeinkkel újrahasznosított anyagokra dolgoztunk a környezettudatosságot erősítve.
Köszönet: Szabó Eszter Ágnes, Bánki Ákos, Veres Balázs


 Egy sima, egy fordított
Hogyan csináljunk social enterprise-t?
Projektvezető: Katona Éva
Minden hallgató megtanult kötni! Megnéztük, honnan indult ez a típusú kézimunka, mi volt a szerepe a különféle időszakokban. Hozzácsaptunk kommunikációs ismereteket, és így készült el a recept, hogy miként lehet egy anno mainstream, ma passzív társadalmi tudásból friss és mai brandet építeni.


     


Krampampuli
Projektvezető: Dr. Seres Szilvia
A résztvevők a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársaival együttműködve a múzeum gyűjteményének feldolgozását és interpretálását tűzték ki célul, melynek eredményeképpen egy társasjáték született.
Köszönet: Kiss Imre, Kulich Júlia, Maczó Balázs, Németh Ádám


 Kreativitás az előadóművészeten keresztül
Projektvezető: Ladjánszki Márta
A projekt közelebb hozta a táncművészetet a hallgatókhoz, hogy ezáltal gondolkozzanak térben, elrendezésben, mozgásban és együttműködésben, önkifejezési eszközeiket bővítve a szomatikus munkaformák, a kortárs- és kontakt tánc adta lehetőségekkel.


 Karácsonyi üzenetek
Projektvezető: Papp Bojána
Bár az internet mindenki számára nyitott lehetőség, mégsem mindenki számára hozzáférhető. A projekt résztvevői célzott csoportoknak és külföldieknek biztosítottak lehetőséget rövid, videós üzenetek küldésére távol élő szeretteiknek.
www.karacsonyiuzenetek.hu


 


Facebook esemény
A Budapesti Metropolitan Lab weboldala
A Budapesti Metropolitan Lab Facebook oldala

Az esemény leporellója a linkre kattintva olvasható: common space_leporello.pdf