Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Common Ground | Budapesti Metropolitan Egyetem

Common Ground

Személyes múzeumtól az Opera-patchworkig
A Budapesti Metropolitan Lab prezentációi 


Időpont: 2018. január 11., 18 óra
Helyszín: House of Ideas – Prezi HQ, 1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.

A prezentáció kísérő eseménye: 
Armida, Nemzetközi Operavizsga - Fesztivál

A prezentáción való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.
Az Armida előadásaira a Zeneakadémia Koncertközpont jegypénztárában vásárolhatóak jegyek.

Facebook esemény


PREZENTÁCIÓK
A projektek résztvevői az egyetem művészeti képzésének mesterszakos hallgatói (Animáció, Design- és művészetmenedzsment, Belsőépítész környezettervező művész, Divat- és textiltervezés, Formatervező művész, Mozgóképművész, Tervezőgrafika).Múzeum személyesen – alternatív olvasatok
Projekt vezető: László Zsófia

A projekt fókuszában a múzeumi interpretáció különböző rétegeivel való ismerkedés állt. A félév során a műtárgyakkal való / műtárgyakról szóló történetmesélés mellett a kreativitásé és a sémáktól mentes gondolkodásé volt a főszerep. Az eredményként létrehozott alternatív túrák és útvonalak felkerülnek a 2018 őszén újra nyitó Szépművészet Múzeum honlapjára, illetve a múzeum egyéb online felületeire. 


Magyar Zene Háza
Projekt vezető: Koroknai Zsolt DLA

A Magyar Zene Háza Budapest legújabb zenei centruma lesz, amely a tervek szerint a hangok világát mutatja be speciális installációkon és kiállítás technikai megoldásokon keresztül. A projekt résztvevői „Hang képzése és a hang érzékelése” témában installációt terveztek innovatív lehetőségek kutatásával.

Köszönet: Batta András, Horn Márton


Bauhaus QR kódba kódolva
Projekt vezető: Varga Piroska

Mit mond nekünk ma a Bauhaus? A résztvevők a Bauhaus iskola oktatási rendszerével és magyarországi képviselőivel, épületeivel ismerkedtek meg épületbejárások, előadások és kiállítások formájában. Alkotások, hirdetések, mai technikák felhasználásával fogalmazták meg, hogy mire inspirálták őket a helyszínek, alkotások, fotómontázsok, illetve hogy mit szeretnének elmesélni kortársaiknak arról, hogy mi is volt a Bauhaus.


Betonpecsét
Projekt vezető: Szilágyi Csilla

A 20. század művészetében meghatározó Bauhaus mozgalom 100 éves évfordulójára reagálva egy betonból és papírból felépülő installáció készült, ahol egy új sokszorosító grafikai eljárás kidolgozásán keresztül a diákok saját jeleiket, mintázataikat öntötték betonba, majd fordították át papírra.


MONDO
Projekt vezető: Katona Éva

Hogyan működik a társadalmi érzékenyítés? Hogyan lehet kommunikálni olyan fogalmakat, mint „jogegyenlőség”, „egyenlő bánásmód” vagy éppen „cukorbetegség-megelőzés”? Milyen útjai vannak az influencerek megszólításának és hogyan győzhetők meg a vállalatok arról, hogy pénzt áldozzanak a társadalmi érzékenyítés mentén felhúzott vagy azzal kommunikált termékekre? A projekt célja egy társadalmi érzékenyítő kampány felépítése volt kreatív tervekkel, konkrét pr- és marketingtervvel, event, ambient és merchandising ötletekkel.

Karácsonyi üdvözletek
Projekt vezető: Papp Bojána

Bár az internet mindenki számára nyitott lehetőség, mégsem mindenki számára hozzáférhető. A kurzus résztvevői célzott csoportoknak (zárt intézmények lakói, menedékkérők, hajléktalanok, mélyszegények stb.) biztosítottak lehetőséget rövid, videós üzenetek küldésére távol élő szeretteiknek. A kisfilmeken keresztül nézőik intim és személyes kontextusban nyerhetnek bepillantást a szereplők életébe.
www.facebook.com/karacsonyiuzenet
www.karacsonyiuzenetek.hu


Interaktív városi séták
Projekt vezető: Balázs Juli
Szakmai konzulens: Zsigó Anna

A projekt keretében a hallgatók különböző handheld eszközök (okostelefonok, iPad, tablet stb.) lehetőségeire is gondolva készítettek városi sétát a néző aktív közreműködésére építve.


Armida
Opera-vizsga előadás

Projekt vezető: Izsák Lili
Rendező: Almási-Tóth András

A rendező Armida, a szaracén varázslónő történetét állítja színpadra rendhagyó és egyedi módon: hat különböző operából – Lully, Händel, Gluck, Haydn, Rossini és Dvořák műveiből, több mint kétszáz év zenéjéből – emel ki és helyez egymás mellé részleteket. A projekt az előadás díszlet- és látványvilágának megtervezését tűzte ki céljául. Premierje a budapesti Nemzetközi Operavizsga-Fesztivál nyitó előadása 2018 januárjában.

» Armida, Nemzetközi Operavizsga-Fesztivál
2018.01.19., 19 óra
Solti György Kamaraterem, Zeneakadémia