Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility CINEMASCOPE FRESH III. 2024 | Budapesti Metropolitan Egyetem

CINEMASCOPE FRESH III.

mozgóképes diplomafilm és vizsgafilm válogatás   

Április 27. 17:00 | Corvin Mozi  


 

A METUSCOPE Filmszemle 2024 bemutatja: CINEMASCOPE FRESH III. 

Az CINEMASCOPE FRESH & BEST a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) mozgóképes szakjainak legkiemelkedőbb diplomafilmjeinek és vizsgafilmjeinek válogatása. A változatos témájú és technikájú rövidfilmek először láthatók nagyvásznon, megosztva a közönséggel az alkotók gondolatait. 

16 éven aluliak számára nem ajánlott! A VÁLOGATÁSBAN SZEREPLŐ FILMEK 

Bedő Zalán: A vadász 

Hossz: 12:36 

 

“A Vadász” című dráma István életébe enged betekintést, miután egy tragikus vadászbaleset során megszakad a kapcsolata feleségével. István a világtól elszigetelve próbál új életet kezdeni egy lepukkant vadászházban. Azonban a felesége közönye és István hiábavaló próbálkozásai a kapcsolatuk rendbehozására lassan az őrületbe kergeti őt. Kérdés, vajon István képes lesz-e megtalálni a kiutat a magányból és a múltbéli traumákból, vagy végleg elsüllyed az őrület sötét örvényébe. 

 

Puskás Barnabás - Szathmári Balázs: Távolodó hegyek emlékezete   

Hossz: 21:53 

 

Emléktöredékek arról az időről, amit egy fiú a nővérével és nagyapjukkal töltött, egy elzárt hegyvidéki faluban. Ahogy az események felsejlenek, a nagyapán úrrá lesz a kor, nem vesz ételt magához, majd eltűnik egy hajnalon. A kiüresedett falut végül a lány is elhagyja, így a fiú magára marad és elváltozó emlékeket idéz. 

 

Krakkai Dániel: A raktár 

Hossz: 29:19 

 

A film egy 20-as évei közepén járó zongoristáról szól, aki alkotói válságban szenved újdarabja megírása során. A zongorista úgy dönt, hogy elmegy egy elszigetelt raktárba éjjeli őrnek, azzal a hittel, hogy a magány és a csend majd meghozza az ihletet. Eleinte jól halad a darab írásával, viszont kisidő után furcsa dolgok kezdenek történni vele: Megjelenik egy tudós, aki egy utazásra invitálja a zongoristát a raktár szívébe. A kettejük utazása során egyre jobban megmutatkozik a raktár valódi mivoltija. 

 

Kilián Kiliána - Ganzer Balázs: Edith   

Hossz: 9:25 


Egy pár szerepjátékot játszik, de a lány kiesik a szerepből, amikor átveszi a férfi mondatait. Mindketten felhánytorgatják a múltat egymásnak, és végül a szakítás szélére sodródnak, ahol a lány tesz egy utolsó kísérletet, de hogy sikerül-e együtt maradniuk, azt még nem tudni. 

 

Nagyistók Edit - Pokorni Ábel: Hajnali ösvényeken  

Hossz: 9:22 

 

Létezik-e továbblépés, ha az, akivel egy életet leéltünk, megszűnik mellettünk lenni?  Kati, férje elvesztése után elköltözik közös otthonukból. Miközben a korábban kettejüket szolgáló kis lakás lassan kiürül, Kati egy korábbi közös emlékükbe kapaszkodik. 

 

Viesz Richard:  AxA  

Hossz: 5:02 

 

Egy régimódi teremőr felfigyel egy új festményre. A mű összezavarja, de különös hatást gyakorol rá.  Másnap váratlan lépésre szánja el magát.